Select Page

50 Minutes Pizzéria – A la 50 minutes pizza

50 Minutes Pizzéria – A la 50 minutes pizza

50 Minutes. Ez még pont az az időintervallum, amit viszonylag könnyedén ki tudok várni, ha pizzáról van szó. Még akkor is, ha már szinte kopog a szemem. Legalábbis abból indultam ki, hogy a keresztelőn valószínű azért kapta ezt a nevet az étterem, mert ennyi idő után már az ajtómban fog állni a futár. Utóbb kiderült jó volt a megérzésem.

Nemrégiben egy könnyed vasárnap esti csetelés során javasolta egy jótevőm, hogy érdemes ránézni erre az étteremre, mert egészen jó malomkereket tudnak gyártani. A gondolatot elültette, a labda innentől nálam volt.

Nem is kellett soká várni és el is érkezett a nagy pillanat, felcsaptam gyorsan a kedvencek a listáját, és már görgettem is a megfelelő link után kutatva, hogy minél hamarabb kezdjen el ketyegni az a bizonyos 50 perc. Cimborám ugyan a lelkemre kötötte, hogy mindenképpen egy „Agyvérzést” rendeljek, de miután végigolvastam, hogy mi van azon, inkább passzoltam, kösz, most nem kérek agyvérzést.

A la 50 Minutes pizza – pizzaszósz, sajt, bacon, póréhagyma, paradicsom, hátszíncsíkok

Végül a fenti kombináció mellett döntöttem. Ki tudja miért, de mostanában valami bekapcsol az agyamban, amikor meglátom, hogy marhahússal szerelt pizzája is van az adott helynek. Így hát ezúttal is e mellett döntöttem, és bíztam benne, hogy jobban fog sikerülni, mint a legutóbbi próbálkozás.

Esztétikai megjelenés: Egészen komolyan megdizájnolt dobozban érkezett a pizzám. Fehér alap, rajta a legfontosabb információkon kívül még kapunk egy QR kódot is, ahova dícséretet, panaszt, bármit lehet küldeni. Illetve egy kis x-elős mező, ahol az kellene legyen feltüntetve, hogy ki készítette a pizzámat. Sajnos ez most elmaradt, így nem tudom, hogy vajon Ernesto, netán Ati az, aki a kajámat kreálta. Kinyitva rögtön látszik, hogy ők a klasszikus „sajt a tetején” életfilozófia szerint élnek. Ennek eredményeképpen a bacon, illetve a póréhagyma meglehetősen lopakodó üzemmódban van. A hátszínt viszont még a színvakok is simán kiszúrnák. Szoliból kapott rendesen, itt-ott a sajt már meg is volt barnulva. Nyami. Túl sok területet nem hagytak parlagon, ki van használva szinte a teljes alapterület. Serpenyős kivitel, ennek hála, szinte egy tökéletes mértani kört alkot a pizzám.

Pont: 8/10

Ízvilág: Tészta? Marha? Nem is tudtam hirtelen, hogy melyikre figyeljek az első falatnál, de végül győzött a vadászösztön, és rögtön rámartam egy hátszíncsíkra. Szerencsére ezúttal nem kellett csalódnom, és hosszú másodpercekig csócsálnom a marhát, ne volt rágós. Fűszerezését nem vitték túlzásba, minimál só lehetett rajta és kész. A tésztája, ugyan nem kellett külön kiválasztani, de vékony tészta volt. Pirospont, hogy alapból is ilyen, és nem kell centiméternyi tésztát falatoznom. A sajt finom volt, különösen, hogy kapott elég sütést, amihez a paradicsom és az oregánó jól összepaszolt. Egyetlen hibája az volt, hogy azoknál a falatoknál, ahova nem jutott marha, ott bizony olyan volt, akár egy margarita pizza. A bacon és a póréhagyma továbbra is lopakodó üzemmódban maradt. Gyakorlatilag nem lehetett velük találkozni, annyira elvesztek az egész mutatványban. Kisebb kutatómunka után, megtaláltam őket, de az ízhez nem sok mindent tettek hozzá.

Pont: 6/10


Mennyiség: 32 cm-ről beszélünk, tehát abszolút a klasszikus méretről van szó, ennek eredménye, hogy ez nekem bőven elegendő egy étkezésre. Sőt, általában az ekkora példányokból egy negyednyi meg is szokott maradni, azaz itt sem volt gond ezzel. A feltétek mennyisége már érdekesebb kérdés. Sajtból, paradicsomból és marhából volt rajta elegendő, viszont a póréhagyma, bacon kettőse az nem lett túllőve egészen biztosan. Esetleg lehetne egy fokkal erőteljesebb bacont használni, és akkor képes lenne beleszólni a nagyon játékába. Sokkal patentabb lenne úgy az egész.

Pont: 7/10

Kiszállítás: Nagyon rá voltam gyógyulva az órára, elvégre egyrészt éhes voltam, másrészt, ha már egy étterem ilyen nevet választ magának, akkor ugye név kötelez alapon, akár hóviharban is illik tartani a beígért 50 percet. Nem is volt ezzel végül semmi gond, elégedetten nyugtáztam pontosan 48 perccel rendelésem leadása után, hogy nagy erőkkel zörögnek az ajtómon. A pizza még abszolút meleg volt, minden bizonnyal kapkodta a lábát futár barátunk. Természetesen jár is a pacsi.

Pont: 9/10

Ár/értek: Kis túlzással majdnem az összes pizzájukért egységesen 1590 forintot kell leszurkolni. Alig akad néhány, ami ettől eltér. Nem tartozik a legolcsóbbak közé, de ha átpörgetjük az agyunkon, hogy a marha sem tartozik a legolcsóbb húsok közé, akkor szerintem helyben is vagyunk. Ízre nem volt rossz, de ha egy kicsit sikerülne még fejleszteni a bacon vonalon, akkor a következő teszteléskor már járna a több pont is. Ami valószínűleg úgyis baconmentes agyvérzés pizza lesz, amint készen állok rá 🙂

Pont: 7/10