Select Page

Abbázia Pizzéria – Gyrosos pizza (32 cm)

Abbázia Pizzéria – Gyrosos pizza (32 cm)

A héten már rendeltem egy pizzát, de a 251 perces kiszállítási idő és masszív másnaposság elvette a kedvem a firkálástól. Nem volt mit tenni a hét közepén lévő pihenő azonnal ránk robbantotta a hétvégét, szóval be kellett szerezni egy új pizza alanyt. Nagy örömömre szolgált, hogy megjelent a XI. kerület egyes részeire pár új étterem a Netpincér kínálatában.

Abbázia Pizzéria az alany neve mely nagyjából 3 hónapja szerepel a portál repertoárjában. Annak ellenére, hogy pizzériáról van szó, az étlap roskadozik a lehetőségektől. Hamburgerek, tészták, tálak, saláták, főzelékek és még lehetne sorolni szóval mindenki megtalálhatja a saját kis favoritját. A pizzákat két fajta méretben kérhetjük, a megszokott 32-es és a szintén közkedvelt 45-ös közül választhatunk. A kínálatot elnézegetve egy gyrosos lett végül a befutó, egyszerre csapunk két legyet, ez pizza is meg gyros is. A feltétek: fokhagymás-tejfölös alap, gyros hús, hagyma, paradicsom és mozzarella sajt.

Esztétikai megjelenés: Egy legendás ismerős köszön vissza a dobozról, a jó öreg George Clooney az! Megcsúszottabb napjain felcsapott szakácsnak, de ott is folyamatosan csibészesen vigyorog, szóval nagy baj nincsen. A sármőrt lepattintva meglátjuk magát a pizzát is, mely egy intenzívebb fékezés során finoman felkenődött a doboz egyik falára. A tejfölös alaptól kissé sápadt, de a feltétek azért egészen jól beszínesítik a szabályos kör alakú tésztát. A sajt egészen egybevegyült az alappal, a simán tésztára pirult barnás csíkokból jobban látszik jelenléte. A paradicsom nem éppen az a tipikus reklám piros paradicsom, kicsit olyan, mint a 20 éves piros Dacia, répa sárga. A lilahagyma sokkal jobban mutat, ezt pedig csak tovább fokozza az enyhe fűszerezés látványa. A tészta normál vastagságú és van rendes széle, teljesen jól mutat. A képeken tökéletesen nem látszik, de az étterem egészen szabályosan felszeletelte a pizzát. Összességében egy könnyednek látszó, letisztult, egyszerű összeállításról van szó.

Pont: 8/10

Ízvilág: A tészta finom és szinte tökéletes, a szélei fele egy picit ropog, míg belseje felé kezd puhulni, de közel sem lesz nyers. A többi feltétet elemezve sajnos már nem ilyen szívderítő az élmény. A hagymán ledöbbentem mivel ennyire erőtlen, semmilyen fajtával eddig nem igazán találkoztam, pedig egy gyrosos is kérdezi nagy sebesen, hogy hagyma, csípős mehet? A paradicsom nem csak színre de ízre is alsó kategóriás, ez talán még napfényt se látott. A hús kellemes omlós és intenzíven fűszerezett, ennél egy az egyben megvan a gyros ízvilág. A tejfölös alapnak is kellene legyen némi fokhagymás íze, de sajnos ez is elvész. A sajt lágy és nyúlós, ez elfogadható, a többi mellett pedig egyenesen szenzációs. A hús menti meg az egészet, ha az nem lenne ilyen agyonfűszerezett gyros ízű akkor az egész vízízűnek hatna.

Pont: 5/10

Mennyiség: Szolid. Leginkább ez illik rá, a tészta átlagos, a feltétektől pedig nem roskad össze a tészta. Laktató feltétnek talán csak a hús számíthat, de az is csirke. Egymáshoz képest teljesen jól aranyúlnak a különböző feltétek, ilyen téren semmi probléma nincsen. A tejfölös-fokhagymás alappal sokkal bátrabban is lehetett volna bánni, első sorban jobban elkenni így talán jutna a pizza széleihez is, másrészt nagyobb dózisban legalább jobban kijönne a hagymás ízvilág. Nem tartozik a laktató összeállítások közé, inkább könnyedebb és lájtos, szóval nagyon többet ne várjunk tőle, mint egy közepes három órás adag átlagos éhséggel számolva. Sajnos a centizés továbbra is csak álom, de az éves fejlesztés közé tényleg bevéstem a listára. Ránézésre megvan 30 centi az tuti, a 32 azért talán necces.

Pont: 6/10

Kiszállítási idő: A héten már egy 39 perces ígéretbe beleszaladtam, az laza hétszeres túlteljesítéssel ment végbe, szóval talán érthető enyhe félelmem. Itt az e-mail 40 percről mesél, ami csak egy perccel több, mint a konkurencia ígérete. Életemben nem teltek ilyen lassan percek, de egyszer csak megcsörrent az a bizonyos telefon ami jelezte, hogy megjött. Verítékem lesöpörtem homlokomról és ránéztem a stopperre ami csupán 43 percet mutatott, de így legalább 10% sincsen a plusz “feltét”. A futár vidám és kedves, ezért jár egy grátisz pont. A pontos távot sajnos nem tudtam lemérni, mert a kajarendelő portálnál csak annyi volt megadva, hogy VIII. kerületből jön az étel, ami azért nem apró.

Pont: 7/10

Ár/érték: Alapáron 1360 forintba kerül a pizza, de nekem sikerült egy boldog órás kedvezménybe belenyúlnom mely -10%-ot jelent az árból. 1224 forint lett volna a végösszeg, de a kiszállításért az étterem még 100 forint feláradt is ránk terhel, szóval majdnem ugyan ott vagyok, mint az eredeti esetben. A két ételfajta összemosása szerintem nem volt egy bombasztikus ötlet, inkább külön-külön fogyasztanám őket. Az alapanyagok döntő többsége sajnos egészen ízetlen, ezen a téren komoly fejlesztések szükségesek. Ennyi pénzért vannak jobb lehetőségek is, de ígérem egy másik pizzásabb összeállítást még ki fogok próbálni az Abbáziától. George szedd össze magad!

Pont: 5/10