Select Page

Al Capone Pizzéria – Juhtúróval töltött gombafejek, rizs, tartármártás

Al Capone Pizzéria – Juhtúróval töltött gombafejek, rizs, tartármártás

Ahogyan azt az elmúlt pár napunk terméséből láthattátok, nem csaj húsban, de kalóriában is igencsak gazdag napokat tudhatunk a hátunk mögött. Igazából, vasárnap elgondolkoztam, hogy a parasztos reggelivel a grill ebéddel és a marhapörkölt vacsorával (aminek a receptjét nemsokára láthatjátok majd a recept oldalunkon) nagy valószínűséggel sikerült legalább két napra való kalóriát bedobnom, ha nem többet

Szerencsére aggódni való nincsen, az egésznek csupán annyi a titka, ha zabál az ember, akkor mozogni is kell. Hagyjuk is ezt az érzékeny témát, nézzük, mi jutott a mai napra. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy megcsömörlöttem a só hústól, inkább csak vega barátainknak is próbálkozunk megfelelő alternatívákat kínálni. Két legyet ütök egy csapásra, új hely az Al Capone Pizzéria személyében, ha lehet így fogalmazni és egy juhtúróval töltött gombafej, rizzsel tartármártással, a mai vega kajánk.

 

Esztétika,megjelenés: Csomagolás fronton semmi meglepetés, lényegében fólia és hungarocell doboz, ami pozitív, az az, hogy a mártás nincs a gomba mellé pattintva a doboz mellé pattintva, így nem tudja eláztatni. Fontos azért megjegyeznem, hogy ilyen gyermeteg hibával szerencsére nem mostanában találkoztam. Alul a rizs, ami kicsit úgy néz ki, mintha hangyányival több vizet és hőkezelést kapott volna, mint amit kell. Ez esztétikumban nem előny, enni egyszerűbb lesz. A gombafejek pontosan négy darab, össze vannak tapasztva, és csak némi vagdalkozás után derül fény arra, hogy így van beléjük rejtve a sűrű, fehér juhtúró. Kívül barnára pirított bunda, az étel képe nem vetekedhet egy szelet marha steakkel, de a maga kategóriában nem rossz. A tartár a majonéztől enyhén sárgás, de inkább fehér, az őrölt bors darabkák törik csak meg az egyhangúságát. Amit viszont muszáj megjegyeznem, az az, hogy pofás a blokk, lessétek meg, a pontokból legalább 1 ezért jár.

Pont:7/10

Ízvilág: Hát ha már a rizs állagát vizslattam az elején, akkor gyorsan rámegyek az ízére is. Az az igazság, hogy lehet a túlfőzés miatt, de én úgy éreztem, hogy ez bizony nem jázmin rizs, inkább valami jobb minőségű hétköznapi rizs. A fűszerezés, ami a sót jelentené nem sikerült tökéletesre. Ami tudta a rizs sótlanságát korrigálni, az a juhtúró volt. Ezt a fajta túrót, a jellegzetes, erős és nem éppen sótlan íze miatt, sokan kerülik, nekem igazából bejött. A gomba, amibe belerejtették határozottan gomba ízzel büszkélkedhetett, sütés közben nem vesztette el a nedvességét, így még a mártás nélkül sem akadt volna meg a torkomon. Ami viszont a rántott gombához nálam alapfelszereltség, az a tartár. Ez egy hígabb, édeskésebb változat volt a témára, az édesség kevésbé, az állag annál inkább zavaró volt. Végülis azt tudom, mondani, hogy nem nem kaptam kevesebbet ízben ettől a fogástól, mint amire számítottam.

Pont:6/10

 

Mennyiség: Most kezdem a gombával, ha már eddig végig szerencsétlen rizs nyakán ugráltam. A gombafejek, a fajtához képest nem voltak valami óriásiak, amikből, ahogyan már mondtam, 4 darab került a dobozba. A közéjük préselt túró, arányaiban tökéletesen passzolt a zöldséghez, de , hogy őszinte legyek, még egy ilyet oda tudtam volna képzelni a dobozba. Ha már három pár gombám lett volna, akkor az sem lett volna baj, ha kicsit több rizst és kicsit több mártást kapok. Nem azt mondom, hogy éhes maradtam, de ha már a húsevést hanyagoltam, akkor jobban esett volna, ha csurig teli hassal állok fel az asztaltól.

Pont:6/10

Kiszállítási idő: Átlagosan 45 percet ígérnek, amit az én rendelésem esetében is sikerült tartani, sőt igazából, úgy volt 42 perc alatt a kezemben a kaja, hogy egy kb. két perces séta kellet, ahhoz, hogy összefuthassak a futárral. A kollége korrekt volt, passzolta a flamót és rohant tovább etetni az éhes szájakat. A 40 perces szállítási idő a nap közepén elég korrekt.

Pont:8/10

Ár/érték: Elemezgethetem én az ízt, a mennyiséget, meg minden egyéb tényezőt, úgyis mindig a végén derül ki, hogy megéri e ilyet rendelni. Ami biztos, hogy én nem tudnám , húsevés nélkül élni az életem, néha viszont kifejezetten jól esik, valami zöldséges kaját nyomatni ebédre. A zöldségek nagy része, némi sajttal, túróval és valami ízletes szósszal remek alternatíva lehet, melegebb nyári napokon egy könnyedebb ebédre. Az Al Capone Pizzéria 1190 forintot kér ezért a produktumért, ami magyarázza, azt, hogy miért nincsenek ott a plusz gombák és némivel nagyobb mennyiségű rizs a dobozban. A tapasztalataim alapján, azt mondom, hogy egy húsmentes, juhtúrós étel, körettel és szósszal mindenképpen jó ajánlat ezért a pénzért, én legközelebb rámegyek a pizzájuk, de azon tuti lesz hús.

Pont:7/10