Select Page

1st Buffet and More – Görög pizza (26cm)

Szerző: | 2016. máj. 29. | Pizza

 

Oldalunkon már többször találkozhattatok a 1st buffet and more nevű hellyel. A helyről rendelet első ételem, csapnivaló volt, de kis idő után, bevállaltam és ismét rendeltem tőlük. A második találkozás, már sokkal jobban sikerült, ekkor vált nyilvánvalóvá számomra, hogy az ő terepük a frissensültek, amikből azóta számosat sikerült is tesztelni. Az említett első fogás egy kagyló pizza volt, amit azóta sem bírok megérteni, de most elérkezett az idő, hogy a pizza kínálatot is magamévá tegyem. Az étlapjukon több mint 20 féle variáció található, és a kedvező árcédula e fogásoknál is adott.

 

Az igen nagy pizza választékból, először nem is tudtam, hogy mi lapján válasszak, majd beugrott, hogy korábban a magyaros vonalat képviselő kagyló pizza, zsákutcának bizonyult (már nincs is az étlapon). Ezt a gondolatot a háttértárban futtatva nézegettem a kínálatot és ki is kötöttem a Görög pizzánál, annak is a 26 centiméteres kiadásánál.

Görög pizza (26cm)

tejfölös alap, baconkocka, feta sajt, lila hagyma, sajt

Sok helyen, a gyros húsos pizzát illeték a görög névvel, ez, ahogy az összetevőkből is láthatjátok ez esetben nem így van. A pizzán, olyan összetevőkkel találkozhatunk, amiket, jó eséllyel egy görögországi kirándulás alkalmával is megtalálnánk az elém helyezett fogásokból. Na nézzük, hogy mutat a Görög, majd vesézzük is ki kicsit.

Görög

Görög

A kis 26 -os szépen kitölti a dobozt. A tészta inkább vastag, mint, hogy vékony lenne, úgy látszik a 1st buffet and more ezt a vonalat képviseli. A szélek szép barnák, a rájuk pirult sajt extrán kívánatossá varázsolj a pizzát. Ahogy halad befelé a tekintetünk, a egyre zsúfoltabb a terep. Az amúgy tejfölös alapokra épülő pizza, szinte minden pontján van valami fehér. Ahol nem az alap kandikál ki, ott feta darabkákat találunk. Ezt a fehérséget jól ellensúlyozzák a méretes bacon kockák, amik mint valami hegyek emelkednek ki itt-ott a pizzán. A szálaira bontott lila hagyma színesebbé teszi a Görögöt, ami kifejezetten szerencsés, hogy ránézésre, sehol sem lesz túl hagymás a pizza. A sajt a szín alapján nem nagyon azonosítható, tuti nem mozzarella, de trappistának sem merném titulálni.

Barna szélek és sok-sok feltét

Barna szélek és sok-sok feltét

A kinézet alapján, nem egy könnyed diétás pizzával van dolgom. Ízlelem is és érzem, hogy ez kb. egy csilliárd kalória lesz. A tészta állaga jó, a szélek ropognak, ami számomra igencsak kedves. A tejfölös alap, jól passzol a baconhöz, ami azért nem az a vékony szeletkés változat. A kockák jól megpirultak a sütőben, így az ízük rendben van, de a méretükből adódóan, marat bennük anyag rendesen. A sok-sok zsír az ízt támogatja, de azért olykor kicsit már túlzó a mennyiség. A fetasajttal kiegészülve kicsit kedvezőbb a helyzet és ahol még a lila hagyma is ott van a maga édeskés ízével, ott egészen rendben van a pizza. A furcsán sárga sajt nem egy ízes dolog, szerencsére a többi hozzávaló intézi az élményt.

Mint a szalonnasütésen

Mint a szalonnasütésen

A pizza bár csak három féle feltétet kapott, mégis nagyon laktató. Vastag tészta, sok-sok bacon és sajt. Ezeknek köszönhetően, a 26 centiméteres kiadás bőségesen elégnek bizonyult ebédre. Aki alapból nem tud megenni, egy átlagos 32 centiméteres pizzát, az állítom, hogy ennél a pizzánál is az utolsó szelet előtt valahol megakadna.

Az átlagosan 1 óra kiszállítási idővel dolgozó hely, nekem 37 per alatt szállította le a pizzát. Ez mostanában tuti rekord, valahogy az elmúlt két hónapban nem nagyon kaptam ételt 45 percen belül. Ezért a rendesen laktató, amúgy valahol mégis magyaros Görög pizzáért, össze, vissza csak 890 forintot kell fizetnünk. Ha azt  veszem alapul, hogy egy fagyasztott pizza milyen és mennyibe kerül, az étterem ezen fogása is ár érték bajnoknak minősül. Ha egy vastag tésztás, de ugyanakkor nem éppen olaszos pizzára vágytok, akkor szerintem bátran rendeljétek a 1st buffet and more pizzáját.

 

 

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték