Select Page

5 Star Pizza & Burger – BBQ burger

5 Star Pizza & Burger – BBQ burger

A kaja rendeléses műfajnak megvan az az árnyoldala, hogy nehézkes mindig új helyet találni. Jómagam, mikor nem készülök ebéddel, és nekiállok keresgélni, elsősorban az új helyeket kutatom. Mivel általában vagy a melóhelyen, vagy otthon eszek, így az, hogy mindig új hely legyen a terítéken szinte kivitelezhetetlen.

Azért a keresgélésnek időnként eredménye is van, főleg, mikor a pincérre belépve meglátom a jelzést, hogy új hely van. A 5 Star Pizza & Burger, már két hónapja a pályán van, így eljött az én időm. Mivel a profiljuk, két olyan ételt tartalmaz, amit bárhol, bármikor szívesen fogyasztok, így csak a hambi vagy pizza kérdést kellett magamban tisztázni. Ez viszonylag gyorsan ment, így rendhagyó módon, ma is hamburgerről olvashattok.

Esztétika,megjelenés: A választásom a BBQ burger, amit nem alap kivitelben, inkább a választható magos amerikai buci alapra építve rendeltem. Nem tudom, hogy az alap bucijuk hogyan mutat, de gyanítom, hogy ettől a hófehér, a párától könnyen összenyomorodó bucitól jobban. A buci amúgy, láthatóan levegős, de félbevágva, még inkább egy sima magos zsömlére emlékeztet. A szétnyitott burgerben megleshetjük a húst is, amit 100% marha, de a formázással nem sokat pepecseltek. Alatta a zöldek, a sima saláta és az uborka karikák kaptak helyet. Felül, a bacon, a pirított hagyma és a paradicsomkarikák közé került, az egészet a bbq szósz fogta össze. Bár nem látszik, de némi lila hagyma is került a buciba, ez a jól megsütött kérgű hús alá bújt. Az az igazság, hogy a név alapján látványosabb cuccra számítottam, de a chokitot is imádtam, pedig az sem volt túl szép.

Pont:5/10

Ízvilág: Az első falatnál visszaköszön, az, amit már ránézésre is éreztem. A melegen becsomagolt és bevizesedet zsömlébe nem okoz túl nagy élményt. Beleharapok, éds ami viszont jó, hogy a marhahús pogácsa ízesítése, kiüti a buci feledhető állagát. A hús bár nem szép, de az erős fűszerezés és az, hogy nagyon megsütötték, remek ízt hozott. A zöldségekre sok panasz nem lehet, max a pirított hagymára, ami inkább olajban sült hagyma, ami az édeskés íze kívül nem sok élvezeti értéket tartogatott. Ami viszont náluk is teljesen rendben van az a BBQ szósz. A hamburger összességében nem rossz, viszont a buci az felejtős, a hús és a szósz az, aminek köszönhetően megmarad a BBQ burger büszkesége.

Pont:6/10

Mennyiség: A buci méretéből adódóan, a teljes burger elfogyasztása után, kellő jóllakottság érzettel keltem fel az asztaltól. Ami egy burgernél is nagyon fontos, az az, hogy az összetevők megfelelő arányban legyenek jelen. Ez itt azért nem kifejezetten valósult meg. A buci méretéhez kevés volt a hús. Ez jellemző hiba, a már említett tökéletesen eltalált fűszerezés tudta “növelni” a hús méretét.

Pont:7/10

Kiszállítási idő: A kiszállítással kapcsolatban, nem sok izgalmas történetet tudunk hozni, de azért néha tudnak alkotni a futárok. Ez pont egy ilyen kalandosabb rendelés volt, mivel a futáromnak, nem igazán sikerült megtalálnia a megfelelő irodaházat. Lehet, hogy ennek köszönhetően ázott el a burgere?Na ezt már nem fogom megtudni. Ami biztos, hogy nem az ő hibájából kaptam meg 1 óra és 15 perc után, de ő kért érte elnézést. Sajnos, aki a szállításokért felel, rossz címet írt fel a futárnak, de egykét telefon után megtaláltuk egymást.

Pont:4/10

Ár/érték: A hamburger ára, mindig nagyon érdekes. A nagyobb helyek szakácsai, állítják, hogy 1500 forint alatt, nem lehet kihozni egy igazán jó burgert és a tapasztalataim is azt mutatják, hogy ez jellemzően így is van. Azért, ha a minőségből kicsit visszavesznek, akkor lehet finomat is csinálni, és 1000 forint körüli áron ért már igazán pozitív csalódás. Ez a burger nem tartozik a nagy csodák közé, de igazából el tudom képzelni, hogy csak az amerikai szezámmagos buci volt a rossz választás. A BBQ burger ára amúgy 1090 forint, ami nem sok, de nálam ebben a formában, sajnos nem érte meg az árát.

Pont:6/10