Select Page

3, Három, Three – Marhaburger

3, Három, Three – Marhaburger

Ismét a legendás Kazinczy utcában találtam magam, ahova komplett tervvel érkeztem mivel már jó ideje a bakancslistámon szerepel a 3, Három, Three, ahol bizony van burger, ami tökéletessé varázsolta az egészet egy hétfőre időzített tesztre.

Az éjszakás kolléga a környék királya, de úgy gondoltam kissé bepofátlankodom fenségterületére. Hatalmas üvegfelületek uralják az üzletet, ami egyből szembetűnik, mikor elérjük a Kazinczy utca 3 házszámot, mely egyúttal magyarázatot nyújt a névválasztásra is. Anker és Anker’t szerelemgyereke a hely, szóval némi vendéglátós tapasztalat már megbújik a háttérben. A belső annyira letisztult, hogy skandináv dizájnerek szerintem idejárnak tanulmányútra. Kissé “L” alakot formál az alap, ahol jó pár asztal elfér. Pult mögött az apró látványkonyha, ahol a szakács mozdulatait folyamatosan szemmel tarthatjuk, ha éppen úgy tartja kedvünk.

Étlap nincsen túlvadítva, némi leves és saláta mellett a fő attrakciót a “Bar streetfood” szekció nyújtja. Burgerek, szendvicsek és tex-mex fogások alkotják a kínálat ezen részét. Burgerből marhával szerelt egyetlen van, amihez egy kevéske kiegészítő leírás tartozik csupán.

Marhaburger – hasábburgonyával és coleslaw salátával

Finoman szólva szolid az információnyújtás, de legalább igazodik a belső kialakításhoz. Itallapon meglepően baráti árakkal találjuk magunkat szemben, a korsó sörök nagy általánosan nézve olyan 500 forint körül mozognak, de a téli zimankóban a forró tea talán ésszerűbb választásnak tűnhet.

Esztétikai megjelenés: Jópofa az ilyen mély, fonott kosár, csak szerintem nem túl praktikus, ha például szeretnénk félbevágni a burgert vagy hasonlók. Maga a marhaburger dupla köretágyon fekszik. Hasábburgonya és madársaláta melyek egészen bőséges mennyiségben kerültek a kosár aljára. A burger kapott egy rendkívül feszes bucit, amit egy fanyárssal döftek keresztül, ami feltehetően azért kell, hogy a kissé Pisai ferde torony életérzésben szenvedő burger ne csússzon szét. A tetején az egésznek egy félbevágott koktélparadicsom díszeleg, ami egészen pofás szerintem. Paradicsom és nem kevés cheddar-szósz jutott a belső részre, melynek lelkét a marhahúspogácsa adja, ami a látvány alapján egészen át lett sütve, ez már elhagyta a trendi medium átsütési fokozatot. Némi lilahgyamát és a hús alatt egy nagyobb salátalevelet még találunk és ezzel kész is a történet.

Pont: 8/10

Ízvilág: A burgonya jó friss, szinte még éget viszont egy átlagos mirelitnél nem tud többet semmivel, ami mindössze sózva lett. A madársalátát, aki ismeri tudja ez is pontosan olyan, némi paradicsommal megtekerve, ami ízre rendben van. A burger bucijának textúrája, állaga szinte hiba nélkül veszi az akadályt. Ízre nagy élményeket ne várjunk tőle, de úgy összességében azért korrektnek nevezhető. A marhahús át lett sütve teljesen, némi kéreg is érződik rajta. Szaftosságról nincsen hír, mivel átsült. Ezen túljutva tiszta marhahús ízt kapunk, amiben nincsen elrejtve egy fél fűszerespult szerencsére. Az igazán tuti dolgot viszont szerintem a sajtszósz adja, ami zseniálisan jó. Burkolás körben képes szinte jucy-lucy hatást kelteni, mindenhol jön belőle a cheddar. Ízre is helyén van, engem megfogott. A hagymától teljesen fölösleges tartani, ereje alig, randibarát ahogy van.

Pont: 7/10


Mennyiség: Különösebb adatokat nem találtam a burger vagy éppen a köret mennyiségéről. Elnézve a kosarat nem igazán aggódtam, hogy éhesen fogok távozni. Tovább nézegetve a kompozíciót az is felmerült bennem, hogy ilyen mennyiségű körettel nem sűrűn találkozik az ember, a burger lehet súlyra alulmaradna a krumplival szemben. A saláta nagyjából olyan funkciót töltött be nálam, mint húsvétkor a csokitojás alatt a fű. A főelemet, a burgert tovább boncolva az arányokkal semmi baj, a szósz jó sok benne, ami pont a királyságát adja az egésznek. Végére a köretből maradt is, pár kóbor sör alatt viszont el lehet darálni, bár hidegen már nem a legjobb.

Pont: 8/10

Ár/érték: Biztosan állítható, hogy 2016. január 4-én eddig nálam ez az év burgere! Viccet félretéve egy erős közepes, aminél, ha a húson kicsit finomhangolnának akkor egy egészen korrekt klasszikus burger lehetne. Árcetlin mindennel együtt 1690 forintot találunk, ami ennyi körettel egészen baráti árszabás, nincsen eldurranva. A hely nálam kicsit az itatósabb hangulat felé húz, de napközben nem zárnám ki, hogy ha erre vet a sors beugrok kóstolni egy másik fogást. Viszont vasárnap délután nem tudom milyen kísérletet végeztek a vendégeken, de ami zene szólt azzal szerintem kisebb nemzeteket is ki lehetne irtani. A hely hangulatához picit sem passzolt, de kár is elemezni, szerintem gyilkos próbálkozás volt.

Pont: 8/10

(idegenként lépkedsz a Kazinczy utcai térköveken? KLIKK IDE és megmutatjuk pontosan hol van a hely!)