Select Page

All American Food – Ranch burger menü steakburgonyával, coleslaw salátával

Szerző: | 2016. ápr. 25. | Burger

Annyiféle hamburgert lehet már kapni, hogy ha az ember eldönti, hogy hamburgert rendel például ebédre, akár egy egész munkaórát is elvesztegethet étlap böngészéssel. Mivel a burger az emberek fejében alapvetően amerikai kaja, így nem jött az ötlet, hogy az All American Food kínálatából kerül ki az aktuális áldozat. Az amúgy érdekes, hogy az amerikainak hitt étel története a középkorig nyúlik vissza, eredeti nevét pedig Hamburgról kapta. Az All Ameican Food amúgy nem idegen számunkra, gasztrobetyár kolléga korábban már betért és megnézte, mit tud New York Burger helyben fogyasztva.

Esetemben, pénteki szép volt rAtaTouIle, vacsora gyanánt a helyben fogyasztás helyett a tv előtt fogyasztást választottam. Az étlapon számos burger található, egészen pontosan 10 különböző variációból választhatjuk ki a nekünk megfelelőt. Olvasgattam az étlapot és elsőre, csak azt tudtam eldönteni, hogy menüt kell választanom, mert egy jó burger még jobb tud lenni ha megfelelő minőségű burgonya és amerikai káposztasaláta kíséri.

Ranch burger menü – 100% Marhahús, dupla cheddar sajt, ranch szósz, lilahagyma, paradicsom, jégsaláta, csemege uborka, steak burgonya, coleslaw

Végül a Ranch burger menüre esett a választásom, ami nevét a ranch szószról kapta, de hogy őszinte legyek, engem a dupla cheddar és a 100% Marhahús pogácsa győzött meg. Nagy újdonságot nem vártam, a rendeléskor, de azért egy kicsit az is izgatta a fantáziámat, hogy mitől lehet a ranch szósz ranch.

A menü egy barna papírzacskóba ékezett, ami nekem valahogy közelebb áll a szívemhez, mint a 3 kiló alufólia, műanyag zacskó kombináció.  A zacskótól megszabadulva, a menü minden eleme külön-külön került az asztalomra. A coleslaw kis műanyag dobozban, a steak burgonya egy újabb papírzacskóban, a hambi pedig dobozban, szépen bebugyolálva papírba, hogy megtartsa a hamburger formát.

Mindenhol papí

Mindenhol papír

Miután minden csomagolástól megszabadultam, közelebbről is szemügyre vettem az elemeket. A legjobban mutató része a menünek a steak burgonya. A hosszúkás hasábokra szelt krumpli, héjastul kapott hőkezelést, nem is keveset. Sötétbarnára sült és helyenként, még az is látható, hogy felhólyagosodott a külső réteg. A coleslaw-s dobozba belesve, azt látom, hogy a zöldségeket alaposan összevágták, mielőtt a salátát elkészítették. Szószban nem úszik, ránézésre, ez egy kevésbé majonézes változata lesz az amerikai káposztasalátának. Szegény Ranch burger, megsínylette az utazást.

Coelslaw

Coleslaw

A házi buci minden bizonnyal melegen került a csomagolásba, és a masszív csomagolás szépen kilapította. A kicsorduló cheddarnak köszönhetően szétesni esélye sem volt, ugyanezen oknál fogva olyan képet, nem is tudtam készíteni, ahol kettévettem a bucit. Azért az oldalnézet ne maradt el, így a rétegek beszélhetnek is magukért. A nagy mennyiségű sajt alatt látszik, a puha szerkezetű marhahúspogácsa. A színe guszta, nem látom, hogy kiszáradt volna. A zöldségek is a helyükön vannak, kicsorduló szósszal nem találkoztam.

A csomagolás áldozata

A csomagolás áldozata

Annyi gondolatom akadt arról amit láttam, hogy megpróbálom röviden összefoglalni azt, amit éreztem. A legjobb dolog, az egészbe na hasábburgonya volt. Ez nem kritika, dicséret, nagyon eltalálták a sütési időt. Egy-egy nagyobb darab belül vaj puha volt, kívül pedig ropogott. A  kisebbek olyanok voltak mint a chips. A coleslaw, nekem annyira nem jött be. Remek kiegészítő ez, de az én ízlésem szerint több szószra van szükség. Itt az ízeket egy az egyben a zöldségek határozták meg. A burger, sajnos ronda lett, de az ízével nem volt gond. A ranch szósz valami bbq szerű ízt hozott, de ezt nagyjából teljesen elnyomta a cheddar karakteres íze. A marhahúspogácsa nincs túlsütve, szaftos a husi és az íze is kiváló. A zöldségek kicsit elpuhultak de azért a saláta  törzse ropogott rendesen. Az egésznek keretet adó buci, igen tömör, de az íze kellemes és kell is kísérőnek a sok sajt mellé.

A menü adagra kiadós, a tányéros képeken már úgy látható, hogy a burgonyát előteszteltem. Sok krumpli, megfelelő mennyiségű saláta és egy laktató burger. A burgernél, bár nem túl méretes a buci, de valahogy az utolsó falatoknál kicsit harcoltam, hogy maradjon hús. Ezt leszámítva, jó élmény volt a Ranch burger, de nem hagyott bennem mély nyomokat. A szállítás 45 percet vett igénybe és biciklis futár érkeztette az 1810 forintos árcímkével ellátott Ranch burger menümet. Kihűlni, nem hűlt ki, de tényleg kár, hogy így elbánt vele a csomagolás.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték