Select Page

50minutes – Csirkebrassói, ahogyan mi szeretjük

50minutes – Csirkebrassói, ahogyan mi szeretjük

Hiába a nagy meleg, mikor leszáll az este, valahogyan pokoli éhség tör rám. Nincs ez másképp sem a Balaton parton strandolás közben, sem egy sima dolgos hétköznapon ebédidőben. Ennek számos bizonyítékával találkozhattok, ha követitek a Facebook oldalunkat, ahol egyik nap egy lángos, másik nap egy hekk, vagy egy óriási adag grillhús tűnik fel

Azért az irodában ülve ezekhez a finomságokhoz szinte lehetetlen hozzájutni, így be kell érnem valami mással. A hétvégi brutális zabálásokat követően, mindig rászánom magam a zöldség evésre, de azért nem bírom ki kecskekajával a napot. Ennek köszönhetően itt egy új hely, a 50minutes és egy Csirkebrassói, úgy ahogyan ők szeretik.

Esztétika,megjelenés: Ez a fehér doboz, mindig bizakodással tölt el, még akkor is, ha egy kilométer ragasztóval van körbetekerve. Kibontom és első ránézésre, azt mondom, hogy nem látok semmi különlegeset, minden bizonnyal a fűszerezéstől lesz egyedi a brassói. Kicsit jobban megnézve, azért a hasábburgonyán látszik, hogy valami jobb féle, a színe a megszokott krumplikhoz képest szép sárga. A csirkemell nem túl apró falatkákra vágva került a hús közé, ami nem is meglepő ennél az ételnél. A csirkekockák színén látszik, hogy a fűszerezést elsősorban ennél itt követték el, majd mikor teljesen készen lett a fogás, kapott még némi zöld fűszert. Első blikkre nem valami nagy csoda, ami a dobozban van, de mégis ez a megjelenés, nem fapados dolgokra emlékeztet.

Pont:6/10

Ízvilág: A hasábburesz nem száraz, de valahogyan nem is szottyos, nem ártott meg neki, hogy melegen csomagolták be. A színe bár szebb, ízre semmi rendhagyót nem mutat, egyszerűen jó. A csirkemellnél már kicsit összetettebb a sztori. A kockák szépen megsültek kívül, ugyanakkor egyáltalán nem száradtak ki. Szaftos, szinte szétmállik az ember szájában. Az ízek, amiket egyértelműen azonosíthatunk, a bors a fokhagyma és a friss petrezselyem. Nagyon összhangban vannak, egyikből sincsen sok, ez a brassói eteti magát. A házi Brassóinknál általában a fokhagyma az úr, itt azért olyan sok nincs, de az íze minden falat után ottmarad az ember szájában. Az az érzésem, hogy jó ideje nem ettem ilyen jó Brassóit, házhoz szállított formában.

Pont:7/10

Mennyiség: Nagy hiányosság a melóban a mérleg, de azt hiszem, hogy nem fogom magammal cipelni az otthonit. Eszköz hiányában, marad a szem és karmérték. Amikor a kezembe fogta ma dobozt, elsőre elég könnyűnek tűnt, de ez az érzés, mire az utolsó falatokat a villámra tűztem elillant. Az nem meglepő, egy Brassóinál, hogy rengeteg burgonya van benne, az viszont már annál inkább, ha a hússal sem spórolnak. Itt bizony ez a helyzet, bőségesen került bele csirkemell, így az arányokra sem panaszkodhatunk. Egyetlen dolgot hiányoltam – de ez a saját hibám – némi savanyúság simán csúszott volna mellé.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: A hely neve ugye 50minutes, ami egy remek támpont, ebben a témakörben. Elég nagy hiba lenne, ha nem tudnák 50 percen belül szállítani a kaját, lényegében meghazudtolnák saját magukat. A lényeg a lényeg, ez a rendelés 42 perc alatt megérkezett a címzetthez, a futár jó arc volt a kaja pedig meleg. Átlagos teljesítmény, de az ígért határidőn belül.

Pont:7/10

Ár/érték: Az étel finom, a szállítási idő átlagos, az adag is rendben van. Merül fel a kérdés, mennyibe is került ez nekünk. A csirkemellből készített Brassót, amit a saját szájízük szerint készítenek el 1190 forintocskáért kaparinthatjuk meg. Ez az ár részemről okés, ér ennyit az étel. Egy dolgot záró akkordnak, azért muszáj megemlítenem. A fogás neve alapján másra számítottam, ez így igazából, csak egy jól elkészített szokásos fogás, amit feldobtak nem friss petrezselyemmel.

Pont:7/10