Select Page

Alforno Étterem és Pizzéria – Camemberttel töltött csirkemell hasábbal, salátával és rokfort öntettel

Alforno Étterem és Pizzéria – Camemberttel töltött csirkemell hasábbal, salátával és rokfort öntettel

Ha kedd akkor kiskegyed. Na jó nem legyen inkább valami kis rántott hús, természetesen megfelelő körítéssel. Nyakunkon a nyár, de valahogy én ebben a melegben inkább több kalóriát kívánok, mint korábban. Ez persze az alaknak nem tesz jót, de a jó kaják, még több motivációt adnak az edzéshez.

A lényeg, hogy ma nem foglalkozunk a kalóriákkal, jöhet egy camembertel megtöltött rántott csirkemell szelet, méghozzá sültburgonyával és salátával, amit rokfort öntettel koronáztak meg. Elég összetett fogás, meg is lepődtem amikor rátaláltam az Alforno Pizzéria és Étterem étlapján.

Esztétika,megjelenés: Nagy meglepetésemre, a futár egy dobozzal érkezett. Ha azt nézzük, hogy itt bizony salinak is kell érkeznie a leírás szerint, bizony furcsa a dolog. Ahogy kinyitottam a dobozt, értetlenül szemléltem amit, látok, bár megjegyzem, nem mutatott rosszul. Fentről lefelé haladva a következőket tapasztaltam. Az egész fogás tetején a csirkemell feszít, szépen barnára sütve, két darabban. A barna színt a kifolyó camembert sajt töri meg, ez így egészen baba. A doboz aljának egyik felében a hasábburgonya, ami szintén okés, nincsen elpuhulva, látszik, hogy nem töltött túl sok időt bezárva. Az izgalmasabb rész a doboz másik oldalán foglal helyet. A meleg hús és burgonya mellett, ott a friss saláta, rajta az öntettel. A megoldás nagyon környezetbarát, de valahogy a meleg hatására megfonnyadt zöldségek nem nyújtanak valami izgalmas látványt.

Pont:6/10

Ízvilág: A sokkból kievickélve, elkezdtem a falatozást. A csirkemell sütését igazán eltalálták, a bunda kellemesen roppanós, a bele töltött sajt pedig igazán krémes lett a hőkezelést alatt. Maga a hús is szaftos maradt, és a camemebert nemes penészének jellegzetes íze is pont annyira érezhető, amennyire kell. A hasábburgonya megsült rendesen, szerencsére a rokfort öntet nem nagyon tudta eláztatni. A hiba a salátánál kezdődik és a rokfort öntettel folytatódik. Az öntet íze, nem igazán jelenik meg a zöldségek pedig a melegtől nagyon elpuhultak. Ami már a kicsomagoláskor látszott, az az ízben annak rendje és módja szerint visszaköszönt, nem szabad a salátát egybecsomagolni a frissensülttel. A fogás amúgy rendben lenne, de ez nagyot ront az élvezeti értékén.

Pont:6/10

Mennyiség: A mennyiség terén nem ért csalódás, mert bár a meleg salátáról le tudtam volna mondani, megettem az egészet. A csirkemell nem vékony, sajtból is jutott bőven. A köretként kínált hasábburgonya, mennyiségben illeszkedik a húshoz, nem akarnak a körettel jóllakatni. A salátából sincs kevés és öntetet is kapott bőségesen, de ennek az egy dobozba csomagolás miatt nem igazán tudtam örülni. A lényeg, hogy ez bizony egy evésre elegendő.

Pont:7/10

Kiszállítási idő: Szállítás téren, mondhatni hogy hozták a kötelezőt. Az ételem a szállítást követő 43-ik percben már a kezemben is volt. Gondosan becsomagolva melegen érkezett. Igen most is kiemelem, hogy melegen, ami a salátának továbbra sem igazán vág a profiljába. Na jó itt azért nem fogom őket lehúzni. Átlagos, elfogadható teljesítmény.

Pont:6/10

Ár/érték: Na, akkor foglaljuk össze, hogy mit is kaptam az Alfonro Étterem és Pizzériától. Egy pofás rántott csirke, elegendő körettel. Ez eddig pipa, nem nagyon volt hiba. A hibás összetevő a sokat emlegetett meleg Sali és az íztelen rokfort öntet. Mindezt sikerült átlagos idő alatt kihozni és cserébe 1150 forintot kértek. Az árral nincs probléma, a csomagoláson viszont SOS változtatniuk kellene, mert ez így nincs rendben.

Pont:7/10