Select Page

Al Capone Pizzéria – Spinaci penne

Al Capone Pizzéria – Spinaci penne

Mostanában, mikor időm engedi a Gengszterkorzó című sorozattal kötöm le magam. Van benn minden, mi szem szájnak ingere, bár inkább az ital van a főszerepben, még az olasz maffia főnökök sem spagettizés közben tárgyalják meg, hogy kivel és mit is kellene csinálni.

Kis hazánk fővárosának változatos éttermi kínálatában, volt valaki, aki úgy döntött, hogy Al Caponéről nevezi el éttermét. Azt hiszem, rendszeres olvasóinknak ez nem akkora meglepetés, mert korábban már megakadt a szemem ezen a néven, akkor egy vega ételt próbáltam ki az étlapjukról. Annak ellenére, hogy egy pizzériáról van szó, a sort most sem a pizzájukkal folytatom, hanem az olasz vonal erősítése érdekében egy tészta következik.

Esztétika,megjelenés: A tészta egészen pontosan egy Spinaci penne. A név nem mást takar, mint egy csirkemellel és spenóttal megbolondított tésztát, ami némi sajttal tupírozva került a dobozba. A tészta penne, termetes sötétsárga csőtészta. A spenótlevelek a hőkezeléstől fonnyasztva, sötétzöld színben tűnnek fel a tésztaáradatban. A csirkemell a megszokottnál nagyobb kockákban és javarészt a doboz aljában helyezkedik el. Ránézésre nem rossz a cucc, de azért valamivel több sajtot elbírt volna.

Pont:6/10

Ízvilág: A legdominánsabb íz a fokhagyma, amit a sajt füstösségével tudtak még fokozni. A tészta nem nevezhető sósnak, de íztelennek se igazából az erős ízek kedvelőinek szánták ezt a tésztát. A spenót íze remekül passzol az eddig felsoroltakhoz, viszont nem igazán tud hangsúlyos lenni. Azoknál a falatoknál mutatja igazán magát, ahol a nagyobb spenótdarabokat tűzzük a villánkra. A csirkemell kockák is átvették a fokhagyma ízét, viszont az állaguk nem az igazi. Nem tudom igazából megmagyarázni, hogy a sütésnél lehetett e valami hiba, vagy inkább főzték a csirkét, mint sütötték, de az az igazság, hogy a nagy részét a dobozban hagytam. Ami biztos, hogy csak akkor tud ez az egész jobb lenni, ha a csirkét valahogy máshogy a passzintják bele a tésztába.

Pont:6/10

Mennyiség: A doboz tisztességesen meg van pakolva, és miután az összes tésztát megettem, az is nyilvánvaló vált számomra, hogy a csirkével sem spóroltak. Még  így is, hogy húst jóformán nem ettem, jóllaktam a Spinaci pennével. Az ízek karakterességének köszönhetően, jóval laktatóbb, mint az ember gondolná, hiába a kevés sajt és nem kifejezetten nagy mennyiségű spenót. Erős ízeket kedvelő, közepesen jó étvágyú játékosoknak elegendő lehet egy ebédre.

Pont:6/10

Kiszállítási idő: Nagyjából 60 perc alatt érkezett meg a kaja, amit mivel előre kifizettem, nem személyesen vettem át. Az idő nem egy világbajnok, viszont a futár nem várt meg, így lemaradt a borravalóról. Ez valamilyen szinten szimpatikus viselkedés, még annak ellenére is, hogy megértem, hogy az a szállításonkénti pár száz forint, szerves része a lelkesen dolgozó futároknak.

Pont:5/10

Ár/érték: 1390 forintot fizettem érte, amiről, mindent figyelembe véve az a véleményem, hogy nem nagyon érte meg. A kiszállított ételt, nem érdemes az étteremben átvett ételhez hasonlítani, de az utcai tésztások 990 forintért már prémium minőségű tésztát tesznek a dobozba. Az összetevők minősége nem az igazi, amik közül első sorban a csirke csökkentett a fogás élvezeti értékén. Ami biztos, hogy ezt a tésztát senkinek sem tudom jó szívvel ajánlani. Azt hiszem, legközelebb letesztelem a pizzájukat, hátha ahhoz van náluk titkos recept.

Pont:6/10