Select Page

1 méteres Pizza Expressz étterem – Méteres pizza felezve (100 cm)

1 méteres Pizza Expressz étterem – Méteres pizza felezve (100 cm)

Bár ez a péntek nem lesz a kedvenc péntekünk, de ha már péntek van akkor bedobunk egy pizzát. Holnapra kell az energia, nem minden szombaton kell a csákányt a kézbe venni, úgyhogy kiadós adagra lesz szükségünk. Azért nagyon remélem, hogy azok, akik nem dolgoznak ezen a szombati munkanapon, azok nem döntenek úgy, hogy mindenféle, hivatalos és banki ügyintézéssel töltik el a megérdemelt szabadságot, mert az bizony azt jelenti, hogy azok akik dolgoznak nem lazsálhatnak pedig a hétvégi munkanap arra való.

Amúgy, aki mégis ilyen merényletet tervez, az vegye számításba, hogy a hétvégén napsütés lesz pillangók meg minden ilyesmi, úgyhogy irány a szabadba, sportoljatok és egyetek valahol valami finomat. Visszatérve a pizzára, az 1 méteres Pizza Expressz étteremtől, már teszteltünk pizzát is és borzaskát is, de ma eljött az ideje a kontroll tesztnek. A kiszemelt áldozat a 100 cm-es felezett megoldás, méghozzá 1 rész húsimádó és 1 rész töki pompos, ami egy igazán ütős duónak ígérkezik.

Esztétika,megjelenés: Ez az óriási kartondoboz még mindig tetszik, és egyből rám tör egy iszonyatos éhségérzet, amint meglátom. A doboz felbontása, majdnem kétemberes feladat, de ha megtörtén, akkor a látvány még mindig lenyűgöző. Az egyik 50 cm –t a Húsimádó pizza foglalja el, ami paradicsomos alapon sonka, bacon, tarja, szalámi és némi csirkemell kombinációja, a tetején egy adag mozzarellával. A másik oldalról kicsit részletesebben is irkálok, mert a Húsimádóból korábban már elfogyasztottunk 100 centinyit. A Töki pompost mindenki szereti, pizza formában sem lehet rossz. A feltétek a viszonylag vékony tésztára került tejfölös fokhagymás alapra kerültek. Némi bacont, lila hagymát kolbászt és brutális mennyiségű pirított hagymát kapunk ezen a néven. A sok, sok pirított hagyma határozza meg a kinézetet, ami megindítja az ember nyálelválasztását.

Pont:8/10

Ízvilág: Ez a pizza nem rossz, a viszonylag vékony tészta, nem kenyérszerű  és az íze is jó. A Húsimádó oldalon derűs a helyzet. A paradicsomos alap nem olyan intenzív ízű, de azért kifejezetten paradicsomra emlékeztető. A számos húsféle bizony meghatározza az ízeket, elsősorban a füstös vonal az erős. Szerencsére, egyik összetevő sem ereszt sok zsírt, így nem tocsog a pizza ezen oldala a nem kívánatos kalóriáktól. A másik oldalon a Töki pompos élményből kicsit hiányzik, a vastag tészta, ami azért a kenyér lángosos megoldásnál inkább jellemző. Az alap íze nem olyan erőteljes, inkább kellemesen fokhagymás. A rajta lévő hagymától némi édeskés ízt is érzünk, a pirított hagyma pedig add neki egy különleges ízt, ezt bizonyára mindannyian ismeritek. A kolbász szintén nem túl zsíros, nem egy házi megoldás, de a paprikás ízt tudja hozni. Magyaros ízek kedvelőinek ez a két pizza típus jó választás, főleg így összekombinálva.

Pont:8/10

Mennyiség: Se időm se türelmem nem volt, hogy végig mérjem a tésztát. Ha valakit érdekel, hogy nagyjából mire számíthat, a fent linkelt korábbi postban egészen korrekt számításokat talál a pizzával kapcsolatban. Amúgy három embernek kiadós, de négy embernek is elegendő egy ilyen pizza, főleg, ha ezt a mindenféle disznó alkatrésszel szerelt változatot kéritek. Nagyobb társaság könnyed délutáni nasijának is klassz választás lehet.

Pont:10/10

Kiszállítási idő: Átlagos 45 percet találunk, ha a leggyakrabban alkalmazott internetes ételrendelő portál szállítási/elkészítési idő bejegyzésére tekintünk. Ezen rendelésem esetében ezt szinte percre pontosan tudták hozni, 46 perc alatt érkezett meg a pizza. Meleg volt és a futár is jó kedvel végezte a munkáját, még annak ellenére is, hogy a fotocellás ajtó vs. pizzás doboz meccset majdnem elvesztette.

Pont:6/10

Ár/érték: A Méteres pizza felezve (100cm) mellett 3980 forintos árcédulát találunk. Ezért cserébe egy jó nagy doboz, viszonylag vékony tésztás, de feltétekkel jól szerelt pizzát kapunk. Ha három emberre leosztjuk akkor 1300 forint körüli összeget kapunk, amiért egy átlagos 30-32 centi pizzát tudnánk rendelni. Úgy gondolom, hogy nagyjából annyira lehet jól lakni ennek a harmadával, mint egy 32 centis pizzával, de az élmény az mindenképpen hozzátesz egy kis extrát, amit a megszokott kör alakú pizza szeleteinek cserélgetése nem tud garantálni.

Pont:7/10