Select Page

Alcatraz Étterem – Pizza 19. (32cm)

Alcatraz Étterem – Pizza 19. (32cm)

Az Alcatraz nekem jó ideig egy pubként funkcionált, nem is tudom pontosan mikor vettem észre, hogy házhoz szállítással is foglalkoznak. Nagy keresgélés közepette végül boldogan döntöttem mellettük, elvégre ismét egy új éttermet sikerül górcső alá venni. Étlapjuk sokrétű, a pizzáktól kezdve, a burgereken át egészen a halételekig szinte mindent megtalálunk. Első nekifutásra a burgerekkel kezdtem szemezni, de beugrott, hogy péntekre vadászván kizárólag a pizza szekciót szabad figyelemmel kísérnem.

Két különböző méretben rendelhetünk pizzát, a szokásos 32-es és a kevésbé elterjedt 42 centis átmérővel szereltet. Ezeken belül 44 darab eltérő összeállítás vár minket, ahol kicsit talán kreativitás hiányára utal, hogy csak sorszámozták a fogásokat. Másik oldalról szemlélve viszont egy számnál kevés egyszerűbb jelzőt aggathatunk egy pizzára. A számmisztikát kizárva csakis a feltétek alapján kezdtem el böngészni.

Pizza 19. – pizzaszósz, mozzarella sajt, füstölt sonka, bacon, paradicsom, paprika és főtt tojás

Nem hétköznapi feltét a főtt tojás pizzán, így mondhatjuk, hogy sikerült “megvadítani”. Mindenfajta pizza rendelhető, az alap 1-2 feltétestől egészen a lazacos vagy éppen spenótos verziókig.

Esztétikai megjelenés: Végre ismét egy kicsit színesebb doboz. Szürke és halványpiros színben pompázik egy egyszerű Alcatraz felirattal rajta. A vízfoltot az ajándékba kapott palacsinta okozta, ez egyszerűen meleg volt a pára meg lecsapódott az oldalán, de nincs nagy katasztrófa miatta. A felnyitás után egy igazán pofás pizza várt rám. A feltétek ilyen szintű láthatóságának egyetlen oka van, mégpedig annyi, hogy a mozzarella egyből a szószra került rá, azaz a legalsó feltét. Tippre úgy látszik, hogy két darab főtt tojás lett felvágva és azt tették rá, amihez jó pár rövidebb baconcsík csatlakozik. A paradicsomos pizzaszósz enyhén fűszeres ránézésre, viszonylag egyenletesen sikerült eloszlatni a tésztán. A pizza karakteres, magasba emelkedő széleket kapott. Az ajándékot kritizálni pofátlanság netovábbja, de szerintem ez a palacsinta odakapott sütés közben.

Pont: 8/10

Ízvilág: A tészta jó, ami egy pizzánál eléggé döntő momentumnak számít. Nem kifejezetten ropogós, de nyersnek sem érezni egyáltalán. A szósz minimális paradicsom ízzel dolgozik, ennél többet is elviselne bőven. A főtt tojás állagra nálam díjnyertes. Harapásnál érezzük, hogy kérge egy hajszállal keményebb, mint a belseje és így olyan hatást kell mintha roppanna. A bacon éppen, hogy mutatja sós ízét. A kisült zsiradéktól enyhén “szaftos”, de ez éppen csak annyira, hogy még előnyére váljon. A paradicsom, mint feltét hozza a szósznál tapasztaltakat, azaz nincsen túl sok íze. A mozzarella extra nyúlós és kifejezetten ízletes lett. A palacsinta baracklekvárral lett töltve, viszont sajnos ez sem képes elnyomni a tésztájának égett ízét. A pizza teljesen rendben van, egyedül a paradicsomos elemeken kellene tuningolni.

Pont 8/10


Mennyiség: A leírás alapján 32 centis átmérővel építik, ami előtt meg is hajolok, nagyjából végigterül a dobozban, lemérni meg most egyszerűen lusta voltam. A feltétekkel nem vacakoltak, bőven került rá mindenből. Arányosan sikerült ezeket elosztani a pizza felületén, de nem kelti a túlzott mérnöki pontosság élményét. A tészta normál vastagságú, széleinél vastagabb, de szerencsére a közepénél sem lesz papírvékony semmi belőle. Összességében nekem ez ebédre/vacsorára tökéletesen megfelel adagra, amit még tovább fejel az ajándék desszert. Órára lefordítva egy átlagos négy óra nálam ezzel tuti megvan.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Szinte karnyújtásnyira a pub, mivel a köztes távolság nem mondható soknak. 1.3 kilométer, ami szerintem katonás léptekkel gyalog is megvan 12 perc alatt, de robogóval mondjuk legyen 4-5 perc, ha persze egyből hozzám jönne a futár. Az e-mail 60 percet ír átlagos kiszállítási időnek, amit olyan szinten komolyan vettek, hogy 61 perccel a rendelés gomb megnyomása után csöngetett a futár. Korrekt arc, köszönök, jó étvágyat kívánok és ennyi tökéletesen elég is.

Pont: 6/10

Ár/érték: Belenyúltam a tutiba mikor rendeltem, mert -10%-os happy hour volt. Az eredeti ár 1690 forint, ami már kicsit a drágább irányba dönti a mérleg nyelvét, de a kedvezményes ár (1521 ft) visszatolja az átlagos sávba. Pár apró javítás után egészen jó pizzát lehet belőle kihozni. Adagra tökéletesen elég, de aki megenne egy lovat is az inkább rendelje a 42-es kiadást. A névtelen pizza kérdése felett továbbra is értetlenül állok, ha netán valaki tudja a választ legyen oly jó és ossza meg velem. A desszertet sajnálom, mert a nem égett részeknél úgy tűnt nem éppen az ízetlen ajándékdesszert kategóriát képviseli. A burgeres labdát feldobva hagyom, de azt inkább próbálom a helyszínen becserkészni valahogy.

Pont: 7/10