Select Page

Kaja.hu – Calzone Fitness (32)

Kaja.hu – Calzone Fitness (32)

Minap nagy sikert aratott már egy diétás összetevőkből megalkotott pizza és ami az igazat illeti nagyjából egy hónappal ezelőtt, már én is teszteltem egyet, de a technika ördöge megakadályozott abban, hogy megosszam veletek a tapasztalataimat. Szerencsére nem ért csalódás, így az első Kaja.hu-s fitness pizza után, bátran rendeltem meg a másodikat és úgy vigyáztam a róla készített fényképeimre, mint a szemem fényére.

Az éttermet már el is árultam, és hogy mitől is került a fitness menza részbe ez a calzone pizza, azt is mindjárt elárulom. A tészta elkészítéséhez Yaso csíráztatott szójabab keveréket használtak, ami bizony nem egy hétköznapi anyag. Igazából ez egy szója fajta, ami teljes értékű élelmiszer telis-tele fehérjével, valószínűleg nem is köszön a fehér lisztnek. Sajnos a honlapon részletes leírást nem találunk, hogy egy-egy ilyen csoda mennyi kalóriát is tartalmaz, de ha valaki pizzával szokott csalni a diétában, akkor tuti jobb megoldás, mint egy alap pizza.

Esztétika,megjelenés: Többek között azt is szeretem ebben az étteremben, hogy a csomagolásnak is megadják a módját, a mindenné alakítható saját desig -nal ellátott dobozukba, zsírpapírba csomagolva rakják a pizzát, megadva a lehetőséget a doboz újrahasznosítására. A csomagolást félredobva, nem mutat nagyot a pizza, a vékony tészta szélei barnára pirultak, a tetejére pedig ráolvadt a sajt, talán kicsit még piríthatták volna. Természetesen, ahhoz, hogy lássátok mire is számíthattok, kicsit felboncoltam a tésztát. A keresztmetszeti képen, ha szabad, anatómia előadásokon rám ragadt kifejezéseket villantanom valamivel már jobban látszanak az összetevők. Amit már itt biztosan megállapíthatunk, az az, hogy a tészta vékony, ami szerintem egy diétás ételnél alap, bármiből is legyen. Ha a levágott szeletett kettéhajtva nézzük meg, egyértelművé válik, hogy ez bizony csípni fog. Számos pepperoni darabot találunk a nagyadag sonka és bacon között. A  bacontől azért csillog a belső, ezt a csillogást, csak a paradicsomszósz és a mozzarella sajt töri meg. Kívülről nem mutat olyan jól mint a sima pizzáik, de kicsit boncolva látszik rajta a minőség.

Pont:8/10

Ízvilág: Fényképezgetés közben, igen nehezen álltam meg, hogy ne falatozzak, de azért sikerült elegendő képet készíteni, mielőtt neki esetem volna. Képzelhetitek, hogy rengeteg olvadt sajtnak, és a tésztába belesült baconnek milyen illata volt. A Yaso csíráztatott szójabab tészta keverék, talán az eddigi legízletesebb diétás tészta, amit ettem. A teljes kiőrlésű tésztákhoz képes, sokkal könnyedebb, nyúlósabb állag, és kellemes íz jellemzi. A paradicsomszószuk még mindig finom, bár az enyhén füstös bacon és a jó minőségű gépsonka erőteljesebbnek bizonyul ízben. Ami még kifejezetten meghatározó, az bizony a pepperoni. Nem is tudom, hogy mikor éreztem utoljára ennyire indokoltnak a piros csípős jelzést egy kaja rendelős honlapon, mint ennél a pizzánál. A pepperoni, nem valami kamu konzerves megoldás, inkább az az érzésem, hogy ez is frissen került a pizzába, és olykor már túl erősnek is bizonyult. Aki igazán szeretni az erőset, annak bátran merem ajánlani, nekem azért egy-két paprikát el kellett ajándékoznom.

Pont:8/10

 

Mennyiség: A pizza összehajtás előtt elméletileg 32 centiméter, ami szemre azt mondom, hogy meg is volt, de sajnos nem volt nálam megfelelő eszköz a méréshez. A tészta tényleg vékonyabb, mint egy nem fitness pizza tésztája, de valahogy ki merem jelenteni, hogy ugyanannyira laktató. Lehet, hogy csak az elmém tévesztett meg, és az alapanyagról olvasottak alapján telítődtem el vele, de miután bevertem az egész calzonét, egy jó darabig nem gondoltam az evésre. A feltétek, amik ennél a típusnál töltelékekké lépnek elő, jól vannak eloszlatva és van is belőle mindenből elég. Azt mondom, hogy ebédre ideális vacsira talán még sok is.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: Ez egy igen vicces történet, aminek az a tanulsága, hogy érdemes az ételrendelős felületeket tisztességesen kitölteni. Nagyjából 40-50 perc alatt érhetett ki a kajám, amit sajnos csak nagyjából 90 perc után sikerült átvennem. Amit javaslok, az az, hogy a neveteket és a telefonszámotokat rendesen adjátok meg, mert ha nem, akkor pórul jártok és sokáig fogtok éhesen várni, még el nem szánjátok magatokat, hogy az ételetek után menjetek. Mivel az én hibámból nem sikerült átvennem az ételt, és a futár otthagyta nekem ingyen, majd utólag jött vissza az áráért, így ez bizony max pont, ha mindenki ilyen rugalmas lenne az országban, akkor bizony kolbászból lenne a kerítés.

Pont:10/10

Ár/érték: Ahogy minden téren, étkezés terén is igazságtalan az élet. Ha nem csak alap dolgokat akarunk fogyasztani, esetleg kicsit oda akarunk figyelni arra, hogy egészségesebb, tartalmasabb dolgokból álljon az étel, amivel feltöltjük a szervezetünket, akkor bizony gyakran jobban bele kell nyúlnunk a zsebünkbe. A fitness pizza kategória fixen 32 centis és legolcsóbban 1690, legdrágábban 2190 forintos áron kaparinthatjuk meg. A Calzone Fitness (32) 1890 forint, amiért kifogásolhatatlan minőséget kapunk, egy igencsak laktató hajtogatott pizza formájában. A régi elfogultságom nem halványodik, még mindig tudják, hogy mit csinálnak, mind a hely, mind a pizza ajánlott.

Pont:8/10