Select Page

39-esek önkiszolgáló étterme – Jércemellfilé Bakonyi módra, párolt rizs

39-esek önkiszolgáló étterme – Jércemellfilé Bakonyi módra, párolt rizs

Bármilyen enyhe is eddig az ősz, az az igazság, hogy gőzerővel közeleg az év vége. Ez nem csupán annyit jelent, hogy egyre kevesebb időnk áll majd rendelkezésre, hogy beszerezzük a szeretteinknek szánt ajándékot, hanem a hidegnek köszönhetően a szervezetünk is némivel több energiát igényel. Az a helyzet, hogy én amúgy sem vagyok az a kis étkű játékos, de mostanában egyre többször érzem azt, hogy végig tudnám enni a napot.

Persze a napot, szó szerint végigenni nem igazán tanácsos, 2-3 órás szünetekkel viszont, ha szigorú diétát követ az ember, akkor mindig belefér valami kaja. Szigorú diétának sajnos nyoma sincs, így inkább ebédig bezárólag próbálok hódolni az élvezeteknek, majd jönnek a zöldségek és a zsírszegény fehérjék, hiszen télen sem szabad tokásodni, mert csakúgy mint az előző években, kettőt pislogunk és már nyár is lesz. Az hiszem, most már inkább becsukom a mesekönyvet és rátérek a maira, ami egy Jércemellfilé Bakonyi módra, párolt rizzsel körítve. A szolgáltató a 39-esek önkiszolgáló étterme, akiktől már korábban rendeltem egy Mátrai borzast, ami a képzeletbeli középmezőnyben kapott helyet, talán csak a kedvező árával emelkedett ki egy kicsit.

Esztétika,megjelenés: A legnépszerűbb bakonyi módra készült étel, a bakonyi sertésszelete, viszont egyre több étterem kínálja ezt az ételt, sertés helyet szárnyas húsból. Az egész lényeg, mondhatni a bakonyiság, annyit jelent, hogy a hús egy gombapaprikással kerül elkészítésre, van ahol még tejföllel is bolondítják és így kerül a tányérra. A szóban forgó Jércemellfilé Bakonyi módra, műanyag dobozban érkezik, és a két szelet hús a köretre pattintva mutatja a gombásabbik arcát. A gombapaprikás része, nem a legbiztatóbb, első ránézésre, meggyőződésem hogy konzerv gombából készült, mert nincs az a konyhai kisegítő, aki ilyen vékony gombaszeletekből nagyobb mennyiséget képes lenne előállítani. A paprikától pirosas színű szaft alatt, két kisebb tenyérnyi, ujjnyi vastag hússzeletet találtam.Alul bőséges köret, nagy szemű, fehér rizs, ez így rendben is van.Végeredményben, amit látunk, az nem néz ki rosszul, de ha neten beírjátok, hogy bakonyi és megnézitek a képtalálatokat, azért jóval mutatósabb fogásokat is fogtok látni.

Pont:6/10

Ízvilág: Ha már szépen áttúrtam a kaját, akkor pár falat rizzsel indítok. A rizs bár nagy szemű és hófehér is, sima rizs, így az íze elmarad a jázmin/basmati rizsek ízétől. Probléma egy szál se, összekeverem a maradék köretet a gombás,paprikás szósszal, és máris teljesen más a kép. A szaft igazi házias ízeket tartogat, kellően fűszeres, a hiba inkább a gombában van. A gomba bizony konzerv, evés közben ebben teljesen megbizonyosodtam. A jércemell szeletek puhák, középen szaftosak, de nem áznak a szaftban. Ezt minden bizonnyal némi elősütéssel érték el, amihez használtak egy kis fűszert is, így elég ízletese lett a hús. Azt kell, hogy mondjam, hogy a gombát leszámítva házia ízekre leltem, viszont az sokat elvett az egész fogás értékéből.

Pont:6/10

Mennyiség: A doboz mérete és telítettsége sokat elárul erről a dologról. A köret, akkora adag, hogy az magában is majdnem megállná a helyét és ehhez még jön a két normál szelet hús és a szósz. Könnyen lehet, hogy normális gombaszeletekkel, egy brutális adagról beszélhetnénk, viszont így ebben a formában is megfelelő az adag. A megfelelő adag alatt, most azt értem, hogy 80 kilós embernek, egy ekkora adag, bőven elég kell, hogy legyen és pár órán keresztül fel sem merülhet az éhség gondolata. Eddig az első pont, amivel azt tudom mondani hogy elégedett vagyok.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: Az általam normál időnek számító 45 percet nem sikerült hozniuk, de 52 perc után melegen érkezett meg a bakonyi jércemellfilé. Az idő nem egy rekord, de úgy vélem , a kedvező ajánlataiknak köszönhetően, ebédidőben nem egy-két rendelést kell teljesíteniük. Mindezek fényében azt javaslom, ha valamit kiszemeltek az étlapjukról, akkor azt egy órával a tervezett ebédszünet előtt rendeljétek meg, így kicsi az eséllyel, hogy korgó gyomorral fogjátok várni a futár érkezését.

Pont:6/10

Ár/érték: A hosszabb szállítási idő és a nem éppen legtökéletesebb alapanyagok használata, valahol vissza kell, hogy köszönjön. Ha valahol vissza tud, akkor az az ár. A megfelelő mennyiségű étel, akkor esik igazán jól, ha nem kell érte túl sokat fizetnünk.  Ha ezeket a kompromisszumokat bevállaljuk, akkor a képeken látható fogást 1010 forintért fogyaszthatjuk el. A megoszlás úgy néz ki, hogy a Jércemellfilé Bakonyi módra  790 forintért a párolt rizs pedig 220 forintért került az étlapjukra. Az árak igencsak kedvezőek, és hogy mit kapunk ezrt a pénzért. Közepes minőségű ételt, nagy adagban. Ami tuti, hogy az igazi házikoszt az oda vissza megveri ezt, de ha 1000 forintért akarunk valamit enni, akkor jó megoldás lehet.

Pont:7/10