Select Page

Allee Leroy Cafe – Leroy burger

Allee Leroy Cafe – Leroy burger

Kisgyerekként ujjongtam mikor megláttam, hogy újabb étteremmel bővült azon lista, ahonnan lehet kaját rendelni. Még inkább dübörgött bennem a tűzijáték, amikor megláttam, hogy a Leroyról van szó, akik a városban több ponton is várják a kávézni illetve étkezni vágyókat.

Alleban szolgáló egységük látja el azt a felét a XI. kerületnek, ahol én nap, mint nap bányászom az értékes GDP ércet. Étlapjuk a klasszikus vonalat követi, előételek, főételek és persze desszertek. Házi tésztáikon sokáig pörgettem az agyam, de mégiscsak maradtam a burgernél.

Leroy burger – szezámmagos zsemle, BBQ grillezett burgerhús, chipotle majonéz, friss zöldségek, cheddar sajt, gorgonzola sajt, fonnyasztott hagyma, baconchips, hasábburgonya

Egyszerre találni benne modern és klasszikus, már-már retro elmeket, ami alapján megépítették saját burgerüket. A hús mennyiségéről sajnos nem találtam infót, így kissé vakon repültem rá, de annak fényében, hogy jár mellé a hasábburgonya úgy voltam vele, nagy baj nem érhet.

Esztétikai megjelenés: A csomagolás egy szinttel az átlagos minőség felett van, viszont praktikusságban ez sem világbajnok. Légmentesen fojtogatja saját párájában az ételeket, ami ritkán válik javára az ilyen ételeknek. Párás fedeleket felpattintva meglátjuk mindkét doboz tartalmát. A burger hanyag lazasággal megdőlt egy picit, de a csomagolás fala megakadályozta a totális széthullást, így nagyjából egyben maradt. Láthatóan nagy benne a hús, a bucin simán túlnyúl legalább egy centivel. A sajt szinte üvegszerűen ráolvadt a húsra, ami alatt ott tanyázik a zöldség ágy, amiből a kígyóuborka kifejezetten strandos élményeket idéz. Visszakanyarodva a bucihoz, házinak tűnik, de ami megkérdőjelezhetetlen nem más, mint, hogy vastagon meghintették szezámaggal. Dobozból kiszedve kiderül, hogy a buci felszívott minden szaftot, ami szállítás miatt kicsordult és kellemetlenül pépessé ázott. A köret igazi mirelit csoda ránézésre, de láthatóan kapott egy negyed kiló sót magára.

Pont: 6/10

Ízvilág: Az első gondolat, ami eszembe jutott mikor beleharaptam a burgerbe az nem volt más, mint az állkapocsizom. Pontosabban annak bedurranása vagy izomláza. Eszméletlen tömör és fullasztó lett a buci, rendesen erőből kell harapni, pedig egészen sok és még éles fogam van. A majonézes kenés kicsit javít rajta, de az is csak azért mert puhábbra tudja áztatni. A hús próbálja felvenni a versenyt, ez is egészen komoly kihívás elé helyezi állkapcsunkat. Teljesen átsült és nem kevés sót használtak fel elkészítése során. A sós kalandokat a bacon tovább erősíti, kifejezetten sós példány, viszont chips jellege szolidan bírt megmaradni a szállítás és a sok szósz ellenére is, ez piros pontot ér. A sajtok pazar minőségben vannak jelen, ezek adják egyértelműen a burger üdítő részét. A zöldségekre nincsen panasz, kellemesen friss az összes. A köret igazi zsákutca, minőségében sem túl fényes az alapanyag, de a pára olyan pépessé varázsolta, hogy ihaj.

Pont: 5/10


Mennyiség: Mély sóhajtások kísérték végig ebédemet, amíg bedaráltam a Leroy burgert. Kicsinek semmiképp, de könnyűnek sem nevezhető, nagyjából első osztályon repít minket a kajakómába bele. A buci, ahogy írtam durván tömény, ami súlyán is kiválóan érződik. Csalóka, mert mérete nagyjából hozza az átlagos zsemle térfogatot, de sűrűsége nagyjából az ólom alatt helyezkedik el. A hús egészen sok benne, pontos adat nincsen, de szerintem 16-18 dkg alsó hangon meg kell legyen. Sajtból és szószból egészen kedvesen gazdálkodtak, egyikből sincsen hiány. A zöldséges vonal szintén jól muzsikál, paradicsomból kifejezetten sok van benne. A köret, ha azt a szempontot nézzük, hogy adagra segítsen, egészen felesleges. Rúg egyet még belénk, hogy biztos, szoros ölelésben rántson minket a kajakóma a mélybe, de nélküle is bekövetkezne.

Pont: 8/10

Ár/érték: A burger nem éppen tartozik az olcsó mezőnyhöz 2690 forintos árával. Ezzel sokkal inkább a felsőbb osztályt képviseli, sajnos csak árban. Minőségre komoly fejleszteni vagy éppen módosítani való feladatok várnak rá, hogy elérje az élmezőnyt. Tömény és ez beárnyékolja az összhatást, egy sokkal lazább és könnyedebb burgerrel jobb eredményt lehet elérni. Sóból negyed ennyi is bőven sok bele, de talán ezt a legegyszerűbb orvosolni még a konyhán. Ebből a kreditből, ha ügyesen gazdálkodom, akár két burger is kiesik, igaz köret nélkül és a házhoz szállítás sem garantált. Sajnos a képzeletbeli toplistámon ez a burger igencsak hátul kullog, főleg egy ilyen bátran rajzol árcetlivel a hátán. Nem tudom, hogy időközben bebukott volna-e, de így pár nappal a rendelés után nem találom éppen az étlap kínálatában, lehet máris újra tervezőasztal alá került a Leroy burger?

Pont: 4/10