Select Page

AC seafood american and vietnamese streetfood – Texas hamburger + Parma piadina

AC seafood american and vietnamese streetfood – Texas hamburger + Parma piadina

Kevés ember van a Földön aki őszintén ki merné jelenteni, hogy szereti a hétfő reggeleket. Eddig én sem tartottam magam ebbe a csoportba, de mikor megláttam, hogy van egy új étterem ami szállít hozzám, szinte elmorzsoltam egy könnycseppet, végre friss hús a piacon! Az étterem nevét többször újraolvastam, nem voltam benne biztos, hogy egészen kitisztult elmém a hétvégi móka után. Igazi nemzetközi koprodukcióval van dolgunk, amerikai és még vietnámi is, na meg seafood és street food is. Kicsit olyan mintha random szavakat dobáltak volna össze, de én bízom bennük.

Az étlap tarka, mint a rét. Van leves, de azon belül is két fajta. Az alap 5 dl-s verziók főként magyaros ízvilággal operálnak, de a vietnámi pho-ból is találunk többfajta változatot, melyek már 8 dl-el támadnak. Az amerikai vonalat főként a burgerek képviselik, de található mellette még hot-dog és két fajta twister is. Az olaszos konyha Piadina vaslapon sült lepényekkel van jelen, itt is három különböző összeállítás lakozik.

Végül két fogás is rendelésre került, az egyik egy texas hamburger mely a leírás alapján kategóriájának királya: roston sült fűszeres dupla marhahús, amerikai káposztasaláta, házi füstölt öntet, kézműves zsemle, chilis sajtkrém, pirított bacon, jalapeno paprika és cheddar sajt. A másik az olasz kapcsolatok ápolása végett lett megrendelve, a parma piadina pedig ezekből épül fel: sajtkrém, sonka, mozzarella sajt, brie sajt, uborka végül pedig jégsaláta.

Esztétikai megjelenés: A csomagolási technikák még nem teljesen forrottak ki, két hungarocell doboz egy sima zacskóban. Mellékelték a rendelés részletezőt nyomtatva, de ennyiben ki is fújt a történet, semmi flyer vagy egyéb. A burger kapott egy alufóliás csomagolást is, egyrészt hőtartó funkciója van másrészt meg kicsit megakadályozza, hogy szállítás közben szétcsússzon az egész. A zsemle szép barnára sütött és erősen szezámmaggal hintett. Oldalról egészen jól belátni a feltétekre, viszont amint le akarjuk emelni a fedelét akkor kezdődik az első harc. Tippem szerint a chilis sajtkrém olyan ragasztó hatással bír, hogy hideg burkoláshoz is kiválóan alkalmazható. Nagy nehezen, de sikerült végül lerobbantani. A sajtréteg alatt található a két húspogácsa, átlagos 10-12 dkg környékinek tippelem. Sajtkrémből jutott közéjük, így ezeket is maximum pajszerrel lehet szétrobbantani. A húsréteg alatt van a salátaágy illetve némi Cheddar sajt is, ami színre sokkal karakteresebb, mint a krémesített társa. A lepény viszonylag szerényebb ingerek kiváltására alkalmas, egy vaslapon sütött lap, aminek tetejére jutott némi sajt ami keményre pirult. Uborka és paradicsom jár mellé. Bátran felnyitva belelátunk belsejébe, ahol engem meglepett, hogy egészen nyers maradt a sonka amit a sajtkrém fog stabilan helyére.

Pont: 9/10

Ízvilág: A burger bucija egy picikét szárazkás, de pár korty sörrel könnyen orvosolható a helyzet. A hús minimális fűszerezésben részesült, de cserébe alaposan átsütötték. A sajtkrém valójában nem kelti azt az eredeti krémes hatást, inkább egy lágyabb trappistához tudnám hasonlítani. A zöldséges alap kicsit oldja a száraz érzést, a jalapeno karikák egészen kellemesen játszadoznak ízlelőbimbóink tűrőképességével. A Cheddar nagyon elvész, íze szinte kivehetetlen, mivel minden más körülötte komoly túlerőben van ízügyileg. A leírás alapján van hozzá amerikai káposztasaláta, de szerintem ebből kimaradt, ízre egészen biztos, de boncolás közben sem találtam rá utaló jeleket. A házi szószuk a leírás szerint füstös ízt kölcsönöz a burgernek, amiben semmit nem tévedtek, végig kíséri kalandozásunkat egy karakteres füstös íz. A lepényben a sonkát nem érzem, hogy annyira tutira pármai lenne, de lehet csak az intenzív sajtkrém veri át érzékeim. A sajtkrém tényleg finom ez egészen más, mint ami a burgerbe került. A rásült ropogós élmény tovább emeli az egészet, finom lett.

Pont: 8/10


Mennyiség: Annak ellenére, hogy a burger csak önmagában érkezik, értem én úgy, hogy nem jár mellé köret, bőséges adagnak bizonyult. A dupla hús úgy 20-23 dkg közé emeli a tiszta hústömeget. Ehhez viszonylag jól passzoló bucit sikerült választaniuk, egyetlen problémája talán annyi, hogy picit száraz. A sajtkrémes verzióból bőségesen kaptam, ez az ami mágnesként kötötte magához a buci fedelét. Testvére a Cheddar mennyiségre nagyon elvész, ebből sajnos alig jutott bele. A zöldség ágy tökéletesen elég, szerencsére nem áztatta át a buci alját a belőlük kiszivárgó folyadékkal. A burger egy sima 4 órás adagnak simán megfelel, ebédre nekem pont elég volt. A lepény egy fokkal szolidabb az összképet nézve, a töltelékkel itt sem spóroltak, sonkából jó sok került bele, szintúgy a sajtkrémből. Ez inkább a bő 3 órás adag, a kettő közül egyértelműen a burger a laktatóbb.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Az e-mail alapján az étterem átlagosan 45 perc alatt kézbesíti a rendeléseket. A köztes távolság 2.5 kilométer amit a rendelés idejében az aktuális forgalmi körülmények mellett állítólag 7 perc alatt lehet megtenni, de persze ne felejtsük el, hogy Budapest mindig képes meglepetéseket okozni. A végeredmény viszont dicséretes kerek 30 perc lett, ami egészen az élmezőnybe sorolja az éttermet. A futár miután megkapta közel 10%-os hálapénzét egyből jó étvágyat és über szép napot kívánt. Nincs mit ragozni ez szép volt.

Pont: 9/10

Ár/érték: A multi nacionális étterem nem dolgozik drágán az biztos. A burger alig nyúlik az ezer forintos határ felé, mindössze 1040 forint amiért egy egészen laktató és korrekt burgert kapunk. Nem mondom, hogy dobogós helyezést ér el a városban nálam, de ha megnézzük mindezt házhoz szállítva mennyiért kapjuk akkor egészen más megvilágításba kerül a helyzet. A lepény hajszállal drágább, de 1190 forintos ára itt sem mondható súlyos hibának. A kettő közül számomra a burger jobban a megéri kategóriába illik, de a lepényt se akarom leszólni, azzal kicsit kirándulhatunk különlegesebb ízek világába a sok pizza és burger után. Egy szó, mint száz a nem éppen rövidre sikerült névvel megáldott étterem az ajánlott kategóriát képzi. Második forduló talán lesz még idén, de akkor twister vagy hot-dog lesz porondon az biztos.

Pont: 9/10