Select Page

Abbondante Étterem és Pizzéria – Abbondante bőségtál

Abbondante Étterem és Pizzéria – Abbondante bőségtál

Eseménydús a hét, és még mindig nincs vége, úgyhogy valami energiában gazdag ebédre van szükség. A csalóka időjárásnak köszönhetően, még némi betegséggel is küszködök, de a ló adag C vitaminnak és a több liter elfogyasztott teának köszönhetően, lassan ahogy a munkanapoktól, úgy a meghűlés tüneteitől is elbúcsúzhatok.

Mivel a betegeskedésre a házi húslevesnél jobb gyógyszert, még senki sem talált, így az ebédet ezzel indítottam, és hogy igazán feltöltsem a szervezetem energiával, egy sokféle összetevővel büszkélkedő tállal fejeztem be. A hely, ahonnan rendeltem, már jó ideje szemet szúrt, de valamiért ,ha rendeltem is tőlük, abból írás nem született. Az étlapjukon kutakodva, az Abbondante bőségtálon akadt meg a szemem, ami bár egyszemélyes tálként szerepel, de a felsorolás alapján nem kis étvágy kell ahhoz, hogy valaki egy evésre elbánjon ezzel a tállal. A három féle húson felül, rántott gombát és sajtot is tartalmazó tál hasábburgonyával és rizzsel körítve érkezik, és még némi tartárt is kapunk, hogy jobban csússzon.

Esztétika,megjelenés: Ahogy kikapom a zacskóból a dobozokat, az első benyomásom az, hogy a tartáros dobozka túlságosan is dobozka. A mártás színe amúgy biztató, és első ránézésre az állaga is megfelelő lesz. A lényeget tartalmazó doboz kibontása után, az első gondolatom az volt, hogy milyen remekül ki lehet használni ezt a méretű dobozt, és milyen jól néz ki, ha ennyi mindent beletöltenek.  A rend kedvéért vegyük szépen sorra, mit is találunk a bőségtálban. Az a szélein szinte feketére sütött, szürkés hússzelet, aminek a tetején egy szép kakastaréj pihen, az bizony egy szelet cigánypecsenye. A hús saját színét, a fűszerek törik meg, némi pirospaprika és az illatok alapján fokhagyma, amivel sütés után színesebbé tették. Balra haladva a következő  állomás a rántott hús, ami csirkemellből készült, és olajban sötétbarnára sütötték. Ránézésre, nem egy vékony kiadás, így a megjelenés alapján nem kell félnünk attól, hogy száraz lesz a husi. A következő szereplő párizsi bundába van bújtatva és igazából egy szelet sertéshúsról beszélünk. A bunda élénk sárga színű, ez valami jóféle tojásnak köszönhető. A húsféléket félretéve, találunk még két kis gombafejet, illetve két szelet rántott sajtot is a dobozban. Ezeket is megsütötték, ahogyan kell, nyers nem lesz semmi az tuti. A köretekre tekintve, nagy csodát nem látok, a hasábburgonyán látszik, hogy melegen került a dobozba, így kicsit bevizesedett, a rizs pedig alap, semmi extra, de azért jó szolgálatot fognak tudni tenni.

Pont:9/10

Ízvilág: Ha már a köreteket a megjelenésük alapján nem fényeztem, akkor gyorsan leírom, hogy az ízük alapján mi a helyzet. A rizs egy egészen alap rizs, nem jázmin, de jól van elkészítve, igazán nem lehet rá panasz. A burgonya ugyan nem ropog, de annyira nincs elázva, mint ahogyan kinéz, így a remek húsok mellé elmegy. Akkor a remek húsok, ugyanazon sorrendbe mint korábban. A cigánypecsenye kicsit rágós, de igazság szerint ebből az ételből igazán omlóssal még nem találkoztam. A kakastaréjtól kellően zsíros és füstölt ízű, a fűszerezésnél, az én ízlésem szerint még némi fokhagyma elfért volna. A rántott csirkemell remek, szaftos, omlós és az íze is tökéletes. A párizsi bundás sertés szelet szintén nagyon el van találva. A bunda nem szívta be az elkészítéshez használt zsiradékot, és a hús fűszerezése is tökéletes. A rántott gomba puha, a sajt pedig trappista, abból is egy normálisabb minőségű. A hozzájuk kínálta tartármártás, pontosan olyan, mintha otthon ettem volna, sok majonéz kis mustár jellemzi és nincs túlédesítve. A tál a köreteket leszámítva tökéletes, de a húsok és a vega elemek javítják ezt az apró hibát.

Pont:9/10

Mennyiség: Ahogyan azt már az elején említettem, lecsúszott némi leves előtte, és az is hozzátartozik, hogy nem egyedül estem neki ennek a méretes tálnak. Az Abbondante bőségtál, amúgy egyszemélyes tálként szerepel, de aki ezt egy ebédre elfogyasztja, az előtt le a kalappal. Három szelet hús ami közül kettő igencsak  méretes, két szelet sajt és még két fej gomba is. Emellé, két teljes adag köret, ami önmagában is laktató lenne. Az egyetlen dolog, ami mennyiségben kevéske az a mártás, amiből csak a sajthoz és a gombához is kétszer ennyit is eltudtam volna képzelni. Két személyre is elengedő lehet, de ha valaki egész napos elfoglaltsághoz keres elegendő eleséget, akkor rendelje meg délelőtt és egész napra megvan a kajája.

Pont:10/10

Kiszállítási idő: Hát ezen a téren nem lesznek bajnokok, az biztos. Annyira, ahogyan az előző mondta mutatja, annyira nem nagy a baj. A tál elkészítése és a kiszállítás összesen 57 percet vett igénybe. Feltételezem, hogy az alapanyagok elő voltak készítve, és ennek az időnek a jelentősebb részét a szállítás tette ki. Ez a feltételezésem, azért nem alaptalan, sajnos mire az asztalra került a fogás, voltak olyan részei, amik már csak langyosak voltak. Természetesen nem rontottam az élményt azzal, hogy megmikróztam a frissensülteket, de sajnos a hosszas szállítás kicsit beárnyékolta az ebédet.

Pont:6/10

Ár/érték:  A tál alap ára 2450 forint, ami ha megnézzük, hogy mennyi mindent kapunk érte, egyáltalán nem nevezhető drágának. Én okosan boldog óra akcióban rendeltem meg, így 2205 forintért kaptam meg ezt a rengeteg földi jót. Lényegében a borravalót megspóroltam az akción, így mindenki jól járt. A húsok, a sajt, a gomba és a tartár kifogásolhatatlan. A tál gyenge pontjai a köretek, amik nem a legjobbak, de egy kettes alával azért átmennek a rostán. A hosszas szállítási időn kellene faragni, vagy, ha már ennyi időt kell várnunk az ételre, akkor legalább érkezzen melegen. Ami biztos, hogy legközelebb, ha tutira akarok menni, akkor a leves utánra megint berendelem ezt a tálat, mert ár érték arányban verhetetlen.

Pont:10/10