Select Page

8. Belga sörfesztivál

Szerző: | 2017. máj. 17. | nemteszt

Szépen lassan elfogadható tartományba kúszik a hőmérséklet, amivel együtt egyre több sörfesztivál üti fel a fejét. Több nemzet büszkélkedhet söreivel, de a mostani hétvégén megrendezésre kerül a 8. Belga sörfesztivál a Bálnánál. Kijelenthetjük már, hogy májust ilyen rendezvény nélkül lassan elképzelni sem tudunk. A mostani eseményen 45 különböző sörfőzde 250 különböző termékét találhatjuk meg melyek közül 65 darabot csapra verve is megízlelhetünk.

250 különböző sört végigkóstolni nemes feladat lenne, de ha nem szeretnénk három hétig ott ácsorogni a három napos fesztiválnál, akkor segítségünkre lehet a sörkalauz, ami útmutatást ad arról, hogy az egyes termékek milyen ízvilággal rendelkeznek. A repertoárban találunk pár extrán érdekes egyedet, mint például a Léfebvre  főzde Barbar Cuvée Spéciale elnevezésű terméke, ami egy Barbar Blonde megvadítva még narancsvirág mézzel, korianderrel és keserű (curaçao) narancshéjjal.

a feszt

A gyümölcsös sörök egyre nagyobb teret hódítanak, viszont szépen lassan a meggyes-láz csillapodni látszik és helyét a málna veszi át. Ezt a trendet követve a kínálatban találjuk a Framboise Boon és a Bacchus Raspberry nevű söröket is, melyek döntő többségben friss málnával érlelődtek, de egy kevéske meggyet is csempésztek mellé a biztonság kedvéért.

málna

Szintén különlegességnek számítanak majd azon sörök melyeket kávéval tekernek meg, mint például a Broeder Jacob Double Espresso, Préaris Quadroccino, valamint a Barista Chocolate Quad. Ezekkel egyszerre tudjuk a sör és kávé iránti szomjúságunkat majd oltani. Belga sörfesztiválról van szó, de egyetlen német kifőzde is képviselteti magát majd, a Einsiedler többfajta sörrel érkezik, de elhozzák spéci Cherry Porter meggyes sörüket is a fesztiválra.

tölteni való

Nos, 250 fajta sört lehetetlen bemutatni szóval május 19-21 között irány a Bálna, ahol mindenki maga döntheti el, hogy melyik ízesítés mennyire nyerő a magyaros ízléshez. Várhatóan jó idő lesz szóval, kint és bent is lehet szűrni a jobbnál jobb söröket és elvileg éhezni sem kell mivel lesz környéken effajta ellátó is.