Select Page

1st Buffet and More – Aszalt szilválval, almával töltött csirkemell rizzsel

1st Buffet and More – Aszalt szilválval, almával töltött csirkemell rizzsel

Ma úgy döntöttem, hogy eljött az idő, hogy megkapja egy olyan étterem a második lehetőséget, amelyik egyszer már szerepelt, de abszolút nem azt kaptam amire számítottam, és, bár szeretem a meglepetéseket, de annak nem nagyon örültem. Csak hogy ne meséljek bele a vakvilágba, a márciusban rendelt conchigliáról van szó, ami sem megjelenésében, sem minőségében nem teljesítette, még a legalapabb elvárásaimat sem.

Mivel Vernari nevezetű, kedves olvasónk ajánlotta az általuk készített frissen sült ételeket, így ezen a bevállalós napon ezen kategóriából válogattam. Kis keresgélés után meg is lett az áldozat, aszalt szilvával, almával töltött csirkemell, és köretnek rizs, hogy elkerüljem a rendelt hasábburgonya negatív hatásait.

Esztétika, megjelenés:  Volt hova fejlődni, vagyis ahogyan lennie kell, jobban is néz ki a frissensült, körettel mint az az egyedülálló kagyló pizza. A köret nem egy megszokott hófehérre főzött nagy szemű jázmin rizs, hanem egyszerű kis hazánk boltjainak polcain kedvező áron megtalálható rizs. A csirkemell két szeletben van a dobozba helyezve, benne egyik oldalon aszalt szilva, a másikon pedig láthatóan párolt reszelt alma. A két szelet nem túl méretes, mondjuk, hogy átlagos, bepanírozva, barnára sütve került a dobozba.

Pont:6/10

Ízvilág: A már említett rizs, bár nem a legszemrevalóbb, amit mostanában láttam, de az íze bizony gyerek korom menzás időszakát idézi, és ez egyáltalán nem negatív. Jól van fűszerezve, pergős, nem ragad, de nem is kemény a közepe. A csirke puha, mondjuk azt azért nehéz elrontani, és nincs túlfűszerezve, inkább a gyümölcsök dominálnak. Az aszalt szilva kellemesen édes, a párolt alma puha, és fahéjjal van ízesítve, ami talán sokatoknak nem ínyére való, de nekem bizony bejön.

Pont:6/10


Mennyiség: Körettel nem spóroltak, de azzal nem is szokás, és gondolom, mivel nem a drágább megoldást választja az étterem, így a költségeikbe is belefér. A csirke mennyiségéről ugyanez sajnos már nem mondható el. Ha tippelnem kellene, a csirke nagyjából 10 – 15 deka lehet, de jól van elkészítve, így többnek tűnik. Az aszalt szilva és az alma aránya jól megy a csirkeadaghoz, nem érzi úgy az ember, hogy a hús hiányát, ezzel akarják pótolni.

Pont:6/10

Kiszállítási idő: Ismét egy olyan pont, amire azért kényes vagyok, és mint mindenkinél, a türelem nálam is egyenes arányban van az éhségem mértékével. Sajnos, senkit sem érdekel, hogy mennyire éhes az ember, amikor megrendeli az ételt, de nem feltételezzük a rosszindulatot, biztos vagyok benne, hogy a rendelés beérkezést követő másodpercekben el is kezdenek serénykedni a szakácsok. A lényeg viszont, nem az akarat, hanem a makacs tények. A korábbi rendelésem 50 perc alatt ért ki, a frissen sültre 67 percet vártam, de tény, hogy így is melegen érkezett.

Pont: 5/10

Ár/érték: Ha valamiben erős a 1st Buffet and More, akkor az az árcédula. Több kedvező ajánlatot is találunk a kategóriában, amiért, a mostani alapján közepes minőséget kapunk. Bár a rizs nem az amivel büszkélkedni lehet, de az íze igazi menza élményeket csalogat elő az emberből, a hús pedig nem egy nagy adag, de jól van elkészítve, mégsem lesznek a kedvenceim. Az ár, ami mint említettem igen kedvező, 890 forint, amiben már a köret és a szállítás is benne van. Összességében elegendő mennyiség, kedvező ár, lassú szállítással, és nagy kockázattal kombinálva. Amit még muszáj megosztanom, az az , hogy nálam eddig leírt kategóriába tartoztak, de már a vállalhatóba kerültek át.

Pont:6/10