Select Page

Aida Sandwich Bar és Pizzéria – Óriás deluxe burger

Aida Sandwich Bar és Pizzéria – Óriás deluxe burger

Pár héttel ezelőtt egy igazi magyaros tállal ismerkedtem meg a Napolen Cafe-ban, ami történetesen a Zichy Jenő utcában találtatik. Ugyan ezen az utcán tovább haladva pillantottam meg az Aida Sandwich Bar és Pizzériát, ami kívülről nem tűnt egy hatalmas hodálynak. Erősen agyaltam egy adhoc viziten, de eléggé tele voltam már kajával és persze sörrel is. Pár héttel később viszont feltünt a neve ismét az egyik rendelős portálon, nem volt menekvés elkezdtem fürkészni étlapjukat.

A gyors leírás alapján a konyha jellege olaszos, ami itt és most annyit jelent, hogy van pizza az étlapon. Emellett hamburger, hot-dog, szendvics és saláta alkotja az étlapot, rendes frissen sülttel például nem operálnak. Hétfőre koncentrálva a burgereknél kerestem vigaszt, ahol 13 különböző variáció közül van esélyünk megtalálni az igazi szerelmet. Sokszor emlegettem, hogy milyen jó dolog a fényképes étlap ami itt félig teljesül is. Vannak fényképek, de leginkább a netről vadászva, tehát kár lenne ezekre hagyatkozni. Egy-két helyre például ugyanaz is került.

Óriás deluxe burger az egyik a fullosabb verziók körül, de nem ez a csúcsragadozó a palettán. A leírás alapján így fest majd: borjú húspogácsa, bacon, sajt, paradicsom, saláta, kovászos uborka, pirított hagyma és aida szósz. A legnagyobb amit kérni lehet 480 gramm hússal bír, de ennyire nem éreztem át az éhséget, na meg kell még tartogatni valamit a következő alkalomra is. Az én verzióm olyan furfangos nagy csavart nem rejt, egyszerűen csak sok minden van benne.

Esztétikai megjelenés: Kétrétegű csomagolásban érkezett a burger, a külső egy tipikus édesség/sütihez használt papírfajta ami saját logós matricájukkal zártak le. Ebből kibontva találunk egy alufóliás réteget is. Harmadik réteg sajnos nincsen pedig szíves örömest elcsomagoltam volna hajnalig is. Óriás buciba szerelve érkezett a belső, maga a buci tetejének közepén erősen szezámmagos, amiből a lendület az oldala felé haladva kissé alábbhagy. A hús szép egyenletesen vastag és formás, pontosan olyan széles mint a buci, erre valószínűleg odafigyeltek a gyártósoron. Bontás nélkül látni, hogy a sajt, bacon, húspogácsa és persze a lényeg a saláta is tuti benne van. Az alul lévő salátaagy 5-6 darab szelet paradicsomot és jó pár csík kovi ubit rejt, ez tökéletesen láthatatlan kívülről. A felső rész a borjú húspogácsa felett rejtőzik, de a sajt olyan jól összeragasztotta a zsemle felső részével, hogy csak jelentős roncsolással lehetett volna megbontani, ezért kihagytam. Félbevágva látszik, hogy ott a bacon is, nem lett elspórolva. Talán egy picivel szolidabb buciban jobban mutatna.

Pont: 9/10

Ízvilág: A húspogácsa jó szaftos önmagában, ami kifejezetten jól áll neki. Nincsen totál átsütve vannak kicsit lilásabb nyersebb foltok a közepében. Fűszerezettsége szolid, nincsen agyonborítva semmivel hagyja, hogy a borjúhús érződjön benne és ne a bors rengeteg. A bacon a húskíséret ami nem lett agyon pirítva, sőt inkább a nyers kategóriát közelíti meg, kár érte szerintem jobb lenne ha ropogna fogaink alatt. A sajt akár a csemperagasztó ereje, tényleg hihetetlen, hogy össze tudja fogni az alapanyagokat, ízre átlagos, állaga viszont extra nyúlós. A zöldségek közül az uborka kicsit fura, de nem rossz, meg tudnám szokni. A buci könnyen harapható és jól tartja magát, nem kezd atomjaira omlani az első szorítás után. Az egész burger kellemesen szaftos, nem érezni sehol szárazkás jeleket, ebben bajnok nálam. Az aida szósz főként majonézes, de tökéletesen harmonizál a többi hozzávalóval!

Pont: 8/10

Mennyiség: Nagy, ezt kár is lenne firtatni mivel aki meglátja a buci méretet biztos elbizonytalanodik benne, hogy képes lesz elfogyasztani. A buci egy hajszállal már túllép a méretbeli határvonalon, azaz kicsit már nagy a töltelékhez képest. A hús korrekt szerintem legalább 15-18 dkg között mozog, igaz lapos, de méretes példány így könnyen eloszlik. Zöldségből jutott bőven, remekül nedvesti a buci alsó felét. Sajtból biztos sok van benne, mert a hús és a felső fele bucinak minden ponton ragaszkodik egymáshoz. Baconból pár csíkot ki lehet venni ha félbevágott módon szemléljük. Összességében lakató és sok, ha két mérsékelten éhes ember osztozik rajta akkor sem maradnak éhesek, tehát általában másfél emberre tökéletesen elég, bő 5 órás adag.

Pont: 9/10

Kiszállítási idő: Az e-mailben 50 perccel nyugtatnak, viszont nálam most a valóság jóval szebb eredményt hozott. 31 perc kellett csupán a futárnak, aki akkorát köszönt rám, hogy a másik kerületből is visszaköszöntek szerintem. A táv 3 kilométer és a rendelés pillanatában érvényes forgalmi körülmények alapján a térkép 7-8 perc közötti időt mutat, azaz körülbelül 20 perc alatt megvolt a rendelésfelvétel és a gyártás. Szinte kiváló teljesítmény, de sajnos ez még kevés a dobogóhoz. A futár nem várja a borravalót, igaz ebben talán az  is közrejátszik, hogy van kiszállítási díj náluk.

Pont: 8/10

Ár/érték: A deluxe burger 2200 forintot jelent ami azért nem olcsó. Ennyiért már vadabb burgerek is elérhetőek, de persze itt főként az adag dominál. A rendeléshez elvileg járt volna két darab palacsinta, ami valahol útközben elveszett vagy egyszerűen csak nem aktuális már a kiírás. A szállítási díj 100 forint ami ilyen tempó mellett egészen elfogadható, na meg ezzel egyből redukálják a borravalóra szánt kreditet. Összességében egy jó és nagy burger, ami hozza a kötelező mintát. A borjúhús nekem külön bejött, mert szaftosabb, mint idősebb barátai. A második esély talán a nagy benga közel félkilós rokonra irányul, de biztos, hogy nem fogok vele kapkodni.

Pont: 7/10

(ha szeretnéd, tudni merre van az Aida akkor KLIKK IDE és jó nagyban megmutatjuk!)

[thethe-image-slider name=”Slider400″]