Select Page

1000 Íz Mester Ételbár – Baconös Burger

1000 Íz Mester Ételbár – Baconös Burger

Azt figyelembe véve, hogy az elmúlt pár napban a papucs leolvadt az ember lábáról, nem igazán szerettem volna kockáztatni, így maradt a sokszor bevált rendelés, na jó, sokszor kudarc is összejött belőle. Imádott rendelős portálunk egészen sok újdonságot tud felvillantani, ami között meglepően nagy százalékban találni helyeket, ahol akad burger. Kész, öröm megvan, már csak ki kellett keresni az igazit.

1000 Íz Mester Ételbár, szinte még érződik a monitoron át a frissen leütött karakterek tintaszaga, alig pár napja tűntek fel a láthatáron. Nyitáshoz képest meglepően gazdag étlappal várják az éhes vadászokat, de a lényegesebb, hogy burgereiket két osztályra bontották. Van a normál szekció és bizony a prémium. Előbbi sokkal bőségesebb kínálatot nyújt, míg utóbbinál négy fogás található. Mindegyiket lehet menüsítve kérni, ami egy 0.33-as üdítőt és köretet jelent.

Baconös Burger – húspogácsa, jégsaláta, bacon, paradicsom, uborka, lila hagyma, sajt, ketchup, mustár

Aham, a ketchup és mustár vegyese elvolvasás után hozza a retro élményt már látatlanban is, pedig van olyan egyed is külön, ami extraként csalamádéd rejt magában. Méretek, ne adj Isten mennyiségek nincsenek feltüntetve, szóval lövésem sincsen mekkora szeretet vár majd, ha sikerült kicsomagolnom a dobozt.

Esztétikai megjelenés: Oké, dobozt felejtsük, mert nincsen. Helyette van két réteg alufólia, ami a kihűlést remekül elhárította. Miután a burger gondolatait kiengedtem, egész laza hümmögéssel kezdtem, szerintem házhoz szállítva ez remekül egy egyben maradt verzió. Nincsen szétcsúszva vagy eltorzulva, néhol szerintem helyben, gyorsétteremben nem kapunk ilyen kinézetű alanyokat. Átlagosnál egy picit nagyobb, szezámos bolti buci. Oldalról látszik a bacon, saláta és persze a ketchup-mustár keveréke, ami továbbra is retro elemnek számít nálam manapság. A bacon nem hajszálvékony, sőt, durván vastag. Átpirítva nincsen, chips élményről kár is álmodozni egy ilyen szeletnél. A sajt reszelve került bele, ezt se alkalmazzák így mindenhol, de legalább van egyediség benne. Félbevágásnál még pár dolog tisztázódik, a hús mirelit, vagy szegényt úgy verték laposra, hogy ihaj. Alatta saláta és kígyóuborka ágy, az ubi gyanúsan ereszti majd a levét menetközben.

Pont: 8/10

Ízvilág: Buci nem a legfrissebb, de ettől kár is lenne elvárni. Ennek ellenére viszont belső felei pirítva lettek, ahogy azt a divatos trend diktálja. A hús tovább erősíti bennem a tényt, hogy ez nem éppen a konyha rostlapján sült át ilyen rendesen. Ennek ellenére nem a leggagyibb hulladékról van szó, mirelit mezőnyben egészen kimagasló minőségnek számít. A bacon finom, ez viszont mindenképpen pozitív a hús mellett, ezzel nem vacakoltak. A lilahagyma közepesen randigyilkos, a mustár és a ketchup sokat tud bukéjából hatástalanítani a későbbiekben. A saláta és a paradicsom teljesen jó, de az uborka tényleg sok bele, ennyi lé bizony mindenáron ránk akar már folyni. Csemege ubival talán jobban muzsikálna, de abból se lenne katasztrófa, ha nemes egyszerűséggel kimaradna belőle. A sajt teljesen ízetlen, ettől nem kell a francia sajthatalmaknak megijedniük.

retro, strandos szemléletben: 9/10 pont
burgerláz szemléletben: 4/10 pont


Mennyiség: Adatok ugyebár sehol, de az első pillantás után ijedelmem tovaszállt. Egész korrekt méret és, ami fontosabb, hogy vagányul jól összehozták a mennyiségeket egymással, nincsen semmi eltúlozva benne. A húspogácsát én olyan 12-14 közé, mellé, fölé-alá tenném. A buci ennek átmérőjéhez hibátlanul passzol. Nincsen elnyomó, száraz érzet miatta. A zöldségekből bőség zavara van, uborkából meg végképp. A bacon továbbra is bajnok, ilyen combos szeletekkel ritkán találkozom. Szósznak a mennyiségével nincsen semmi baj, továbbra is támogatom, hogy valami saját szósz jobban vinné előre a szekeret. Nem mondom, hogy szétrobbanok gyomorirányból, de ha menüsítve kértem volna, akkor bizony akár az is előfordulhatna.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Hiszezremek! Frissült a Netpincér visszaigazoló e-mail sablonja, sokkal átláthatóbb, mint ami ezer éve volt érvényben és kb. annyira volt ésszerű is kialakítása. Szépség ide-oda, 60 kerek perc, amivel számolnom kell. Bíztam a csodában, mert a megadott cím alapján durván 375 méterre van tőlem a konyha, szóval a lustaság bajnok címre megint jól rárepültem. A meglepetés nagyobb, mindössze 28 perc kellett és már dörömbölt is a kaputelefon. A 100 forintos kiszállítási díj ellenére, én dobtam a jattot, ez patent tempo. (vagy csak lustaságom okozta lelkiismeret furdalásomon akartam enyhíteni?) Futár kedve, meg minden.

Pont: 10/10

Ár/érték: A vastag baconös burger 1190 forint, ami meglepően jó ár. Igaz, vegyük figyelembe, hogy a hús bizony nem egy prémium minőség benne. 100 forintot felvámolnak még a kiszállításért, elfogadható. Vegyes érzelmeket váltott ki belőlem, egy strandos helyen egy ilyen burgerért simán visszamennék, viszont a fővárosi burger-revulócióban ez bizony, elbukna. Kíváncsian furdal a dolog, hogy a prémium is ilyen hússal megy-e, szóval az is lehet lesz majd még úrjateszt, de erre gondolva a pizzatekercsek is eléggé izgatnak. A flyereket elnézve viszont kicsit bekapcsolt a Sherlock üzemmód. Brex grillház és pizzéria, hm ezt külön tételként láttam a Netpincér listájában, akkor mégsem lettek annyira a klónok beszüntetve?

Pont: 6/10