Select Page

85 Burger – 85 Burger (normál)

85 Burger –  85 Burger (normál)

Megint rettentő hosszú volt a hétvége, és mivel az időjárás is ilyen frenetikus volt, így 100% -ban élvezhettük a szabadság ízét, többnyire otthon a  négy fal között. Mennyivel jobb egy ilyen hétfő, amikor felkelhet az ember, és semmi lustálkodás, már mehet is dolgozni. Reméljük ügyesen erőlködik a napocska a héten, és a következő hétvégén derűsebb lesz a helyzet, semmi eső, semmi szél, és végre a szabadban élvezhetjük a megérdemelt pihenést.

Ami a hétfőt illeti, végre nálam a labda, és mutathatok valamit, ami nem is olyan régen fedeztem fel. Felbukkant a legtöbbünk által használt ételrendelős oldalon a 85 Burger nevezetű étterem. Mivel régen nem írtam burgerről, így úgy döntöttem, hogy most már magamhoz ragadom a lehetőséget, és az ő hamburgerüket teszem próbára. Tehát az étterem nevét viselő 85 Burger-t rendeltem, normál méretben, mert úgy éreztem, hogy a megaburger méret kicsit sok lenne hétfői napra.

 Esztétika,megjelenés: Hmmm.. végre valakik, akik nem csomagolják túl az ételt. A burger egy alufóliába csomagolva, szalvétával kísérve és ajándék joghurtos csokival tuningolva került a kezeim közé. A fólia lehámozása után, egy méretes buci kerül elő, ami szép barna, magoktól és egyéb kiegészítőktől mentes. Szépen össze van nyomva, nem akar semmi sem kipotyogni belőle, csupán egy két zöldség kandikál ki az oldalánál.  Széthajtás után már látható, hogy mi is a helyzet.legfelül egy lapka sajt, alatta a bacon szelet, eddig nem is rossz amit mutat. Kicsit tovább vizslatva a rétegeket, jön némi uborka, és egy elég csúnyácska gépsonka szelet, ami még némi pirított gombát is kapott a nyakába. Alul a hús az úr, ami láthatóan nem valami fagyasztott csoda, de nem is az a prémium marha. Vékony sötétre sütött hússzelet, alatta pedig még némi saláta, csalamádés és az elmaradhatatlan ketchup mustár kombó. Az összetevők, és az egész látszat, egy kicsit Balaton parti büfés hamburger érzetet ad.

Pont:6/10

Ízvilág: A hamburgerek kategóriája egy igen változatos része a gasztronómiának. Nálam az igazán jó burger a húsnál kezdődik. Itt bizony, nem a hús íze a meghatározó, vélhetően azért, mert nem valami első osztályú marhaalkatrészekből többször átdarált húsból készítik, hanem valami egyszerűbb, olcsóbb változatból. Ez bizony az ízén is megmutatkozik, nem rossz, de szerencsés, hogy fűszerezik, mert amúgy nem tudna sokat hozzátenni. Az említett sonka szelet, az egy rossz vicc, de szerencsére a bacon füstös íze, és a csalamádé jellegzetes savanyú íze kiüti a nyeregből. A sajt helyet, akár használhatnának igazi sajtot is, az nem olyan nagy költség és mégis dobna egy kicsit az egész ízvilágon. A zöldségekkel nincs probléma, azok ropognak, ahogyan kell. A buci finom, nem túl édes, pont olyan amilyennek lennie kell, és mivel van benne elég anyag így nem is érzi az ember az egészet száraznak. Nem nagy élmény, de azért megvan az a retros bája ennek az összeállításnak.

Pont:6/10

Mennyiség: Ahogy azt már egyszer kétszer feljebb is említettem a buci méretéből adódóan laktató a dolog. A hús bár nem vastag, de átmérőre nem is olyan kicsi, így minden falathoz jut belőle egy kevés. A zöldségeknek nem csak a minősége, a mennyisége is kielégítő, ez elsősorban a nagy adag csalamádénak köszönhető. Ahogyan ettem, ettem a burgert, három dolgot éreztem. Az első az az volt, hogy ezzel bizony jól fogok lakni, ami így is lett. A második az, hogy erre bizony, igazán jól tudna esni egy korsó jó hideg sör. A harmadik pedig az, hogy ezt az egész szeánszot a Balcsinál 40 fok melegben kellene végrehajtani, majd tele hassal durmolni egyet a parton. A lényeg csupán annyi, hogy jól lehet vele lakni, éhgyomorra mennyiségileg ajánlott.

Pont:7/10

Kiszállítási idő: Hát itt semmi különösről nem fogok tudni beszámolni. Átlagos elkészítési és szállítási időre 50 percet ígérnek, amit az én tapasztalatom alapján tudnak is tartani. A rendelés feladása után 40 perccel szólalt meg a telefonom, hogy irány a porta, mert meghozták az étket. A 40 perc megfelelőnek mondható, igazából teljesen ideális, egy hétköznapi forgalmat és a távolságot is figyelembe véve.

Pont:7/10

Ár/érték: Az a baj, hogy itt nekem elkezd sántítani a sztori. Retro összeállítás, vékony hús, nagy buci, sok sok csalamádé, ketchup, mustár, ez az ami igazán meghatározza ezt a burgert. A benne elrejtett sonka darab az tényleg elég fura, inkább ne nyissátok szét mielőtt nekiestek, akkor észre se fogjátok venni, hogy ott van. A retro élményt 1085 forintért kaparinthatjuk meg. Az ár nem vészes, viszont mostanában jó pár helyen ettünk lényegesen magasabb minőségű burgert. Az biztos, hogy a helyben fogyasztott burgereken nincs rajta az utaztatás, csomagolás költsége, de ha ez ennyit számít, akkor sajnos igazán jó burgert csak helyben fogunk tudni fogyasztani. Ha esetleg egy talponállóban ezt a hambit odaadják 600-700 pénzért, az már jó üzlet, ennyi mindenképpen sok érte, főleg akkor, ha valami igazán finomat keresünk, nem csak valami átlagos büfés burgert.

Pont:6/10