Select Page

1 méteres Pizza Expressz étterem – Kijevi csirkemell, Burgonyavariáció

1 méteres Pizza Expressz étterem –  Kijevi csirkemell, Burgonyavariáció

Év elején találkoztunk először az 1 méteres Pizza Expressz étteremmel, amikor is gasztrobetyar igen komoly számításokat végzet, hogy mekkora is valójában 1 méter pizza. Kicsit később, nekem is volt szerencsém tesztelni a névadó fogást és nagyjából ugyanarra a következtetésre jutottunk. egy méter pizza jó poén, és árban is nagyjából ugyanott vagyunk, mintha rendelnénk 3 darab 32 centist, de a pizzán magán azért tudnának javítani. Eltelt némi idő, úgyhogy úgy döntöttem, hogy ránézek a helyre, és a pizzák után megnézem, mit rejteget még az étlap. Túl sokat nem töprengtem, Kijevi csirkemellet választottam, méghozzá egy burgonyavariáció nevezetű körettel.

Esztétika,megjelenés: Az átlagos méretű kajás doboz jobb oldala, csurig meg volt pakolva a kijevivel. Négy, nagyjából fél teniszlabda méretű hús szelet, amiknek a közepe a fűszervajas olvadt sajttól egyszerűen lenyűgöző látványt nyújtott. A hús vastagságával nem igazán kápráztatott el, de így összességében, azzal a kis petrezselyemmel meghintve igazán tetszetős képet mutatott. A köret valamivel változatosabb, mint a hús, mondhatni, nem hétköznapi. Alapból krokettet akartam, de önmagában nem találtam meg az étlapon, így esett a választásom a burgonya imádok kedvencére. A burgonyavariáció, négy különböző fajta burgonyából készített köretből áll össze. Az alap hasábburgonya mellett érkezett egy méretes röszti, három krokett és két darab hercegnőburgonya is. A kijevi csirkemell alapból jól mutat, de ilyen változatos körettel, még így a dobozba tálalva sem szégyenkezhet a fogás.

Pont:8/10

Ízvilág: Első körben végigmegyek a köreteken. A hasábburgonya semmi extra, kicsit sótlan, de igazából csak a mekiben és társaiban szokták agyonsózva tálalni  a krumplit. A hercegnőburgonya kívülről kicsit roppan, de belül krémes, kár hogy ebből jutott a legkevesebb. A krokett egy erős közepes, kicsit bekapta az olajat, de azért elmegy. A rösztit nem igazán találták el. A reszelt burgonya, kicsit még nyers, mikor az ember vág belőle,szinte összetevőire hullik. A megannyi köret, összességében izgalmas, ha sorba kell állítani őket í szerint akkor a hercegnőt a sima hasáb követi, majd jön a krokett és a sor végén kullog a röszti. A Kijevi csirkemellből, csak egyféle érkezett, hiszen ez mindig  egy fűszervajas , sajtos rántott csirke. A bunda és a hús fűszerezése hibátlan, és azt a hibát sem követték el, hogy a fűszervajjal együtt már túl erőteljes az íz. A sajt normális minőségű, nem erőteljes ízű, így a fűszervaj és a petrezselyem ízhatását tudjuk elsősorban élvezni. Ettem már jobb kijevit, de a fogás, max a köretek miatt tudom kicsit kritizálni.

Pont:7/10

Mennyiség: Hát nézzük megint az első körben a burgonyavariációt. A hasábburgonya, nagyjából egy közepes adag sült krumplinak felelne meg a már említett gyorsétteremben. A három szem krokett, egy átlagos adag (6 db) krokettnek a fele. A hercegnő burgonya nem nagy adag, de ha az eddig soroltakhoz hozzáadjuk és még beverjük mellé a rösztit, akkor a végeredmény az, hogy ez egy brutális adag krumpli. A másik oldala a doboznak, szintén nem egydiétás adag. A hússzeletek bár nem vastagok, de van belőlük négy, ami be is van panírozva. Ehhez hozzáadódik még vagy 20 deka sajt, és már tele is a bendő.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: Átagosan 40 perc körül szállítanak, a legtöbbet használt ételrendelős oldal adatai alapján. A hozzászólásokat elnézve, ez többnyire inkább sikerül nekik, olvastam 20, 40 és 50 perces szállítást is. A jó hír, valószínűleg megalapozott, viszont nálam ez nem sikerült. A rendelés  1 óra 7 perc után került a kezembe. ha már gyorsak nem voltak, legalább kihűlni nem hagyták az ételem. A kíváncsiság, nem hagyott nyugodni, megnéztem és 6 km-en belülre rendeltem a kaját. Ez nálam sajnos azt jelenti, hogy hiba csúszott a logisztikába, így ezt a részt, nem igazán tudom értékelni.

Pont:5/10

Ár/érték: A pizzáról, már leírtuk korábban, hogy az árra érzékenyeknek is jó megoldás lehet. A nagy adag, azt eredményezi, hogy viszonylag kedvező ár társul az óriás pizzához. Ez az árképzés tartozik a Kijevi csirkemellhez is, amit amúgy 1150 forintos áron tudunk megkaparintani. A köretek terén, 300 forinttól indul a móka, viszont a képeken látható Burgonyavariáció, nem ez a kategória. Az ár 500 forint, amiért, nem csak négyféle burgonyás köret egyvelegét kapjuk, de biztosítják azt is, hogy ne maradjunk éhen. Mindezek figyelembevételével, a kicsit hosszabb szállítási időtő eltekintve, jó vételnek tűnt a fogás, akkor is, ha alacsonyabb is áron hozzájuthatunk egy részben hasonló fogáshoz.

Pont:7/10