Select Page

Al Capone Pizzéria – Giovanni pizza (32cm)

Al Capone Pizzéria – Giovanni pizza (32cm)

Ismét eljött a hét legjobban várta napja, már csak pár óra választ el minket a szabadságtól. Az idő is kegyes lesz hozzánk, hétvégén éljen a streetfood, lesz vagy húsz fok napközben. Péntek az átalakított lakóautókból árult kaja helyett, jöjjön valami a kemencéből kikerült ételek közül, méghozzá azok legnépszerűbb képviselőjének, egy húsosabb darabja.

Az Al Capone Pizzériából már többször rendeltem, de valahogy a pizzájuk eddig kimaradt. Mivel az étterem nevében is ott van, hogy ez egy pizzéria, így ez nagy hiányosság, pont itt volt az ideje pótolni. A pizza amit választottam, a Giovanni, ami gondolom Giovanni Torrioról kapta a nevét, akiről jó tud, hogy nagy gengszter volt, de mégsem géppuska tűz, hanem egy laza szívroham okozta a gengszterkedése végét. A tanulság az, ha gengszter vagy, akkor bizony a fodrásznál sem vagy biztonságba, ott is beüthet a krach.

Giovanni pizza (32cm)
mozzarella sajt, fokhagymás tejföl, marharagu, bacon, erős paprika

Esztétikai megjelenés: Már majdnem elfelejtettem, hogy ez az a hely, ahol, még arra is áldoztak némi energiát, hogy a logójuk a blokk tetején szerepeljen. Nincs ez máshogy a pizzás doboz esetében sem, a fontos információkat, a logó köré halmozva találjuk. Az egyedi doboz menő, de lássuk mi van benne. A pizza szélein látszik, hogy hagytak neki időt megsülni, pontokban talán kicsit sötétebb is már a kelleténél. A a pizza szélétőt, a feltéttel ellátott rész jól elkülönül, és a fokhagymás tejfölös alap elég hangsúlyosan mutatja magát. Szerencsére a fehér részeken túl, találunk azért bőségesen feltétet is a pizzán- A marharagu szépen el van oszlatva, csupán egy két helyen emelkedik a mozzarella felé. A megpirult baconszeletek kiemelkednek és gyönyörködtetik az ember szemét élénk rózsaszín színükkel. A hosszas sütésnek köszönhetően a sajt barnára pirult, így az eredmény egy igazán kívánatos pizza.

Pont: 8/10

Ízvilág: A szélekkel kezdem, hisz az erőteljes színükkel teljesen megbabonáztak. A nagyon megpirult részeken sem éreztem égett ízt, a tészta teteje, csak kicsit pörkölődött meg, az alatta lévő rész könnyed maradt, nem száradt ki. Befelé haladva megérkezem az első részhez, ahol a viszonylag enyhe ízű fokhagymás alap találkozik a marhahús raguval. A hús enyhén fűszerezett, valóban húskedvelőknek való, mert a marha íz elég karakteres. Ahogy haladok tovább, egyre jobb a sztori, ahol ez az íz kiegészül a baconnel ott már majdnem tökéletes a pizza, csak a csípős íz hiányzik. Szerencsére, erre is adott a megoldás, egészben találjuk a pizzán az erős paprikákat. A paprikában van kraft rendesen, így aki csak a közepesen csípős íz kedvelője, jobban jár, ha leszedegeti, és kisebb falat paprikákkal egészíti ki a pizzafalatokat. Az ízek passzolnak, a tészta jó, a rápirult sajttal teljes az ízélmény. Nekem bejött, hibát nem találtam, a gengszer pizza íze jó.

Pont: 8/10


Mennyiség: Itt is a méret a lényeg, így a barkácsáruház által hitelesített mérőeszközt előkaptam és megnéztem, hogy mi újság. Az eredmény pozitív, a teljes méret 32 centi és a szélek ebből csupán 1 centit vesznek el. A 3 feltétes pizza, nem túlzsúfolt, mindenből pont elég van rajta. A húsragunak és a csípős íznek köszönhetően, a vékony tésztás pizza laktatóbb, mint számos vastagabb tésztával szerelt változata. A pizza egy evésre való elpusztítása, tuti kajakómát hoz, csak győzzétek magatokat rávenni utána, hogy folytatódjon a munka.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: A rendelést sikerült, még a hely nyitása előtt leadni. Egy csodálatos megbeszélés okán, azidőre rendelés opciót választottuk, miszerint a pizzának 12:00 ra kellett volna megérkeznie. Sajnos, akkora elánnal estek neki a nyitást követően a munkának a szakácsok, hogy 11:44 -kor már meg is érkezett a pizza. Az a helyzet, hogy az időre rendelés esetében, nem véletlenül kéri az ember a megadott időpontra. Nem mondom, hogy egyszerű teljesíteni az ilyen igényeket, de a 16 perc különbség, az nem egy jó eredmény. Ha mondjuk a kérés, nem érkezett el a címzetthez, akkor átlagos a teljesítmény, ha mégis, akkor sajnos az alatti.

Pont: 6/10

Ár/érték: Az a helyzet, hogy mostanában, nem igazán sikerül olyan helyett találni, ahol feltűnően kedvező árral lepnének meg. Az Al Capone Pizzéria sem tartozik a legolcsóbb helyek közé, de az mindenképpen pozitív, hogy minőségi pizzát kapunk a pénzünkért. A Giovanni 32 centiméteres kiadása 1550 forintot kóstál, amire még rájött 150 forintnyi szállítási díj is. Az ár érték arányra nem igazán lehet panasz, mert esetenként ennyi pénzért hasonlót sem kapunk. Talán akkor lettem volna csk boldogabb, ha a szállítás időzítése is sikerül, és nem kell rámelegítenem a pizzára, hogy a megfelelő hőmérsékleten fogyaszthassam.

Pont: 7/10