Select Page

1 méteres Pizza Expressz étterem – Borzaska, steak burgonya

1 méteres Pizza Expressz étterem – Borzaska, steak burgonya

Nem is olyan régen fedeztük fel az 1 méteres Pizza Expressz éttermet, és nem is igazán cicóztunk, egyből a névadó ételt, az 1 méteres pizzát teszteltük le. A pizzájuk nem is teljesített rosszul, bár azt nem tudtuk meg, hogy hogyan is kombinálják a különböző feltéteket, mert nem meglepő módon a húsimádó pizzán csak húskészítményekkel találkoztunk.

Mivel a pizza nem esett rosszul, így úgy döntöttem, hogy egy ilyen új versenyzőnek muszáj lesz kipróbálnom a húsételei közül is egyet, és mivel borzast már rég ettem, így nem is válogattam sokat, erre esett a választásom. A várakozásaim alapján, egy nem túl gyors szállítás után, egy átlagosnál jobb fogásnak kellene érkezni, amivel jól fogok lakni, bár az óriás doboz pizzához képest, azért biztosan vékonyabbra veszik a figurát.

Esztétika,megjelenés: Szokásos fehér doboz, tetején a köretre és a lényegre utaló szavak, eddig semmi érdekes. Ahogy az asztalom közelébe érek, már nyitom is kifelé, és jön az az elégedettség érzet, amikor meglát az ember éhesen egy nagy adag kaját, amit magáénak mondhat. A jobb sarokban két nagy szelet hús, aminek a bundája sötétbarnára van sütve, ez jó előjel, biztosan nem lesz nyúlós a tészta. A tetején nagy adag tejföl, méghozzá annyi, amitől kicsit úgy is tűnik, mintha egy óriás szelet husi csücsülne a dobozban. Nem csak hús és tejföl az egész, van még a tetején egy szép marék sajt, ezzel együtt a látvány szinte tökéletes. A bal szélen némi burgonya, amit steak burgonyaként rendeltem, de én inkább a látvány alapján fűszeres hasbábburgonyának neveztem volna el. Rendesen megvan fűszerezve, ez határozottan látszik rajta, minden bizonnyal, az ízében is vissza fog ez köszönni.

Pont:8/10

Ízvilág: Ilyen kívánatos krumpli láttán, nem vesztegetem az időt, már neki is látok. A burgonya ízében hasonlít a steak burgonyára, belül puha omlós, kívül ropogós és kellemesen fűszeres. A körettel kapcsolatosan az a véleményem, hogy bár nem ez a legtipikusabb steak burgonya, amit valaha láttam, de ízre és állagra ott van a szeren. A borzaska, ahogyan már említettem, a szememet igencsak elkényeztettet, úgyhogy nagy lendülettel hasítottam ketté. Itt ért az első csalódás, mert a hús papírvékonyra lett klopfolva, ha a tésztához viszonyitjuk, mondjuk úgy 1 a 6 -hoz az arány. Atészta alapvetően nem rosz, kicsit talán sótlan, de kívül ez is ropog és belül sem maradt nyers. A benne rejtegetett husi, olyan vékony, hogy esélye sem volt nyersnek maradni, a fűszerezéssel sem nagyon bíbelődtek, talán ez is csak némi sót kapott. A tetején lévő tejfől, úgy az igazi, ha igazán fokhagymás, ez ebben az esetben nem teljesült. A kicsit tejfölös fokhagyma-sajt kombó azért szépet kerekít az ízvilágon. A húsért kár, emiatt a teljes íz egy erős közepes.

Pont:7/10

Mennyiség:  Mielőtt kibontottam a dobozt, a súlya alapján már elkezdtem gondolkozni, hogy vajon azzal a tipikus esettel fogok e találkozni, amikor is a doboz magában foglal vagy fél kiló burgonyát, és egy fél tenyérnyi húst. Szerencsére ez nem így alakult, a köret és a “hús” megfelelő arányban kerültek a dobozba. A hús esetében azt azért fontos megemlítenem, hogy nem is igazán a hús okozta az adag méretét hanem inkább a jól megkomponált burgonyás tésztán és a rá helyezett sajtos tejfölön. Az adag mérete, amúgy bőségesen elegendőnek bizonyul egy ebédre, viszont ennek okán az is biztos, hogy ettől senki nem kap húsmérgezést.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: Az ígért vagy átlagos kiszállítási idő 45 perc, amit még nem igazán tudnak tartani. A pizzánál, még azt mondom, hogy oké, biztos nem egyszerű egy akkora dobozzal ide oda manőverezni, viszont, ennél az ételnél nincsen mentség. Az idő 2 perccel volt több, mint 1 óra, de legalább még így is melegen érkezett az étel. Ez nem baj viszont annak a jele,hogy nem a futár bolyong úttalan utakon, hanem az elkészítés, nem olyan sebes, mint ahogyan azt kigondolták.

Pont:5/10

Ár/érték: A bozaskáért 1150 forintot kérnek, ami nem is olyan sok. Nem sok, ahhoz képest, hogy általában ez a fogás 1300 forint körül van, viszont ahhoz képest sok, hogy a hús nagyjából 15 deka lehet, ami ügyesen el van rejtve a nagy adag burgonya alapú tésztában. A mellé rendelt hamis steak burgonya ára nem meglepetés, 350 forint, a köretek jellemzően 300-400 forint körül mennek mindenhol, így ez az ár átlagosnak nevezhető. Összességében 1500 forintért kapunk egy közepes fogást, finom körettel. Amin mindenképpen kéne javítani, az a hús vastagsága, és némi plusz só a tésztába és plusz fokhagyma a tejfölbe hibátlanná varázsolná a fogást.

Pont:6/10