Select Page

39-esek önkiszolgáló étterme – Grill füstölt mozzarella, vegyes köret, áfonyalekvár

39-esek önkiszolgáló étterme – Grill füstölt mozzarella, vegyes köret, áfonyalekvár

Ritkán ugyan, de velem is előfordul, hogy mellőzöm a húst egy kicsit. Bevallom, hogy ezeken a napokon, nagyjából olyan vagyok, mint egy masszív alkoholista a szesztilalom alatt, így nagyon ritkán is fordul elő. Ha nem is eszem húst, mondjuk ebédre, estére azért valamit muszáj szereznem, mert a szervezetem feltett kézzel tiltakozik az ilyen merényletek ellen.

Természetesen nem vitatkozom, inkább estére javítom az arányt, de hogy őszinte legyek, néha jól esik, egy ebből a szempontból másfajta ebéd. Ilyen esetekben előszeretettel választom a rántott sajtot, vagy rántott zöldségeket, de ma, hogy a bundában lévő nem feltétlenül egészséges dolgokat kikerüljem, grillezett sajt került az asztalra. A szolgáltató a 39-esek önkiszolgáló étterme, ahonnan már többször is rendeltem és az megmaradt, hogy egyszer sem maradtam éhen.

Grill füstölt mozzarella, vegyes köret, áfonyalekvár

Esztétika,megjelenés: A korábbi rendeléseimet, egy dobozban szállították, most ennek a szöges ellentétével találkoztam. A grillezett füstölt mozzarella, egy mély, a sajt formájához tökéletesen passzoló dobozkában érkezett. A szélei a sajtra jellemző sötétbarna szélei büszkélkednek, az alja és a teteje pedig szép,világosbarna színt kapott a rostlapon. A vegyes köret ízlésesen tálalva került a fagyisdobozba és a szállítás során sem sikerült ezt elrontani. A hófehér rizs az egyik oldalon, a szépen megsütött, sajnos kicsit a dobozban megázott burgonya a másik oldalon. A harmadik doboz, nem mást rejt, mint az áfonyalekvárt. Igen sűrű változat, erős színekkel és gyümölcsdarabokkal. Jól áll a fogásnak a külön tálalás és azt az érzést váltotta ki belőlem, hogy ez egy tányéron is igen mutatós lenne.

Pont: 8/10

Ízvilág: Akkor, maradok az előző sorrendnél és kezdem a sajttal. A füstölt mozzarellában az a jó, hogy a nem füstölthöz képest, van íze. Ami, nem meglepő módon füstös. A kellemesen füstös ízt még jobban kihozza a grillezett lét és remekül passzol hozzá a nem túlzottan édes áfonyalekvár. A rizs hibátlan, a burgonya, ahogyan az látszott is rajta kicsit megázott. Azt hiszem ezt most nem is ragoznám tovább, pont olyan volt, amilyennek elképzeltem.

Pont: 8/10

Mennyiség: Már említettem, hogy a 39-esek kajáitól, mindig megtelt eddig a bendőm. Most sem volt ez másképp, talán az egyetlen hiba, a köret és a sajt aránya. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy kevés volt a sajt, inkább azt, hogy sok volt a köret. Ami tuti, hogy jól laktam, így panaszra nincs okom.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Elég népszerű a hely, így ha ebédidőre tervezitek a szorgos munkanapotok leginkább várt étkezését, akkor kicsivel 11 után azért rendeljétek meg. Nekem 1 órát és még 12 percet kellett várnom a kajára, ami amúgy melegen érkezett. Nem egy bajnok csapat, de legalább kiért.

Pont: 5/10

Ár/érték: A népszerűség egyszerű receptje a jó ízek+jó ár. Az előbbiben mindig van hova fejlődni, az utóbbiban, viszont nem gondolnám, hogy tudnak. A sajt 490 a köret 350 a lekvár 100 forintomba került. A végösszeg, így is a legelső kategóriánkba sorolta be a fogást, ami egészen pontosan 940 forint. Azt hiszem ezzel nehéz versenyezni, így itt vitathatatlan az érdem. Jó áron megfelelő kaja, ha mást tapasztaltok, osszátok meg velünk bátran.

Pont: 9/10