Select Page

1st Buffet and More – Rántott sajt, hasábburgonyával

1st Buffet and More – Rántott sajt, hasábburgonyával

Hús, hús, hús, szinte minden étkezésnél ez megy, a múlt szerdán a Metropolban azt olvastam, hogy aki sok húst eszik, az nem él sokáig. Na jó egy kicsit túloztam, nem pont ezt írták, de mivel jellemzően húsevő vagyok, ezért kicsit megijedtem, és úgy döntöttem, hogy valami húsmentes fogást választok ma ebédre. A cikket érdemes elolvasni, az biztos, hogy a csirkemell fogyasztás még a leírtak alapján sem rövidíti meg az életünket, de a mindenféle csoda húskészítményekkel azért jobb ha vigyázunk. A

vega vonalat azért jellemzően a rántott sajt oldalról fogom meg, nem vegaként igazából nem is tudom eldönteni, hogy egy 100% vegetáriánus egyáltalán eszik e sajtot, hisz az is állati eredetű. A nagy elhatározások napja volt ez, nem csak hogy a hús marad ki, de még azt is eldöntöttem, hogy árérzékeny vásárló is leszek. A megoldás 1st Buffet and More és a jó öreg rántott sajt.

Esztétika, megjelenés: A megszokott ételhordó doboz kinyitása után az első benyomásom pozitív. Három szelet sötétbarnára sütött, majdnem egyforma kinézetű, nem túl vékony, inkább vastag szelet sajt a baloldalon. A kiegyensúlyozottság érdekében a jobb oldalra szintén jól megsütött és nem éppen kis adag sült burgonya került.  Az biztos, hogy a benyomás pozitív, az viszont csak az ebédem megérkezésekor esett le, hogy szó sem volt tartármártásról, és ahogy a képek is igazolják, nem is járt alapjáraton a sajt mellé. Ennek hiányában a jó öreg otthon tartott majonézhez kellett nyúlnom. A múlt heti sajtommal magasra került a mérce megjelenés téren, így ezt csak mögé tudom állítani a sorban.

Pont:6/10

Ízvilág: Hmmm…Mindig rájövök, hogy nem vagyok valami ínyenc, egyszerűen szeretem, ha valami olyan ízű, mint amilyennek lennie kell. A sajtot ízlelem, és tetszik amit érzek, bár beazonosítani nem igazán tudom. A sajt nyúlós, de nem folyik szét egyáltalán,mikor megvágom. Az íze nem olyan karakteres, inkább lágy, a bunda ízletessé teszi. A krumpli ropogós, mivel jól átsütötték, nem tudott szétázni. Kis hiányosság, hogy sótlan, de ez nem igazán hiba, sokan nem szeretik, ha sós egy étel, de mi akik azért sózunk ezt könnyen tudjuk pótolni.

Pont:6/10

Mennyiség: Ezen a téren nem igazán tudok kifogásolni semmit. A három szelet sajt igazán szép adag, szerintem körettől függetlenül jól lehet vele lakni. A sültkrumpli  inkább másfél adag, mint egy, a szokásos lakjon jól az ember fia ha tőlünk rendel mentalitást erősíti. Igaz a saját figyelmetlenségemből adódott, hogy a hűtőbe kellett nyúlnom, hogy csúszósabb legyen az ebéd, de én üdvözölném, ha kicsit kevesebb krumpli járna, és automatikusan kapnánk mellé némi tartár mártást.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: A 47 perces ígéretet, nagyjából ők is tudják tartani, 50 perc alatt ért ki az ételem. A kiszállítás maga nem hiszem, hogy nagy időt venne el ebből az 50 percből, mert az étel melegen érkezett és nem is nagyon vizesedett be. Mindig a rendelést követő időszak a legizgalmasabb, kivéve, ha nagyon éhes az ember.Mióta ilyen szép piros számokkal követhetjük, hogy mennyi idő telt el a rendelésünk feladása óta, azóta kb kétpercenként rálesek, ahelyett, hogy megjegyezném, hogy mikor is rendeltem és az étel érkezésekor rátekintsek az órára.

Pont:6/10

Ár/érték: Ahogy azt már az elején, ma több célt is kellett teljesítenem. A NO hús az már a rendelés feladásakor sikeresen teljesült, de a költséghatékony megoldás egy kicsit nehezebbnek tűnt az elején. Az igazság az, hogy megnéztem jó pár éttermet, de tény ami tény, kiemelkedően alacsony árakkal dolgozik ez az étterem. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy ez amit a képeken láthattok 770 forint ellenértékért kapható meg. Ez az ár verhetetlen és segítségével a költséghatékonyságot is sikerült teljesítenem. Nagyon kedvező áron egy átlagos rántott sajt, ez az amit a mai napon sikerült elpusztítanom.

Pont:7/10