Select Page

50minutes – Milánói sertésborda

50minutes – Milánói sertésborda

Nem  tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de engem az elmúlt két nap időjárása kikészít. Az csak egy dolog, hogy meg vagyok fázva, de reggel sötétbe indulok dolgozni és sötétben is érek haza és mindeközben még szarrá is ázok. Mondhatni az élet kegyetlen, mivel mással is tudnánk feldobni ilyenkor a hangulatunkat, mint valami finom ebéddel.

A legyengült szervezetnek, a kalória sem árthat, persze ez nem jelenti azt, hogy betegen zabálni kell, de a nap közepén egy kiadós ebéd nem árthat meg. Ezen gondolatok mentén keresgéltem a neten, mikor is úgy döntöttem, hogy eljött az idő, hogy a 50minutes brassóija után mást is leteszteljek a kínálatból. Kalóriák és ízek, mi más is jöhetett volna, mint egy milánói sertésborda.

Esztétika,megjelenés: A futár egy megszokott formájú dobozt nyom a kezembe, ami gondosan körbe van tekerve ragasztószalaggal, aminek köszönhetően, még az étel illata sem tud elillanni a dobozból. A ketté osztott doboz bal oldalán két méretes rántott hús, jobb oldalán pedig egy kiadós adag élén piros színű sajttal koronázott tésztahalmaz foglal helyet. A hússzeletek, nem csak területükkel, de vastagságukkal is felkeltették érdeklődésemet. A méreteken kívül, a sötétbarnára sült bunda árulkodott arról, hogy ebbe bizony jó érzés lesz beleharapni. A tészta spagetti tészta, vékonyabb fajta, a tetején a sajt erőteljesen összeállt. A tésztát turkálva, a részletekre is fény derült. A paradicsomszósz elég sűrű, ettől a szép szín, és az egész “köretnek” ad egy ragacsos állagot. További összetevők, hisz milánóiról van szó, a gombaszeletek és a sonkacsíkok. Összekevergetés után, azért mindenből mindenhova jutott, látványra elég erőteljes képet adott az étel.

Pont:8/10

Ízvilág: Egyszerűen nem tudom nem a hússal kezdeni. Mindig kicsit csalódottan vágok bele azokba a rántott húsokba, amiket olyan vékonyan klopfolnak, hogy a panír vastagságát érdemesebb megemlíteni. Ez a hús nem óriás bécsi szelet, ez bizony igazi házias rántott hús. A hús egyáltalán nem zsíros, ha jól gondolom nem is tarja, inkább karaj. A fűszerezés nem erőteljes, a sült panír és a hús íze a mérvadó. A milánói, lényegesen többféle ízt tartalmaz, amiből kettő is igencsak erőteljes. Bár 100%-ra nem merem állítani, de a a paradicsomszószuk gyanúsan saját konyhájukban főtt. A fűszerezésében, a bazsalikom a legerősebb, talán jobb lett volna, ha az oregano uralkodik. A vékony gombaszeletek nem szárazak, és a sonka csíkokat sem pirították chipsé. A részletek nem rosszak, de egyben, nem pont azt kaptam amit várta. Jó és egyedi, de gyanús, hogy pont emiatt vártam még többet. Az is lehet, hogy a tetején lévő íztelen és nagyon masszív állagú sajt vitte el az ízeket és így nem lett ez a kedvenc milánói sertésbordám. A remek rántott hús és a házias paradicsomszósz azért tuti recept, nem csodálom, hogy sokan kedvelik tőlük ez az ételt.

Pont:7/10

Mennyiség: Két nagy és vastag szelet hús. Igazából itt kellene kezdenie minden igazi ebédnek. E mellé jön még fél doboz tészta, amiben azért találunk még minden falatra jutó sonkát és gombát is. Ez így összességében egy ebédre tökéletes adagnyi kaja. Az első benyomás, mint az élet megannyi más terültén itt is igen fontos, és én már a doboz átvételekor éreztem, hogy ez bizony elég lesz. Ha éhesek vagytok, ez a nektek való adag.

Pont:9/10

Kiszállítási idő: A hely neve igencsak beszédes, tehát a rendelés után 50 perc és már ehetünk is. Ez persze csak az ideális eset, az időjárási körülmények és a sok rendelés azért velük is ki tud babrálni. Ez sajnos meg is történt. A nyári rendelésem alkalmával 42 perc alatt kiértek a kajámmal, most viszont csak 1 óra és 8 perc után sikerült vele megérkezni. Ez a névvel kombinálva nem szerencsés, viszont az azért plusz pont, hogy a futár srác elnézést kért és megosztotta velem, hogy sok címük van.

Pont:5/10

Ár/érték: A minőséget, bizony meg kell fizetni és itt bizony nem egy menüben kapható milánói sertésbordáról van szó. Két nagy hús, mellé elegendő tészta, az átlagnál magasabb minőségben elkészítve. Mindezért 1590 forintot kérnek tőlünk cserébe. Az ár nem kevés, de itt tényleg arányosa minőséggel. A 50minutes, nálam már másodszor bizonyított, még így is, hogy a tészta szósz nem kifejezetten az én szájízem szerint készült. A szállítási idő nagy ellensége a tél, hát még a csúszós utak, így a nevük maradhat, csak az étel minősége legalább ezt a szintet tartsa meg.

Pont:7/10