Select Page

1st Buffet and More – Jól-lak tál

1st Buffet and More – Jól-lak tál

Hóesés napsütés, lesz a héten minden, de többnyire még mindig a hideg levegő az úr. Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nekem azért már kicsit kezd elegem lenni a hidegből és a különböző halmazállapotú csapadékokból. Nem elég, hogy a napok jelentős részébe a szürkeség vagy a sötétség az úr, de még ráadásul egész nap éhes is vagyok. Az ilyen napokon, amikor még sokat is kell dolgozni, az ember egyetlen egy dologgal tudja kényeztetni magát, valami jó kajával.

A jó kaját az említett okoknál a mennyiség majdnem annyira meghatározza, mint a minőség. Az említett szempontok mellett úgy döntöttem, hogy az árat is az első helyekre sorolom be és megpróbálom megtalálni a tutit. A 1st Buffet and More-ról, már többször írtam és az a helyzet, hogy a frissensültjeikkel általában meg voltam elégedve. Amikor megláttam a Jól-lak tálat, akkor nem is nézelődtem tovább, már rendeltem is.

Esztétika,megjelenés: A leírás alapján bőven voltak kétségeim, főleg azért, mert első ránézésre inkább egy kétszemélyes tál rebegett a szemem előtt. Amikor megérkezett a megszokott méretű doboz, az első komolyabb benyomást a doboz súlya gyakorolta rám. A szokásos súly nagyjából duplájával büszkélkedhetett a hungarocell doboz. Az tál alapját a köretek adják. Kiadós adag, fehér, normál rizs és szemrevaló hasábburgonya. A hasábon látszik, hogy köze nincs a fagyasztotthoz, a szemem az igazi haza hasábburgonyát látja benne. A köretek mellet egy kis adag csalamádé befigyel, de inkább olyan, mintha csak díszíteni szerették volna vele a tálat. Mindezek tetején számos szelet hús és némi rántott sajt feszít. A két világosabb színű, párizsi bundába bújtatott csirkemell. A másik négy szelet hús között, nem igazán látni különbséget, azokról, csak a félbevágás után derül ki, mi is a különbség. A különbség belül van, a négyből kettő csirkemell a másik kettő pedig csirkecomb filé. A rántott sajtra visszatérve, az a nagy hibája a tálnak, talán ha fele ekkora lenne, akkor nem lenne a sajt és a bunda vastagsága azonos. A Jól-lak tál amúgy egy csoda a szemnek, egy személynek valódi mámor nekiesni egy így kitömött doboznak.

Pont:7/10

Ízvilág: Nézzük a köreteket. A rizs, nem jázmin vagy basmati, egyszerű hagyományos rizs. Az ízében semmi extra nincs, de legalább nem sótlan. A hasábburgonya, valóban házi. Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de nekem, ez még mindig jóval többet ad, mint bármelyik fagyasztott utánzata. A sajtról már a látványnál elmondtam majdnem mindent. A sajt ízét, nem a sajt, hanem a bunda adja, ami bizony nem egy nagy élmény. A párizsi bundás csirke teljesen rendben van, a hús konkrétan szaftos maradt, szétbomlik az ember szájában. A rántott szeletekről hasonlóan jót tudok mondani. A combok is szépen le vannak tisztítva, minden íz a helyén van. A rántott húst hozzám hasonlóan kedvelőknek max az okoz dilemmát, hogy melyikből maradjon meg az utolsó falatra való. A tálra azt tudom mondani, hogy semmi extrát nem hoz, viszont a sajt kivételével, minden teljesíti a kötelezőt.

Pont:7/10

Mennyiség: Hát mennyiség tekintetében számos kérdés felmerült bennem, már akkor, amikor olvastam, mi minden kerül a dobozba, ha ezt a kaját rendelem. Persze ekkor még nem voltam biztos abban, ami a dobozka átvételekor, de főleg a felnyitásakor teljesen nyilvánvalóvá vált a számomra. A Jól-lak tál, nem egy egyadagos kaja. Ketten ettük meg, úgy, hogy nagyjából elfeleztük és mind a ketten teli hassal végeztük. A köret bőséges és félelmeimmel ellentétben, hús is jócskán került a tálra. Ahogy az íz, a mennyiség terén is a sajt a gyenge pont. Inkább lenne kisebb, de tartalmas, mint egy ilyen vékony semmilyen valami. Amúgy, ha azt nézem, hogy nem kétszemélyes tálnak van reklámozva, csupán csak a felsorolás sejteti, hogy nem kis adag, akkor biza ez a mennyiség brutális.

Pont:10/10

Kiszállítási idő: A kiszállítási időben nem sikerült eme rendelés alkalmával rekordot dönteni. Az átlagos szállítási időnél egy kicsivel több időt vett igénybe az étel kiszállítása. Azért az 52 perc, nem a világ vége, még bőven a tűréshatáromon belül mozgott. A lényeg, hogy az étel melegében érkezett és az igazi home made hasábburgonyára semmilyen negatív hatása nem volt a szállításnak.

Pont:6/10

Ár/érték: Egy-két hibát leszámítva, és a megszokottnál kicsit hosszabb szállítási időt lenyelve, megint megmutatta a 1st Buffet and More, hogy a frissensült az ő asztaluk. A házias sült krumpli köret, egy olyan dolog, amit mindig lelkesen veszek észre és számomra sokkal nagyobb élményt ad, mint az a burgonya, amely az ország minden mekiében ugyanolyan ízű. Persze, már emlegettem, hogy az Jól-lak tál, nem kétszemélyes tálként szerepel az étlapon. Ennek megfelelően az ára sem kétkajás ár, csupán 1490 forintot kell érte fizetnünk. Ennyiért ez egy iszonya jó bolt, és tényleg elég két embernek. Ha nincs kedvetek ma főzni, akkor akár vacsira, akár holnap ebédre vállaljátok be bátran, remélem Ti sem fogtok benne csalódni.

Pont:10/10