Select Page

Alforno Pizzéria és Étterem – Rántott gombafejek

Alforno Pizzéria és Étterem – Rántott gombafejek

Most, hogy a nagy nyári kánikulára kaptunk egy laza zuhit, itt az ideje, hogy mi is ébredjünk a nyári álomból. Tegnap gasztro kolléga már villantott egy paellat, amiből gondolom, legtöbben már következtettetek arra, hogy délen piheni a hétköznapok fáradalmait.

Még ő lazázik, én mások helyett is tartom a frontot a gyárban, így a jó kaják sajnos háttérbe szorultak. Természetesen ez az állapot nem örök, így ma már jön egy fogás, a könnyedebb, húsmentes vonalról. Az Alforno Pizzéria és Étterem konyhájából mutattunk már csirkés frissensültet és több pizzát is, így eljött az idő a vega vonal támadására.

Esztétika,megjelenés: A választás, Rántott gombafejek, rizibizivel körítve. A gomba nálam elsődleges húspótló, így ha már arra adom a fejem, hogy mellőzzem a húst, igyekszem valami gombás fogást választani. Pattintottam a dobozt és már rám is mosolyogtak a rántott gombafejecskék. A hét darab szép barnára sütött panírban bujkáló fejnek, jázminrizsből készült rizibizivel ágyaztak meg. A köret és a gombák közötti kontraszt képen jól mutat, de hogy őszinte legyek, az én fantáziámat, még félbevágott gombafejjel sem tudja ez fogás beindítani. Hogy teljes legyen a kép, jött még némi tartár, ami állagra rendben volt, így jogos várakozással ízben is pozitív tapasztaltokat vártam.

Pont:6/10

Ízvilág: A nagy mennyiségű köret okán, egy két falat rizibizivel indítottam az étkezést. A sósságot az én szájízem szerint lőtték be és a zöldborsó enyhén édeskés ízével kiegészülve a köret át is ment a teszten. A következő körbe már a gomba jött, ami nem sült túl, és a bunda sem kapta be az olajat. A tartárba mártogatva és a körettel kiegészülve, egy jól elkészített vega fogást sikerült vadásznom. Ami biztos, hogy nem fogom hetekig emlegetni, hogy milyen jó rántott gombát ettem, de a kötelező minőség visszaköszönt az ebédemben.

Pont:6/10

Mennyiség: A hét darab gombafej, nekem 14 falatra volt elég. A mellé kapott köret, indokolt volna még vagy 5 ilyen fejecskét, de a jó öreg telítsen a köret elv érvényesült inkább. Gyanítom, egy nem húsevőnek ezek az arányok rendben vannak, de én kicsit másképpen gondolkodom. A teljes fogás elég volt, de pár plusz gombafejjel és némi plusz tartárral tettek volna igazán boldoggá.

Pont:6/10

Kiszállítási idő: Nagyon nagy történetet nem tudok kerekíteni ezen rész köré. Az ételt 50 perc alatt sikerült eljuttatniuk hozzám, ami nem egy világbajnok idő a nem túl nagy távolságot figyelembe véve. Ennyi idő alatt is melegen érkezett, bár ilyen időben, ez nem nagy csoda, de azért maradok abban a tudatban, hogy a sok megrendelés miatt kellett ennyit várnom

Pont:6/10

Ár/érték: Az ár, nagyon meghatározza a hozzáállásomat a vega kajákhoz. Néha értetlenül állok az étlapok előtt, mikor azt látom, hogy egy full zöldségekből álló fogás, szezonban 1500 – 2000 forintos árcédulát visel. Az Alforno, nem drága hely, és a gomba sem éppen szezonális, így kitalálhatjátok, hogy ez a kaja, nem vágott nagyon földhöz. A forint amiért körettel együtt hozzá lehet jutni, össze vissza 890 forint. Ilyen árcédulával, már az elvárások sem olyan magasak, ki merem jelenteni, hogy ha húsmentes napot tartotok egy igen jó kompromisszum.

Pont:7/10