Select Page

1st Buffet and More – Mustáros csirkemell, krokett, tartármártás

1st Buffet and More – Mustáros csirkemell, krokett, tartármártás

Repül az idő és már csütörtök is van. Kemény ez a hét, bár meleg van, de mégsem olyan rózsás a helyzet. Nem tudom, hogy a hajnali hideg, vagy a nappali meleg az okozója, de bizony sikerült beleszaladnom valami randa vírusba, így a munkát mellőzve több időm akadt étlapokat nézegetni. Nézegettem, nézegettem, de valahogyan, lehet hogy a betegeskedésnek köszönhetően semmit nem találtam elég kívánatosnak ahhoz, hogy megrendeljem. Némi gondolkodás után, rájöttem, hogy két dologra kell odafigyelnem.

Egyrészt, húst kell enni, abban van az energia, az meg ugye kell a gyógyuláshoz. A másik, és szintén a szervezet megerősítése érdekében sarkalatos szempont pedig a mustár. Ha nem tudnátok, a mustár keményít, ezt legalább két méretes darab emberrel tudom bizonyítani, akik mivel csak a nőstények körében szeretnek ismertek lenni, nem nevezhetőek meg. Gyorsan és nyomott áron elfogadható minőségű frissensültet a 1st Buffet and More–ból már többször is sikerült rendelni, és a feltételeknek eleget téve, megrendeltem a Mustáros csirkemell nevű fogást, krokettel, is hogy meglegyen a kiszállítási minimum, kértem hozzá egy adag tartármártást is.

Esztétika,megjelenés: Megszokott fehér doboz, tetején kis tálkában a tartármártás, és az egész szépen bezacskózva. A doboz felnyitása után szimpatikus szelet husik fekszenek, az aranybarnára sütött krokettek tetején. A mustáros csirkemell szeletek bundája, kicsit a párizsi bundára hasonlít, vélhetően a zsemlemorzsa ki is marad ebből a panírtípusból, mert semmi látható jel nincs a használatának.A csirkemell szeletek kettévágása közben kiderült, hogy sok sok mustárt használtak a hús öltöztetéséhez, ettől kissé laza állagú is volt az egész. A hús szeletek szerencsére nem estek át drasztikus lapításon, így az ujjnyi vastag szeletek bundázva, krokettel körítve egészen ínycsiklandozó látvánnyal kecsegtetnek. A tartármártás tört fehér színét, csak az őrölt fekete bors színe teszi változatosabbá, állaga sűrű, úgy mutat, ahogyan kell neki. A fogás nem egy esztétikai remekmű, inkább csak egyszerűen olyan amilyennek lennie kell.

Pont:7/10

Ízvilág: Kezdem a körettel, mert abban nem lesz semmi meglepő. A krokettek nem házi kiadásúak, talán házi krokettet csak e legmenőbb éttermekben szolgálnak fel. Ami viszont szerencsés, hogy a sütést azt tökéletesen eltalálták, egyik krokett sem szívta fel az olajat, így a krumpli pép ízét volt szerencsém élvezni, nem pedig az olajét. A csirkehús finom puha maradt, nem száradt ki. Ez nem nagy csoda, hiszen a bundába kevert mustár lényegében rásült szaftként tudta bent tartani a hús levét. A mustáron kívül egyetlen egy fűszert éreztem még a húson, ez pedig az őrölt fekete bors volt. Az íz amúgy nem egy összetett valami, de bizony aki szereti a mustárt, az egy ilyen fogás elfogyasztása után nekiáll keresgélni a neten, hogy hogy vajon hogy is készítették neki a mustáros csirkemellet. Összességében egy egyszerű és ízletes fogás, kivitelezési hiba nélkül, így az olaj nem okozhat a pocinknak problémát.

Pont:7/10

Mennyiség: 10 darab krokett a dobozban, ez bizony a megszokottnál nagyobb mennyiség. Általában, ha rendelünk frissensültet és köretnek krokettet választunk 8 darabot küldenek, de az sem ritka, hogy csupán hét darab kerül a dobozba. Enne a köretnek az esetében, nem érzem, hogy jól akarnak vele lakatni, mert sajnos ez olyan, mint a szotyi, eszed amíg van. A csirke téren azért kicsit spórolósabb a történet, de izgalomra semmi ok. Három szelet hús, a legnagyobb tenyérnyi, a legkisebb is legalább három falatnyi. Mivel a hússzeletek nem vékonyak, így a hús és a köret együttesen egy tisztességes ebédnek felel meg. A rendelt tartár, nagyon jól passzol a fogáshoz és mennyiségben is illik hozzá, ügyesen mártogatva minden falathoz jut szósz.

Pont:9/10

Kiszállítási idő: Az ígért kiszállítási idő előtt, nagyjából 40 perc alatt érkezett meg az étel. A futár nem egy beszédes fajta volt, de lényegében melegen szállította az ételt, és amúgy sem az a dolga, hogy beszélgessen mindenkivel akinek ételt visz. Azt hiszem ilyen gyorsan még sosem érkezett meg az étel, amit tőlük rendeltem, így ezt most egy kivételesen gyors szállításnak könyvelném el, ha nem néztem volna meg végre, hogy milyen messziről is érkezett az étel. Amúgy 1,5 km -es körön belülre rendeltem, ami azért kétségeket ébreszt benne, azzal kapcsolatban, hogy ha valaki messzibbre rendel tőlük, akkor mennyit kell várnia.

Pont:7/10

Ár/érték: Ahogy azt már említettem, a tartármártást igazából azért rendeltem, hogy meglegyen a 990 forintos kiszállítási minimum. Mondhatni, hogy ez a kényszer szerencsésen sült el, amúgy eszembe sem jutott volna, hogy kérjek hozzá bármilyen szósz is. A tartármártás, amúgy 90 forintért került a csomagba, így a mustáros csirkemell 940 forintos árát sikeresen kiegészítette 1030 forintra. Ez az ár igencsak kedvező, főleg úgy, hogy ebben a köret is benne foglaltatik. Azt hiszem, most is arra a következtetésre kell jutnom, hogy ilyen kedvező áron, házhoz szállított frissensültet, még nem sikerült rendelnem sehonnan.

Pont:8/10