Select Page

A legjobb aluljárós kaja nyomában – Kálvin tér – Trio

A legjobb aluljárós kaja nyomában – Kálvin tér – Trio

Viszonylag kevés aluljárós kajáldát jelöltek Michelin-csillagra, de ezt figyelmen kívül hagyva el kell ismerni, hogy masszív tömegek étkeznek a földfelszín alatt. Egy metróállomással megáldott aluljáró állandó lakossága mellett bizony jó pár ezer átutazóval is dolgozik. A nagy számok törvénye alapján ebből a mennyiségből biztosan lesz jó pár egyén, akit bizony vad éhség kínoz. Sokakat a romantikus környezet tántorít el az étkezéstől, amiben valahol igazuk is van, mert például egy leharcolt, ámbár dagadt galamb társaságában enni nem éppen a legfelemelőbb érzés, amit ember magának kívánhat. Tovább erősíti ezt a vonalat a hajléktalanok jelenléte, ami szintén nem teremt ideális randi körülményeket. (az, hogy metro peronon találkoztam már pékséggel az mondjuk, mindent visz)

Önmagam ismerve, van az a helyzet, amikor bizony minden kifogásunkat hátrahagyva beállunk valamelyik etető elé. Akárhogy nézem jelenleg az aluljárók meghatározó elemét képezik a Trio csoport üzletei. 13 egység szolgálja az éhes tömeget a város főbb csomópontjain. Mindössze két év alatt érték el ezt a számot és gyanítom, ezzel nem dőlnek hátra, hanem folytatják hódító aluljáró-hadjáratukat. Nem beszélhetünk egységes kínálatról, mert van ahol már burger és gyrost is árulnak, de szerencsére a pizza szelet állandó elem bármelyik Triot is látjuk meg.

Hazai pálya előnye mondhatni, hogy a Kálvin téri egység az egyik legfullosabb a bő tucatnyi közül. Felkerekedtem és bepróbáltam, hogy mit tudok kihozni ebédidőben a dologból. A burgerre és a pizzára indultam rá, melyből előbbinél hét különböző lehetőség közül választhatunk. Jókora felirattal jelzik, hogy a hús rendes marhahús és nem pedig valamilyen ótvar mirelit szenny. A legalapabb burgerük meglepő módon a “hamburger” nevet viseli és mindössze 249 forintot kérnek érte, ami ismerjük be pofátlanul kevés már, ennyiért vizet se kapunk lassan. A hagyományos marha alapokkal szerelt mellett kérhetünk csirkéset vagy éppen halasat is.

Sajt? 🙂

 

TRIO burger dupla hússal lett a befutó, sajnos túlkésőn vettem észre a sajtos/baconos max kiadást. A húst előttem kezdték sütni, mely folyamat sok emberi odafigyelést nem igényel, előre programozott gép szépen megsüti nekünk, szóval itt ne álmodozzunk annyira a választható átsütés mértékéről. A bucit pirítják, melyek mindkét fele kap bőven majonéz és ketchupból. Az alsó fele megkapja a paradicsomot, kockázott hagymát illetve az uborkát. Némi saláta és ezzel meg is van a zöldséges hozzávalólista. A hús dupla, ami ránézésre szerintem 2 x 10 dkg-t jelent. (az egész burger mérlegen 332 gramm). Őszintén szólva sok kedvem nem volt helyben nekiállni így, a valóban kedves személyzet adott egy zacskót, amiben hazáig cipelhettem.

[thethe-image-slider name=”Slider605″]

A csomagolás masszívan átázik szóval jobb ha kicsit körbefóliázzuk a környéket ahol próbáljuk kinyitni. Tányérra dobva bevallom nem a legszebb burger nézett rám, amivel eddig találkoztam. A szállítás következtében a húsréteg kicsit oldalra csúszott. A bucit megviselte a passzentos csomagolás és tetejének íve odalett és sokkal inkább hasonlít egy síkságra. A buci nem bajnok, leginkább száraz és fojtogat falatozás közben minket. A szószok keveréke, amiben úsznak a zöldségek szintén nem pozitív eleme az egésznek, megfoghatatlan ízvilágot eredményez. A húsnál némi bors talán felfedezhető, de a legnagyobb baja, hogy kicsit rágós, nem akar olvadni a szánkban. Ezzel szembe megy, hogy az egész mindössze 699 forint, amiért tényleg ritkán kapunk burgert. Ebből nálam azt a kategóriát képviseli, ami akkor kell mikor idő nincsen “rendes” kaját lőni, de éhesen se bírom és valamit ennem kell.

A 200 forintos pizza jó húzás részükről. Csinálnak egy körülbelül 36 centis pizzát, amit felszelnek 8 részre és kész. Termesztésen van mód egyben is megvenni a pizzát, akkor ha jól emlékszem 1600 forint környékén mozog. A szelet kiváló arra, ha 3 perc alatt akarunk csillapítani éhségünkön. Ahogy eddigi tapasztalataim alapján láttam, nincsen állandó összeállítás terítéken, ami éppen van az válaszható. Nevét nem tudom, de paprika és bacon biztosan van rajta a sajt mellett. A bacon egy durván vastag szelet lett, nem tudom ez mennyire állandó, de ezen a példányon ez ütleg szelet. A tészta normál, nincsen kalácsosítva szóval nem azzal akarják szétcsapatni az embert mennyiségre.

[thethe-image-slider name=”Slider606″]

A paradicsomos alap színre megvan, ízre viszont már kevésbé. A bacon és a paprika korrekt, nagyjából átlagos minőséget képviselnek. A tészta, ha egy picit tovább sült volna, akkor tutibb lenne, de így sem mondanám rossznak. Egyetlen érdekessége, hogy valószínűleg az általuk használt élesztőre a bélrendszerem egy mobil szélerőművé változtatja szervezetem, tehát ilyenkor közelemben a nyílt láng használata közel sem javallott. Mennyiségre szeletnek megfelelő, feltét is van rajta, amit a tészta is alig bír megtartani.

A gyrossal inkább kivártam, mert ez a kettő is elegendőnek bizonyult első nekifutásra. Kategóriájában nem rossz el kell ismernem és látszik is a sokszor kígyózó sorokban várakozó embertömegen is. Itt nem kell kulináris mennyországról álmodni, ide akkor jövünk, ha időnk nincs, de mégis valamit enni meg kell. Az egész így együtt 900 forintot jelent és egy könnyed ebédre nekem tökéletesen elegendő volt. Ebben az összegben már benne van a többszörös csomagolás díja is, szóval látszik, hogy a Trio Csoport nem napi 10 eladott burger nyereségéből akarja építeni palotáját.

(ez csak a pilot postja az aluljárós menetelésnek, ha valamilyen tuti tipped van, akkor kapcsolati formunkon vagy Facebook-on írd meg nekünk!)