Select Page

All American Food – New York burger

All American Food – New York burger

Jó sokáig húztam a vizitet, de végül sikerült megoldani. Valahogy van egy fura képességem, miszerint minél közelebb van hozzám valami, annál nehezebben tudom magam rávenni a látogatásra. Az All American Food-nál is remekül érvényesült ez a hatás, mivel mindössze 150 méterre van tőlem az egység, és naponta alsó hangon négyszer megyek el mellette.

Az üzlet nem ismeretlen, mivel itt anno a Churros Up lakott itt, de az már a múlté és helyüket átvette az új csapat. A belső dizájn pár ponton változott, ilyen a falra festett Optimus prime, de ellenben a színes falak, ha emlékeim nem csalnak maradtak, ahogy voltak az elődnél. Bent 1-2 asztal, ahol egy hadseregnyi vendég aligha fér el. Ők is úgy kezdték akár az Attaboy csapata, kezdete kizárólag kiszállítással dolgoztak, majd később nyitották meg mindenki üzletüket.

Az étlap főleg burgerekre építkezik, de találni pár mexikói fogást is mellettük. Felásva netes étlapjuk, már ami rendeléshez érhető el, látok némi eltérést, amit nem igazán tudok hová tenni, de biztosan van rá értelmes magyarázat.

New York – dupla húspogácsa, pirított bacon, lilahagyma, jégsaláta, csemege uborka, ház füstös paradicsomos öntet, chilis sajtkrém, mindezek házi buciba szerelve

Menüsítve is kérhetünk mindent, így kár mellé köret, ami nálam most éppen hasábburgonyát eredményezett. A kiszállítást bringás futárokkal intézik, ami nálam különösen nagy plusz pontot jelent, szerintem egészen kevesen dolgoznak így a városban.

Esztétikai megjelenés: Egyszerű tál, nincsen semmi túlcicomázva. A burger és a köret alatt helyet kapott egy szalvéta is, aminek létjogosultságát annyira nem értem. Használni aligha lehet, mivel a burgonyáról lepergő olajat egyből felszívta, ha pedig azért van ott, hogy azt szívja fel akkor meg eléggé egyedi megoldás, a lecsepegtetés elkerülésére. A házi bucit háromba szelték, magyarán mondhatjuk rá, hogy két szintes lett a New York burger. A támaszt adó legalsó harmad nem sikerült túlságosan jól, kicsit billenti az egészet, hozza a ferde torony hatását. A sorminta mindkét emeleten azonos, húspogácsa alatt egy zöldségágy, amiben megbújik szószuk. A köret aranybarna, ránézésre látszik, hogy só és fűszermentes, de az asztalra kitett kiegészítőkkel pikk-pakk pótolhatjuk ízlésünk szerint.

Pont: 8/10

Ízvilág: A köret nagyon helyén van, kellemesen ropogós, nem ázik az olajtól és minden egyes hasáb szinte ugyanolyan ízre. Sóval elérjük a tökéletes szintet, ezt nagyon eltalálták a konyhán. A burgernél már van némi észrevétel, mint például a hús darálásának finomsága, szerintem kicsit lehetne még finomítani rajta, voltak egészen nagy falatok benne elrejtve. Ízre normális, semmi agyonfűszerezettség nincsen benne, kellemes húsízt varázsol szánkba. A füstös szószuk szintén dicséretet érdemel. Ízre hozza, amit ígér nevével és mellé kellemesen pikáns is, nálam nyert. A bacon íze sajnos elveszik a füstös aromában. A zöldségek átlagosak, nagy csodát egyik sem okoz, de kár is várni. A buci egy picit száraz volt, érezhetően nem a napi legfrissebb példányt sikerült kifognom. Ízre átlagos, a minimális szezámmag a tetején jól áll neki.

Pont: 7/10


Mennyiség: Nem gyenge adag, ami a képek alapján teljesen érthető is. Dupla hús, ami összesen szerintem 24 dkg környékén mozog, nem kevés. A buci szerintem kevés hozzá, egy lehelettel vastagabb alapanyagból jobban lehetne építkezni, kicsit szerintem aránytalan ennyi belsőhöz a teteje és az alja. Zöldségből Kánaán, egy grammal se kellene bele több, ennyi bőven elég. Bacon van benne, egyedül pozícióján tudnék némi változtatást eszközölni, minél távolabb a füstös szósztól és akkor tudna érvényesülni szolidan sós ízvilág. A köret bőséges, a nem aprócska burger mellett ez adja az utolsó lövést mielőtt lefordulunk a székről. Kiadós, de inkább már gyilkos mennyiség, ami könnyen leterít egy edzetlenebb városi nylon huszárt.

Pont: 9/10

Ár/érték: A burger meglepően olcsó. 1190 forintos ára, messze a városi átlag alatt van, ennyi hússal ritkán találunk burgert 1500 alatt. A köretes opció árára nem emlékszem teljesen tisztán. Valahova 300 forint környékére teszi női megérzésem, szóval az egész nagyjából másfél ezer körül van, ami olcsónak nevezhető. Bőséges adag, egészen kellemes ízek, amiken csak pár apró ponton tudnék eszközölni némi finomhangolást. Némi kajaszagot beszív öltözékünk erre készüljünk, illetve ha naposabb pillanatban ülünk be, akkor készüljünk egy kis napozásra, sajnos félek nyáron kemény hőség fog a vendégtérben uralkodni, feltéve ha addig nem üzemelnek be valamilyen klímát. Mexikói napért egyszer még betérek, elvégre messze nincsenek.

Pont: 8/10

(és akkor itt egy térkép, ha netán esetleg nem tudnád merre van az All American Food, KLIKK és megmutatjuk nagyban!)