Select Page

3/4 Óra – Szűzérmék baconbe tekerve tejszínes mártással, burgonyapüré

3/4 Óra – Szűzérmék baconbe tekerve tejszínes mártással, burgonyapüré

Tegnap reggel az első gondolatom az volt, hogy ha este megütném a lottó főnyereményt, akkor, ennél szebb hetet nem is kívánhatnék magamnak. Gondolom a hosszú hétvége mindenkinél aktív láblógatással telt, így a tegnap prezentált után kell valami ami visszapofoz minket a  hétköznapokba. Azért az is biztos, hogy csütörtökön jobban ízlik az ebéd, mint kedden, és akár hiszitek akár nem már csütörtök is van. Korábban már rendeltem a 3/4 Óra névre hallgató egységből, és úgy döntöttem, hogy egy kicsit több mint egy negyed év elteltével, eljött az ideje az újabb tesztnek. Úgy emlékeztem, hogy jobban értékeltem őket korábban, de meglepetésemre olyan erős közepes szintre lőttem inkább őket a kis gondolatmenetem után. Na lássuk mit mutat egy sertésből készült ételük a korábbi csirkés csoda után.

Esztétika,megjelenés: A fogás kinézetét alapvetően meghatározza, hogy burgonyapürével kértem, így a szem rögtön a köretre feszül a doboznyitást követően. A püré állagra rendben van -mondjuk, hogy nem kedvencem a híg por püré- és a színére sem lehet panasz. Kis krumplidarabokat nem igen vélek felfedezni, ha valóban krumpli az alapanyag, akkor jól sikerült eldolgozni. A hús baconbe tekerve, tejszínes mártással a nyakában merült el a pürében. A képeken nem látszik , 4 darabra közepes méretű, de vastag hússzelet alkotja az állati összetevőt, amitől ember legyen a talpán akinek nem indul be a nyálelválasztása. A szósz tejszínes, így fehér, kis darabkákkal találkozunk benne, ami inkább a sűrítő anyag összeállott formában, mint hogy hagyma darabka legyen.

Pont:6/10

Ízvilág: A köretet ízlelem először, ami továbbra is úgy gondolom, hogy nem a táborozós zacskós megoldás, hanem igazi burgonya felhasználásával készült változat. Az első falat után elpusztításra kerül, az esztétikai élmény okozásáért a tetejére dobott vitamin is, ami kicsit megszottyant a hőtől. de ezzel igazából nincs is igazán gond. Na térjünk a lényegre. A husik fűszerezése nem erőteljes, hagyják, hogy a bacon és a mártás legyen a domináns. Az ötlet remek, és a megvalósításba is csak egy két hiba csúszott be. Pozitív, hogy a bacon nem valami csupa zsír változat és nem is túl sós, így pont annyira ízes az egész, amennyire az szükséges. A mártás íze is jó, igazából semmilyen fűszer nem dominál benne, csak kíséri a bacon és a hús jó ízét, szerencsére a lisztcsomók nem elég nagyok ahhoz, hogy elrontsák az élményt. A hibák közül a lisztcsomók voltak azok, amik a kisebb gondot okozták. A nagyobb hiba az a hússzeletek terén került elő. Az első husi ami megpróbáltam leküzdeni, kicsit, na jó inkább nagyon rágós volt. Igazából, inkább a hús minőségével volt a gond, mint az elkészítéssel, mert a másik háromnál nem állt fenn ez a probléma.

Pont:7/10

Mennyiség: Négy szelet husi, egy viszonylag nagy adag burgonyapürével. Az az igazság, hogy így, hogy a szinte fogyaszthatatlan állagú hússzeletet is elfogyasztottam, így tele sikerült pakolnom a bendőt. Ahogy a rossz idő, úgy az étvágy is kezd visszatérni, így az biztos, hogy kicsit morcosabb kedvemben nem laktam volna jól az adaggal, de nem mondhatom rá, hogy kevés volt. Ha elfogadtok egy jó tanácsot, akkor rendeltek hozzá valami jónak tűnő savanyúságot, és úgy lesz az igazi.

Pont:7/10

Kiszállítási idő: Legutóbb, kicsit felülpontoztam a sztorit, igazából akkor az tetszett, hogy tartják magukat a nevükhöz. Ez , amiben most többszörösen sikerült csalódnom. Igazság szerint úgy alakult a napom, hogy ismét az időre rendelést választottam. Mint azt már korábban hangsúlyoztam, hogy ennek az a lényege, hogy x óra +/- 5 percre legyen ott az ebéd, mert a munkásembernek akkor van ideje enni. Ennek ellenére ezt a fogást sikerült a kért időpont után 15 perel átadni. Némi malmozás után már gondolkoztam, hogy szólok a portán, hogy ha jön köszönjék meg neki és küldjék vissza, de szerencséjükre az éhségem győzött. A csalódás szerintem jogos, legközelebb stopperrel rendelek…

Pont:4/10

Ár/érték: Az ár nem a legkedvezőbb és külön szállítási költség is van. Igazság szerint kellett volna jeleznem, hogy a szállításért a 100 forintot nem szeretném kifizetni, mert nem igazán sikerült teljesíteni a kérésemet. Na mindegy, nem lovagolok tovább ezen, de 4-5 hónap múlva tuti, hogy másodpercre pontos infót fogok a szállítás időről nyújtani. Az étel maga 1470 forint, választható körettel. Úgy gondolom, hogy ez az összeállítás, egy jó ebéd lehet, főleg akkor, ha megússzátok a mócsingos húst. Árával összességében nem  igazán ver mellbe, 1570 forintért a körúton találunk pár helyen három fogásos ebédet is.

Pont:6/10