Select Page

10 Minutes Bistro and Cafe – Húsimádó pizza (32 cm)

10 Minutes Bistro and Cafe – Húsimádó pizza (32 cm)

Tegnapi rendelése a kollégának igencsak vegára sikerült, az étterem kifelejtette a húst a dobozból. Mivel áldott jó lelkem van, ezért fejembe vettem, hogy ha fene fenét eszik, akkor is egy alaposan hússal felszerelt pizzát fogok enni, elvégre már péntek van. A mai szárnysegédem a Netpincér, ők segítettek találkozni a 10 Minutes Bistro and Cafe nevű étteremmel. Fő profiljuk egyértelműen a pizza, három fajta méretben több mint 30 különböző összeállítás közül válogathatunk. Akik esetleg passzolják a tésztakorongot, azok frissensültek hada közül csemegézhet, de akad még 5  különböző saláta is ha netán valaki nagyon egészségesen akar élni így a hétvége előtt.

Ahogy már felvezettem ma mindenáron húsra gyúrok, erre tökéletes alany az étterem húsimádó összeállítása. Sonka, szalámi, bacon, csirkemell, lila hagyma, paradicsomszósz és mozzarella sajt. Négy hús talán elégséges, hogy a tegnapot is pótoljuk húsügyileg. A tésztát kérhetjük serpenyős verzióban, illetve eredeti vékony olaszosan. Én előbbit választottam, ennek egyetlen és egyszerű oka annyi, hogy erősen éheztem már.

Esztétikai megjelenés: Egy dekoratív saját logós dobozban érkezik, ez már némi felüdülést okoz a sok sablonos doboz mellett. Felpattintva fedelét viszont elénk tárul maga a mennyország, vagy legalábbis annak kapuja. Szemet gyönyörködtető egy ilyen húsos pizza látványa, ez tényleg igazi ragadozóknak való. Annyira megbabonázott a látvány, hogy lemérni ismét elfelejtettem, de gyanítom kicsit alatta van a 32 centinek, mert nem ér faltól-falig a tészta. A tészta alatt egy réteg alufólia, így remekül elkerülhető, hogy letapadjon a dobozhoz az alja. Serpenyős, de nekem annyira nem tűnik vastagnak, sok étterem ilyen vastagsággal dolgozik alapból, igaz itt egészen egyenletes tehát a közepére nem lesz papírvékony a tészta. A pizzaszószt egyből a mozzarella követi és ezekre jönnek rá a további feltétek. Ennek nagy előnye, hogy sokkal látványosabb mivel mindent megfelelően körbevizslathatunk, másik pozitívuma pedig, hogy a sajt nem rántja össze a feltéteket így egyenletesen eloszlik fogyasztás közben. Ha szemből nézzük, a csirkehús kicsit “északra” tart, délen kicsit szerényebb, lehet a futárnak kellett egy nagyot satuznia valamelyik sarkon.

Pont: 8/10

Ízvilág: Tészta kellemes, nincsen kiszáradva, de nincsenek benne nyers részek sem, ezt jól megoldották. A paradicsomos szósz alap lehetne egy kicsit intenzívebb, így kicsit olyan mintha csak színezéknek lenne felkenve. A sajt egy erős középkategória, nem feltétlen vagyok meggyőződve róla, hogy eredeti bivalytejből készült mozzarella lenne. Ezek után jön a lényeg, a sok-sok hús. Az alapot a hatalmas sonkaszeletek adják, kellemes lágy ízzel nyitják meg az utat a sós bacon csíkok előtt. Mindkettő minőségre megfelelő, érezhetően nem filléres alapanyagok. Szalámiból egy kicsit kevesebb jutott, ez valamilyen előreszeletelt anyag, túlságosan szabályos, kicsit kisült belőle a zsiradék, de legalább jobban csúszik. A csirkemellcsíkok nem szárazak, kellemes omlósak, ízre pedig mindenki tudja milyen eme szárnyas húsa. A hagyma egy lágyabb fajtát képvisel, ennél találkoztam már kraftosabb, vámpírgyilkosabb példányokkal is. Egy kicsi tocsogást elérhetünk ha összehajtunk egy szeletet, de talán ennyi hús láttán ez elfogadható.

Pont: 8/10

Mennyiség: Kezdjük a lényeggel, azaz mennyi hús van rajta? Sok! Arányait tekintve a legtöbb a csirkéből van, a legkevesebb pedig a szalámikarikákból jutott rá. A sonka és a bacon körülbelül egyforma arányban vannak. Ennyi hús ritkán kerül pizzára, szóval ezzel engem megfogott már a 10 Minutes Bistro. Hagymából picit mehetne több, egészen elvész az íze, vagy maradjon ennyi csak erősebb fajtából. A tésztától egy fokkal többet vártam, de lehet csak én vagyok eltévedve, hogy kicsit a chichago pizzákkal azonosítom a serpenyősöket. A sok húsnak köszönhetően igazán laktató a pizza, ha egyszerre beburkoljuk akkor garantáltan meglesz a nyöszörgés. Adagra megvan egy jó 5 órás, szerintem ebédnek tökéletesen megfelel akár két kákabélűnek is.

Pont: 9/10

Kiszállítási idő: Talán túlontúl optimista lenne az étterem nevéből következtetni a kiszállítási időre, tíz perc talán már a lehetetlen kategóriába tartozik, legyünk akármilyen közel egy konyhához. Az e-mailes visszaigazoló kerek 50 percet sugall, ami valamennyire közel is járt a valósághoz mivel 53 perccel rendelés után jött a futár. Egy minimális borravalóval megtoldtam amire olyan megilletődötten pislogott vissza, hogy hirtelen már én is zavarba jöttem, ennyire kiment a divatból? térképen utána nézve rájöttem, hogy szinte a szomszédból érkezik mivel kerek 1 kilométer a táv amit a futárnak meg kellett tenni, ezt gyalog is meg lehet oldani 7-8 perc alatt, szóval kicsit úszott a konyha.

Pont: 6/10

Ár/érték: Bevallom én többre számítottam, mint amennyit megláttam az “árcetlin”, 1240 forint ahogy van amihez nekem ide szomszédba nem is kértek kiszállítási díjat. Egy ilyen húsos pizzáért mostanában többet elkérnek az éttermek, szóval ide jár a piros pont. Annak ellenére, hogy ilyen jóárasított a pizza, a minőséget egyáltalán nem adta alább a 10 Minutes Bistro and Cafe. Korrekt ajánlat ez a fogás, bátran próbázza mindenki, szerintem nem lesz vele probléma. Apró javításokkal igazán ütős lehet, így sincsen semmi panasz, de még nem tökéletes. A kiszállítási időn lehetne fejleszteni, nem tudom például egy 4 kilométer távolságra lévő címre mennyi idő alatt jutnak ki átlagosan. Második esélyt maximum a frissensült kategóriával tudom a jövőben elképzelni, viszont erre még jó sokat fogok aludni, az biztos.

Pont: 8/10