Select Page

1 méteres Pizza Expressz étterem – Húsimádó pizza (100 cm)

1 méteres Pizza Expressz étterem – Húsimádó pizza (100 cm)

Pénteken csak úgy árad az emberekből a boldogság, így ez a legjobb egy pizzázása. Sok kocsmakalandornak ismerős lehet a méteres kifejezés, bár ők inkább a sörrel/felessel párosítják. Lényege, hogy egy méteres tartó valamiben kapunk egy méter folyékony kenyeret, azaz korsókba kicsapolva szépen egymás mellé felsorakoztatva. Mostantól az antialkoholistáknak is elérhetővé válik a méteres élmény mivel megjelent az 1 méteres Pizza Expressz étterem.

Nevéből nem nehéz kitalálni mi a fő profiljuk. Egy méteres pizza, igaz reményeimmel ellentétben ez nem egy kör alakú pizzánál értetendő hanem egy téglalap formájúnál. A pontos adatok 32 magas és 100 centiméter széles. Állításuk szerint ez legalább négy hagyományos 32-es kör pizzával egyenlő, de számoljunk csak egy kicsit!

Nos kis spoiler van benne, de ha mocskos mód hagyatkozunk a számokra akkor egy hajszállal is, de a méteres pizza kisebb, mint négy darab 32-es pizza. A kínálat szinte végeláthatatlan listával rendelkezik, a méteres verziónál pontosan 50 darab különböző összeállítás szerepel, így bőven mindenki válogathat saját ízlése szerint. Természetesen nem egyedül vágtam neki ennek a csatának, de a lelkes segédlettel szinte egy húron pendül gyomrunk, így nem volt kérdés, hogy a húsimádó lesz a kiválasztott szerencsés. A feltétek így mutatnak a leírás alapján: sonka, bacon, tarja, szalámi, csirke és mozzarella sajt. Szósznak 11 különböző lehetőség közül választhatunk, lehet csípős, gyrosos, sajtkrémes, de akár Dijoni mustáros is. Maradtunk a hagyományos pizzaszószos alapnál a biztonság kedvéért.

Esztétikai megjelenés: Szerencsétlen futár biztos szidja néha a felmenőimet, egy viszonylag szűk lépcsőház folyosóján kell elmanővereznie a méteres dobozzal. Maga a doboz egészen egyszerű, közepén egy logó és pár telefonszám amin keresztül rendelni lehet, illetve egy “jó étvágyat” jókívánság a végére. Izgatottan nyitottam fel, azért mégsem eszek mindennap ilyen formába öntött pizzát. Szép széles mi tagadás, de nagy extrát nem tartogat. 7 darab távtartó kerül bele és 26 szeletre fel is vágták már a konyhán amiért tőlem hatalmas pacsi jár. Könnyen kézbe vehető szeletek, igazi partypizzát lehet belőle varázsolni egy kisebb házibuli során akár. A feltétek egytől-egyig megvannak, egyedül talán a sajt tűnik szerénynek rajta. A tészta egészen vékony, gondolom egy ekkora kiadásban egy vastagtésztás verzió igencsak súlyos lenne.

Pont: 8/10

Ízvilág: A tészta jó lisztes alul így nem tapad a sütőhöz, pedig biztosan boldogak lennének a konyhában ha némelyik félbe szakadna. A tészta puha nem túl ropogós, egy picivel több só elfért volna benne szerintem. A húsokkal semmi probléma nincsen, mindegyik kellemes nem ízetlen szójavackok. A szósz íze hasonlít egy meg nem nevezett gyártó termékére, nem tudom, hogy ez véletlen-e vagy azt használják, de amúgy nincs gond vele egész jó. A sajt nagyon elvész és saját hülyeségünknek köszönhetően egészen tömény húsos lett a pizza. A húsokból kisült némi zsiradék ami tovább erősíti az előbb említett élményt, egy szó, mint száz kicsit zöldségesebb verziót kellett volna választani.

Pont: 7/10

Mennyiség: Nos széltéből hibázik két centi, míg magasságából pont egy. A fent látható táblázat alapján kiszámolható, hogy közel 5% az eltérés, ejnye… Tudom, hogy ekkora tésztánál nehéz operálni azzal, hogy sütés során mennyire fog összemászni. A tészta nem túl vastag, inkább a vékonyak osztályába sorolandó. A feltétekkel nincs gond már ami a húsokat illeti, van bőven mindenből,  egyedül a csirkéből kellene rá pár kockával több és jutna minden szeletre. A sajt sajnos fájó pont, a múltheti dózis után ezt szinte észre se venni, ebből jöhetne rá több. Összességében három emberre bőven elég, ha lazábban adjuk elő akkor tényleg elegendő négy fő számára is.

Pont: 9/10

Kiszállítási idő: A táv nem kicsi, egészen pontosan 5930 méter ha hihetünk a blokkon szereplő címnek. A gugli szerint a rendelés alatt ez körülbelül 13 perc alatt tehető meg. Az e-mail igazoló szerint 45 perc a várható kiszállítási idő ami annyira nem sikerült, mivel 69 romantikus percig kellett rá várni. Persze oké, elnézőbbnek illene lenni mivel extra méret és valószínűleg nem tobzódnak a méteres pizzához jó sütök a konyhában, de már pengeélen táncolta a történet. A futár kedvesen adott pár tanácsot miként kell a dobozt fogni, hogy ne legyen egybepizza a földön átvétel után.

Pont: 5/10

Ár/érték: Egyszer, mint élmény mindenképpen megéri kipróbálni, ha sikerül összetrombitálni rá 3-4 önkéntes konyhamalacot. Ezen felül viszont egy átlagos erősen húsos pizzával van dolgunk. A végösszeg 3980 forint ami nagyjából 3 darab átlagos 32-es pizza árának felel meg. Pár apró javítással sokat lehet hozni az élményen, illetve ha rendelnétek szerintem mindenképpen olyat amire kerül némi zöldség és nem csak töményen húsból áll. Iszogatós házibulikhoz kiváló választás lehet, könnyen osztható és ehető. Kicsit bánom, hogy nem kör az alapja, de hátha majd lesz legény a gáton valamelyik étterem! Második esélyt nem tervezek, mivel egy ennél kisebb verzió kipróbálásban semmi kunszt nincsen.

Pont: 7/10