Select Page

A karácsony mindenkié! – szponzorált videó

Szerző: | 2016. dec. 12. | Egyéb

December hónap döntő java bizony az ünneplésről szól. Három hét leforgása alatt érkezik hozzánk elsőként a Télapó, másodjára a karácsony beköszönt be, végül pedig levezető ráadásként, a szilveszter is betoppan. Vannak, akik ezen időszakban a pihenést és a lazítást látják, míg mások inkább az extra teendők listáját pörgetik csak a fejükben.

Elsőnek ugyebár a Mikulás érkezik, aki egyből a gyerekek nagy bálványa, akit csakis és kizárólag imádni lehet. Vele akar minden kis lurkó fotózkodni, az ő ölébe akar mindegyik gyerkőc beleülni, hogy kívánhasson. A háttérben operáló szülők végül elintézik az ajándékozás nagyobb részét helyette, de mégis csak a Mikulás aratja a babérokat, főleg, ha mellé iszonyat modern hipszter kiadásban érkezik, akár a nagy Gatsby.

Szűk három hét és máris ajtóban kopog a karácsony és az újabb felhajtás. Ahhoz, hogy ezt az ünnepi hangulatot folyamatosan fenntartsuk, bizony nem kis háttér infrastruktúra kell. Ezt legtöbbször családon belül, bizony a lányok-nők-hölgyek teremtik meg. Ők azok, akik képesek a harmincadik különböző édesség után még egy ráadást készíteni. Ők azok, akik az ünnepek alatt a heverészés és a henyélés helyett dupla annyit güriznek, mint máskor. Végül pedig, ők azok, akik az egész ünnepet boldogsággal töltik meg.

Szemben a férfi liga, többnyire nem ennyire lelkes az ünnepek közeledtével és sokszor inkább a pihenést helyezik előtérbe a házimunka helyett. Ritkán vesződnek öt fajta linzerkarikával és háromfajta bejgli elkészítésével, sokkal érdekesebb a top10 legszebb gól összefoglaló éves szinten, vagy a legviccesebb sport baki összefoglaló cirka három vagy négy órába sűrítve.

Lehet, hogy ez a megszokott családi modell velejárója valahol, de az ünnepek alatt azért a legjobb, ha mindenki egyformán kiveszi a részét a feladatokból. Együtt könnyebben elkészül minden, a karácsony mindenkié!

A bejegyzést a LIDL támogatta