Select Page

100% Pizza Nepper – Omlett pizza (32cm)

100% Pizza Nepper – Omlett pizza (32cm)

Június utolsó péntekét is megéltük, amit mi mással lehetne szebben ünnepelni, mint egy pizzával. Kicsit elkapott a pánik, mert egy jó ideje túrom szinte mindennap a netet, hogy találjak egy új éttermet. Nem sokszor zártam pozitív eredménnyel a keresést, de ez a mai nap még arra is jó.

100% Pizza Nepper, a betyáros mindenit, ez milyen szigorú névválasztás lett. A nepper sokak szemében egy nem túl pozitív hősnek számít, főleg ha netán autók helyett esetleg valamilyen kábítós okossággal dolgozik. Pizzára fordítva viszont egészen kellemes csengése van, így nem volt választásom, nyitottam is meg étlapjukat. (Bő két éve már, hogy teszteltem egy hasonlóan merész keresztelő bulikat tartó éttermet, a Pizza Dealert.)

Minden napra van akciós fogásuk, kivétel a csütörtök, ami akkor igazán nagy siker, ha ugyanúgy előre rendelitek a pénteki pizzát, mint jómagam. Kicsit elkámpicsorodva görgettem tovább, majd eljutottam a normál 32-es pizzák listájához.

Omlett pizza – tejfölös alap, sonka, hagyma, tojásrántotta, sajt

Hogy mi vett rá erre? A válasz rém egyszerű, a többi lehetőség teljesen sablonos (magyaros, húsimádó és stb) volt és már vágytam egy kis újításra, egzotikumra. Omlett és pizza vegyesével eddig még nem próbálkoztam, szóval legalább vagy öttel ugrott a pulzusszámom az izgatottságtól.

Esztétikai megjelenés: Ezer éve nem látott ismerős köszönt a pizzás dobozról vissza, hisz ez a jó öreg George Clooney, aki unalmában töretlenül darálja a pizzákat. Kacér tekintetű barátunknál most jobban érdekelt miként fest a pizza, mert szerényes fantáziám nem tudta összerakni továbbra sem a pizzát a rántottával. Doboz fel, elkeseredés bekapcsol. A pizza olyan mintha vastagon megborították volna sajttal, ami aztán szépen, egyenletesen megolvadt rajta. Tökéletesen elfed minden maga alatt lévő feltétet, egyedül a sonkából sikerült elcsípni egy keveset, mely pofátlanul kimászott a tészta szélére. A tészta maga már szinte olaszos, ami kapott egy jól kivehető szélet, egészen mesteri. A tejfölös alapnak köszönhetően tovább erősödik a laza albínó érzés. Ingerszegény lett szerencsétlen, így muszáj voltam lecsukni a fedőt és cimborámmal szemezni kicsit, hátha beindul valami… Értem én, hogy nagy csodát ebből nem lehet, de máshogy vártam a rántottát.

Pont: 7/10

Ízvilág: A tészta kifejezetten jó. Nem szárazságtól ropog, hanem a tökéletes átsütéstől. Aljáról picit pereg a liszt, de ez legyen most a legkevesebb. Az omlett rétegnek megvan a tojás íze, ami végig uralkodik, minden egyes falatban benne van, bár kár meglepődni, az egész korongot lefedi. Teljesen natúr, semmi fűszerezést nem kapott, magam sem tudom eldönteni, hogy melyik lenne a jobb valójában. Igazi élményt a sonka, esetleg a hagyma adhat, a sajt teljesen fuzionált a sajttal, amiben elveszik az íze. A sonka nem rossz, egy erős közepes szint, de legalább van rendes íze. A hagyma nagyon kislányos, ezzel nyugodtan mehetünk királylányokat választani. Összességében hiányolom belőle a bummot, azaz egyszerűen erőtlennek érzem. Csodát és harsány ízeket ilyen hozzávalóktól nem kell várni, de mondjuk, fűszerrel lehetne benne dolgozni kicsit. (automata felszeletelésért egy piros pont kijár)

Pont: 6/10


Mennyiség: A doboz ki van maxolva, rendesen faltól-falig terül el benne a tészta, így aligha lenne értelme lemérni, gyanítom George szeretet legalább 32 centi, átmérőben. A tészta normál alatti, de egy picit még az igazi olaszos vonal felett mocorog. Feltétek közül semmiből nem szenvedünk hiányt, az omlett meg fed mindent, mint Szibériában a hó. Sonka van bőven, hagymából is akad, de ereje nem igazán van. Összességében jól meg van rakva és kellemesen jól is lakik vele egy átlagos felnőtt az biztos. Nehéztüzérség nincsen rajta, tipikusan könnyed feltétek, amiket könnyen emészthetünk.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Esetleg, ha Fekete Lacihoz hasonló orgánummal rendelkeznék és nagyra nyitnám a szám, akkor meghallják az étteremben, annyira közel vannak. 750 métert kell mindössze megtenni, ami gyalogosan is megvan körülbelül 9 perc 12 másodperc alatt, motorral meg mondjuk 2. Az e-mailben ismét kerek egy órát találtam, olyan érzésem kezd ez lenni a standard érték a városban. A valóság pontosan 3 perccel vizsgázott ennél jobban, szóval 57 percbe telt, míg kiért a futár. Teljesen jó arc, aki olyan jó étvágyat kívánt hozzá, hogy még a szomszéd is előkapta a zsíros deszkát.

Pont: 7/10

Ár/érték: Az egyik blokkon 1290-ért láttam, amit át is húztak és javították kézzel 1350-re, ami valójában a netes étlapon is megtalálható. Tovább pörgetve a blokkot kiderült, hogy a Nepper nem más a valóságban, mint a Pizza It All Ia. Ismét egy klón, úgy fest, a Netpincér szépen visszaengedi ezt a módszert, hiába üzent pár éve hadat neki, győzött az ellenállás meg a remélt extra 18% jutalék. Nagy reményekkel indultam az omlettes pizzának, de végül egy teljesen szürke, átlagos élményben volt része, igaz lepacizhattam ismét az öreg George-al. Többi pizzájuk is nagyjából ebben a sávban mozognak, 50-100 forint felfele összejöhet, de több már aligha. Nem mondom, hogy látnám esélyét a közeljövőben a második esélynek, főleg ilyen klónozás miatt.

Pont: 6/10