Select Page

A Presto – Penne arrabiata csirkével

A Presto – Penne arrabiata csirkével

Már vagy ezerszer ajánlották az A Presto-t, de a bolygók mindig úgy akarták, hogy ne jussak el tesztelni hozzájuk. Ez most sincsen másként, de legalább addig eljutottam, hogy sikerült tőlük rendelni. Honalapjukon barangolva hamar kiderül, hogy igazi olasz ízekkel dolgoznak és tudásuk szerint mindent megtesznek érte, hogy minél nagyobbra hízzon az elégedett vendégek táborának száma. A leírásnál használt betűtípusért mondjuk az ötletgazdát egy jó hónapig térdeltetném kukoricán, de nagy nehezen azért megfejthető persze.

Étlapjuk  nincsen agyonbonyolítva négyszázezer alkategóriával, leginkább pizzából, salátából és tésztából választhatunk. Olasz étterem révén talán a pizza lett volna az illendő, de én mégis utóbbinál a tésztás szekciónál kezdtem el kutatni. 21 darab különböző összeállítás melyek többsége nem található meg bármelyik átlagos étteremnél.

100%-os elégedettséget kapott a paradicsomszósz, chilis olaj, bazsalikom és csirkehús alapokra építkező Penne arrabiata, ami engem totálisan meggyőzött a pillanat hevében. A nagy dilemmám a lazaccal töltött ravioli volt, de egy hang azt súgta, hogy most inkább ezt kellene.

Esztétikai megjelenés: A doboz natúr és csupán egy filccel firkantották rá a fogás nevét. Semmi vagány önlogó vagy hasonló, csak egyszerűen fehér doboz. Felbontás után meglepődtem mivel ilyen szinten agyonpakolt dobozt én még nem láttam rendeléseim során, az meg ha otthon a család felpakol ugyebár nem számít. Sűrű paradicsomszósz csimpaszkodik a tésztára, ami enyhén fűszerezett. A húsból egészen keveset látni alapesetben, de ha kiborítjuk az egészet egy tányérra máris jobban állunk. A csirkehús nincsen apróra vágva, ezt a méretet legalább könnyen villára lehet bökni és nem kell szenvedni vele. Összességében rendben van, persze az éttermi kiszolgálás biztos egy fokkal pöpecebb látványt tárna elénk.

Pont: 9/10

Ízvilág: Tűzforró, ez az első benyomásom az első falatnál szóval muszáj voltam picit pihenni hagyni. Várakozás közben ami egyértelműen tetszett a masszív paradicsom illat ami áradt az ételből. Az első falat után ez tovább erősödik, zseniális a szósz amiben a tészta úszik, igazi rendes enyhén fűszeres paradicsomíz. A tészta állaga pont jó, nincsen túlfőzve. Az elején kicsit a hőmérsékletére mondtam, hogy sóhajtozok felette, de idővel rájöttem, hogy inkább csípős már és nem pedig forró. Kellemesen játszik szánkban a tűzzel, de pont nem lépi át a problémás határt. A csirke finom omlós és szintén enyhén fűszeres.

Pont: 9/10


Mennyiség: A dobozba aligha fért volna több, ezt tényleg csurig töltötték. A dobozzal sem trükköztek például, hogy az alján a közepe 2-3 centivel benyomódik vagy akármi. Arányait nézve ha nagyon kötekedni akarnék akkor annyit említenék meg, hogy egy deka hússal többet is elbírna, de így sem mondanám vega kajának. A zseniális szószból szerencsére jutott bőven, tényleg minden falat úszik benne. A fűszerezés tökéletes, a chilis olaj pedig pont annyi került bele, hogy ne égessen szét minket. Ilyen csurig rakott dobozokat talán a kínaikban találunk csak, de egy hasonló utcai tésztásnál, mint például a PASTA. egy -20%-al kevesebbet kapunk. Bőséges négy óra megvan, egy főre ez tuti elegendő.

Pont: 9/10

Kiszállítási idő: A versenytáv 2.1 kilométer volt amit viszonylag átlagosnak kiálthatunk ki ha egy belvárosi étteremről van szó. A rendelés pillanatában elvileg 7 perc alatt teljesíthető volt a táv, amit azért robogóval ha ügyes a pilóta tovább tud faragni, de persze első a KRESZ és a szabályok! A végeredmény valami egészen bravúros, mindössze 27 percet kellett várnom és már csöngetett is a futár. Alapból is vigyorgós kedves, de a borravaló után aztán megkaptam a heti jókívánság adagomat, korrekt!

Pont: 9/10

Ár/érték: A blokkon 1490 forintot találunk ami közepes kategóriának nevezhető. Igen talán az utcai tésztások ezt a fogás pár százzal alacsonyabban tudják adni, de ők nem szállítják ki az ajtódig például. Adagra bőséges, ízre kiváló szóval nálam teljesen nyertek. Kicsit sajnálom, hogy lusta voltam elmászni az üzletig, de legalább van indok a következő fordulóra, amit mindenképpen pizzával akarok lejátszani és a helyszínen. Egy szó, mint száz nálam dobogós tészta kategóriában az A Presto!

Pont: 9/10