Select Page

3/4 Óra – Csirkemell

3/4 Óra – Csirkemell

Végre megint szerda, ami számomra annyit jelent, hogy a mai munkanap végeztével, már olyan közel a hétvége, hogy a csütörtök-péntek észre sem vesszük és elillan. A gép előtt csücsülve ebédet keresgélve, arra lettem figyelmes, hogy több új kiszállító is megjelent a pincéren. A XIII. kerület irodáiban és üzleteiben munkálkodó sorstársaimnak jelezném, hogy nem csak pizza és frissensült terén bővült a kínálat, hanem egy japán konyhai kínálattal kecsegtető hellyel is nőtt a választék.

Az étterem, amit választottam 3/4 Óra névre hallgat, szintén új versenyző, és a név választás szerintem nagyon-nagyon frappáns. A kiszállítás időre a megjelölés még kedvezőbb, mint a névben, az étlapon pedig szinte mindent megtalálunk, amit a hétköznapok során megkíván az ember. A választásom csak egyszerűen a csirkemell nevet kapta, viszont csak a neve ilyen egyszerű.

Esztétika,megjelenés: Megszokott dobozban érkezik az étel, gondosan betekerve fóliába, hogy meleg maradjon. A fólia lehámozása után, rátekintek, és elsőre kettős érzéssel tölt el a látvány. Még nem említettem, a 3/4 Óra kínálatában a Csirkemell névre hallgató fogás, baconbe tekert csirkét jelent, steak burgonyával és sajtmártással. A csirkemell jól mutat, négy darab került a dobozba, ígéret szerint baconbe tekerve. Az egyik darab husiról lecsúszott egy kis bacon, de mint láthatjátok, ezt is megtaláltam a dobozban. A csirkemellek egy óriás adag steak burgonyára halmozva érkeztek. A burgonya héja igen sötét, remélhetőleg az íze ettől még nem lesz rossz, mindenesetre nem csak az adag, a burgonya darabok mérete is tekintélyes. A kettős érzés, a sajtmártás miatt fogott el. Először, csak a csirke szeletek tetején fedeztem fel nyomokban, de kis keresgélés után megtaláltam, a doboz aljára csordogált.

Pont:6/10

Ízvilág: Természetesen először a köretnek menetem neki, szerintem ha valaki meglát egy adag hasáb vagy steak burgonyát, abba kötelezőnek érzi hogy bele egyen. A köret sötét héja, nem eredményez keserű, vagy földre emlékeztető ízt. A fűszerezés visszafogott, kívül enyhén ropogós, belül omlós. A csirkére áttérve a lelkesedésem töretlen. A bacon enyhén füstössé teszi a csirkét, nem túl zsíros, és nem is túl sós, kellemes íz amit érzek. A csirkénél, ami még fontos, hogy ne legyen száraz. Ebben az esetben nincs ez a probléma, nem csak ízletes, de omlós is, azt kell, hogy mondjam ,hogy ezt eltalálták. A csirke ízében érezhető az elején keresett sajtmártás íze. A mártás nem egy erős ízű sajtból készülhetett, de szépen összegyúrja a hús és a burgonya ízét. A mártás amint már említettem a doboz aljára került, ahol a csirkemell szaftjával összekeveredve, egy nagyon ízletes szósz keveredett belőle.

Pont:7/10

Mennyiség: Az étterem már az étlapon is jelöli, hogy nagyjából 14-16 dkg csirkére számíthatunk a dobozunkban. Elsőre nem tűnik ez soknak, magamnak, otthon, a felét még minimum mellé dobtam volna, de ez bizony csalóka, mert végül elegendőnek bizonyult. A steak burgonya jó példája annak, hogy ez az étterem is jól akar minket lakatni, ilyen minőséggel azt mondom, hogy ezzel nincs is probléma. A sajtmártást eleinte hiányoltam, majd mikor ráleltem, rájöttem, hogy elegendő került a dobozba. Összességében az adag méretes, hogy őszinte legyek, a 3/4 -ét fogyasztottam el ebédre, majd kicsit később uzsira fogyott el a maradék, lényegében ezzel a fogással körülbelül déltől este 10-ig simán kihúztam, úgy, hogy nem voltam éhes.

Pont:10/10

Kiszállítási idő: A 3/4 Óra név választásánál, gondolom fel sem merült bennük, hogy ha esetleg valamikor megcsúsznak a szállítással, akkor annak nem biztos, hogy jó lesz a vízhangja. Szerencsére esetünkben erről szó sincs, 39 perc alatt megérkezett a fogás, ami a névhez viszonyítva kifogásolhatatlan idő. A rendelős oldalon is 40 perc a vállalás és a villám jel is ott virít a nevük mellett. Sajnos a futárral nem tudta találkozni, recepcióra érkezett a szállítás, de legközelebb a borravaló sem marad el, mert melegen és gyorsan érkezett az étel. Amit még kiemelnék, a blokk a doboz és a fólia között kapott helyet, mindenféle szórólap és egyéb reklám mentesen, ami nem csak okos és praktikus megoldás, de környezetbarátnak is mondható, a többi étterem 6 kiló szórólapjához képest.

Pont:8/10

Ár/érték: 10:30 és 17:30 között 10% kedvezményt kapunk minden fogásra, így a Csirkemellért 1233 forintot fizettem az 1370 helyett, ami minden egybe véve nem volt rossz vétel. A szállítás a megszokottnál kicsit gyorsabb, az étel nagy adag, kisebb étvágyúak akár ketten is nekieshetnek egy ilyen fogásnak, jól fognak lakni. Aminőségre sem lehet nagyon panasz, a sajtmártás az egyetlen, ami nem volt valami nagy élmény, de mindent egybe vetve, jó választás a 3/4 Óra, legalábbis ez a fogás biztosan. Az egyetlen dolog ami felmerült, a 100 forintos szállítási díj, amit én jobban szeretek, ha belekalkulálnak az árakba, de ilyen árral, ezért most külön nem is hisztiznék. Próbáljátok ki őket, én biztosan tesztelem őket még, kis idő múlva, hogy ellenőrizzem, megmaradtak e ennél a minőségnél.

Pont:8/10