Select Page

A világ legerősebb chipse

Szerző: | 2016. Sze. 25. | nemteszt

A tortilla chipsek egyik nagy mogulja a Paqui, olyan ötlettel állt elő, ami elsőre egészen őrültségnek tűnik. Minden szirmot külön csomagolás illet, ami bizony a pazarlás tetőfoka. Kivétel, ha a szirmokat a világ legerősebb paprikájával tüzelik fel, ami már-már fegyvernek is minősíthető lenne.

Carolina Reaper a neve a paprikának, ami megvadítja a chipseket. Jelenleg őt tartják a bajnoknak, ami igencsak közel áll scoville eredményei alapján (1 569 300 – 2 200 000 SHU) a könnygáz gránáthoz. Maga a paprika kifejezetten ronda, akár egy fonnyadt vénember, semmi szépség nincsen benne.

az alapanyag

az alapanyag

koporsó

koporsó

A csomagolás rendkívül bizalomgerjesztő, mert az egyenként csomagolt chips szeleteket egy koporsó formájú dobozba zárják, aminek előlapján ott díszeleg maga a kaszás. Egyetlen darabot kapunk körülbelül 1500 forintért, ami nem kevés, de egészen biztos, hogy ezt nem fogjuk elfelejteni egy fél Barátok Közt rész alatt.

maga a chips

maga a chips

Sajnos jelenleg csak előrendelni lehet belőle, de mi mindenesetre beálltunk a sorba, hogy kipróbáljuk mit tud. Maga a Paqui egészen “tiszta” tortilla chipseket gyárt, a GMO módosított alapanyagokat és a mogyoróféléket élből kerülik például, ami igencsak dicséretes cselekedet. Emellett chipseik gluténmentesek is.