Select Page

50minutes – Vörösboros marhapörkölt, burgonya lángos

Szerző: | 2017. Már. 28. | Egyéb

Mostanában azt tapasztalom, hogy a melóhelyem környékén a közkedvelt helyek rendszeresen megcsúsznak a szállítással. Ez nem csoda, hisz az éttermes berkekben, mindenki a munkaerőhiány miatt panaszkodik. Persze, mint vásárlót és átlagembert nagyjából egyáltalán nem érdekel, hogy melyik cég milyen gondokkal küzd, a lényeg, hogy időben érkezzen az ebéd. A 50minutes neve elég beszédes, de azért a netpincéren már ők is 45 – 58 perces szállítási időt tudhatnak maguknak az átalgos szállítási idő tekintetében. Mivel az étkükben még kivetnivalót nem találtunk, így ezekben a zivataros időkben is rájuk esett a választásom és már rendeltem is.

Tudom, hogy jön a nyár és mindenhol a beachbodyt még meg lehet szerezni a nyárra típusú reklámokkal próbálják kisütni az agyunkat, de én úgy döntöttem, hogy ezúttal ebédre egy kicsit kalóriadúsabb étellel kényeztetem magam. A csirkét és a zöldségeket nem esett nehezemre elfelejteni és le is csaptam a készételek leggusztusosabbnak ígérkező egyedére.

Vörösboros marhapörkölt, burgonya lángos

Nem gondoltam volna, de az étel, két dobozban érkezett. Az egyik dobozban a vörösboros marhapörköl kapott helyet, nem meglepő módon a másikban pedig a burgonya lángos, abból is 4 darab. A kilométernyi folpack helyett, a 50minutes valami profi csomagoló szerkezettel dolgozik, ami szépen egy réteg de vastag fóliával látja el a műanyag dobozt, így könnyű kicsomagolni és még a környezettre gyakorolt káros hatása is alacsonyabb, így a lelkiismeretünkkel is könnyebb elszámolni.

ha nagyon zöld lennék, tuti feszegetném ezt a csomagolás témát

A fóliák lerángatása után, elképesztően jó illatok kerültek elő a marhapörköl dobozából. Az illatok után a szín alapján is arra számítottam, hogy ez egy jóféle pörkölt lesz ( ebben a témában faternak köszönhetően nálam magasan van a léc). Jó illat, élénk, de sötét szín és az első kavarás után az állagra is azt mondom, hogy rendben. A burgonya lángos, olyasmi mint egy tócsi vagy tócsni, ki hogy ismeri, azzal a különbséggel, hogy ránézésre nincs fűszerezve, se bors, se petrezselyem darabokat nem fedeztem fel benne. Szép szabályos kör alakú barnára sütött lepények, amiket olajban sütöttek és ez látszik is rajtuk, elég fényesek.

marhapöri

A kóstolást egyértelműen a pörivel kezdtem. Az első falat igazolta a várakozásaimat, ez bizony igencsak jól sikerült a szakácsnak. A pörkölt szaftja elképesztően finom, a vörösbor íze is érezhető, de csak enyhén, nem tolakodó. A hús darabok nem aprók, egy kocka egy falat és mégis puha mindegyik, villával szálaira lehet szedni a húst. A köretnek kínált burgonya lángos íze nem rossz, nem sótlan, a burgonya íze a hangsúlyos nem a liszté. A probléma, az olaj, amiből azért tisztességesen magába szívott mindegyik szelet. Nem éttermi körülmények között a szakács helyében tuti beraktam volna két papírtörlő közé és kinyomkodtam volna belőle a felesleges olajat.

burgonya lángos

Tehát az ízek az olajosságot leszámítva rendben, a pörkölt kifejezetten ízlett. A fogást elfogyasztva, tulajdonképpen jól laktam. Tudtam volna még enni belőle, de közben azt is éreztem, hogy a burgonya lángos olajossága miatt kicsit később nem esett volna jól.  A fogás 1550 forintos áron szerepel az étlapon, ami egy kicsit soknak tűnhet, de a minőségi pörkölt kárpótolja az embert azért a plusz pár száz forintért, ami miatt esetleg soknak érezheti. Az olajtól tartóknak jó hír, hogy a fogás tészta körettel állandó szereplője az étlapnak, így kiváltható a lángos. Nekem bejött a fogás, de azzal sajnos szembesülnöm kellett, hogy a 50minutes sem tud 50 perc alatt szállítani, hétköznap délután, így a pörkölt 1 óra és 20 perc alatt érkezett meg.

Ha testszik a cuccuk, akkor a Facebook oldalukon még találtok képeket, hogy mit is érdemes Tőlük rendelni.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték