Select Page

1 méter Pizza & Food Expressz – Milánói sertésborda

Szerző: | 2016. máj. 19. | Tészta

Az 1 méteres pizza expressz étteremből már többször is rendeltünk, de ahogy a címből kiderül, már egy kicsit más a nevük. Így úgy döntöttem, hogy jöhet az első rendelés az 1 méter Pizza & Food Expressz -től. Mivel csak a név változott, így próbáltam olyan fogást keresni, amit a fooddal akartak kihangsúlyozni. Tehát a méteres pizzák után, amik amúgy remek kellékei lehetnek egy házibulinak, jöjjön valami, valami ami nagy népszerűségnek örvend, és rengeteg hely étlapján megtalálható.

Azért, egy igazi pizza hangsúlyos helyről van szó, így a tészta vonalnál maradtam. A paradicsom és a sajt maradt, a sütőben sütés helyett inkább viszont a vízben főzést választottam. ha már főt tészta, akkor legyen paradicsomos, és mivel egy alap milánói önmagában, csak nagyon jól elkészítve tud lenyűgözni, legyen mellette egy szelet rántott hús is.

Milánói sertésborda – milánói tészta, tetején rántott szelettel, sajttal

Szép adag

Szép adag

 

A jól bebugyolált doboz felbontása után, egy brutális mennyiségű tészta tárult elém. A tetején feszengett, egy méretes, barnára sült rántott hús, amit, tisztességesen beborítottak sajttal. A tészta, a színe alapján nem valami varázs durum, sima fehér lisztes megoldás van a szósz alatt. A szósz színe, kicsit világos, de igazán tartalmasnak látszik. A nagy része a doboz aljában gyűlt össze, így a falatozás előtte húst kénytelen leszek pattintani, hogy össze tudjam kutyulni. A tésztát turkálva a szószón túl a milánóihoz szükséges alkatrészek is előkerülnek, de azért darálthús mérgezést azt hiszem, nem fogok kapni. Az egészet a nagy mennyiségű olvadt sajt tette gusztává, így rá is vetettem magam.

Világos kicsit

Világos kicsit

Az ízlelgetés természetesen egy orbitális adag sajttal kezdtem A sajt rendben van, valami trappista vonalról származó dolog lehet, kellemesen nyúlós és az íze is tuti. A hús előtt ízlelem a tésztát. A szószból, bár sok van, az íze nem karakteres. Valami kis paradicsom, némi oregánó érződik, de nagyjából ennyi a történet. Az alkatrészek puhák benne, de a tészta hús arány nem az igazi. Ami javít a képen az a rántott hús. Vastagnak nem vastag, de azért nem is az a papírvékony típus. Nem száraz, és a fűszerezése is rendben van.

A hús fontos

A hús fontos

Az ízek, nem igazán varázsoltak el, de az adag nagyon meggyőzött. A teljes igazsághoz hozzá tartozik, hogy a tésztából maradt a dobozban, mikor befejezetem, mert az élmény, nem eredményezte azt, hogy túl egyem magam. A doboz tartalma amúgy 51 perccel a megrendelés követően érkezett meg, oly melegen, hogy csoda, hogy nem olvadt rá a doboz a rommá olvadt sajtra. Mindezért a csodáért 1300 forintot kell csengetnünk. Pár szóban, hogy mit is kapunk ezért. Nagy adag tészta, egy jó minőségű rántott szelet és egy kicsit zsíros, de nem túl izgalmas ízű milánói szósz.  Ha nem az íz élmény, hanem a mennyiség az első szempontotok, akkor jó megoldás lehet, én azért ettem tőlük már jobbat is.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték