Select Page

Alonso BBQ és pizzéria – Al Pacino cheese and bacon hamburger

Alonso BBQ és pizzéria – Al Pacino cheese and bacon hamburger

Muszáj volt kellően megünnepelni a munkát, amire ugyebár a legjobb alkalom a május 1, az egész évben. Sikerült kellően adni az érzésnek, aminek hálás eredményét a másnap formájában sikerült kiélveznem. Az emberek többsége ilyen állapotban farkaséhséggel dolgozik, erre persze megvannak a tudományos magyarázatok, de kár lenne belemenni.

Önvédelmi funkciók miatt, csak házhoz szállítás engedélyezett ilyen esetekben. Turkálás során boldogan nyugtáztam, hogy pár újonc is megjelent a palettán. Alonso BBQ és pizzéria lett a befutó. Gyanítom, nem sok közük van Fernando Alonsohoz, aligha tudom elképzelni, hogy a remekül időzített csapatváltás miatt, túl sok lenne a szabadideje.

Étlapjuk színes akár a majális, pizzák-burgerek-tészták-gyrosok, szóval minden, ami kell a népnek. Prémium burgerek között kezdtem szemezni, de persze ezzel egy időben elkezdtem keresni a sima alap szendvicseket, de azok nemes egyszerűséggel hiányoznak az étlapról.

Al Pacino cheese and bacon hamburger – 14dkg 100%-os marhahúspogácsa roston, cheddar sajt, bacon, mustár, jalapeno paprika, házi adalékmentes zsömle olvasztott vajjal, paradicsom, salátalevél, házi ecetes lila hagyma, hasábburgonya, házi BBQ öntet, chilis öntet

Van itt minden mint a búcsúban. Legérdekesebb pontja az adalékmentes házi bucijuk, ami azért nem számít átlagosnak jelenleg a burger piacon. Vannak durvább, pontosabban duplább burgerek is, de nem szabad elfelejteni, hogy az éjszakás műszak igencsak megviselte a feldolgozó egységet.

Esztétikai megjelenés: A pizzás doboz senkit ne tévesszen meg, nem egyedül szenvedtem, volt tettestárs, aki pizzára mozdult inkább rá. Az viszont beleégett a retinánkba, hogy milyen überférfias papírlapra sikerült kinyomtatniuk a rendelésrészletezőnket, köszi! A köret egy jól zárt dobozban érkezett, melyből gejzírként tört ki a pára, mikor felnyitottam, hát ez sok jót nem sejtet, de temessük előre a bohócot. A burgert alufóliába takarták, aminek egyetlen hátránya van igazán, mégpedig csak annyi, hogy szinten mindenbe beleragad, amibe csak tud, és úgy kell lehámozni. Házig fuvarja ellenére egészen jól mutat, persze egy kis szétcsúszás felfedezhető rajta, de ezt pikk-pakk orvosolni tudjuk magunk is. Karakteres szerepet tölt be a húspogácsa, ami mellett leginkább csak a salátalevelet látjuk, na, meg a megolvadt cheddart.

Pont: 8/10

Ízvilág: A félbevágás során már elkezdtek szaporodni kissé ködös elmémben a kérdőjelek, olyan ízeket véltem felfedezni, amiknek nem igazán kellene, hogy megjelenjenek. Ilyen a coleslaw, amit akárhogy nézek, nem látok a hozzávalók között. Ezzel szemben viszont a bacon elszublimált belőle, mert egy körömnyit se találni benne. Az X-aktákba illő rejtélyen túljutva végül hozzáláttam, de persze nem hagy nyugodni teljesen a kérdés, ki és miért tette ezt velem? A húspogácsa enyhén borsozott, állagra jó tömör, ennél egy kicsivel lehetne lazábban is kezelni a marhaszármazékot. Átsütés mértékén lehetne csiszolni, vagy legalább választhatóvá tenni. A cheddar lágy fanyarsága tökéletesen érződik, amihez remekül harmonizál az ecetes hagyma. A BBQ és chilis öntetből én semmit nem érzek, némi paradicsomos szósz és mustár mindössze, ami kijön. A buci viszont patent jó! Belső fele enyhén pirított és a vaj egészen kellemesen lágyítja újra, kellemes. Ízre más, mint a többi, omlós és könnyed. A burgonya, ahogy sejtettem úgy szívta meg magát vízzel, mint a májam alkohollal tegnap este. Teljes kapufa, extra szósszal és sóval talán menthető.

Pont: 6/10


Mennyiség: A 14 dkg húspogácsa, egy erős átlagos a piacon, nagyjából ilyen pogácsákkal szerelik a normális méretű burgereket máshol is. Arányait nézve nem rossz, egyetlen ponton módosítanék rajta, mégpedig a húspogácsa mérete. Szélesebbre picivel és így magassága is csökkenne. A buci passzol az összképhez, nincsen eltúlozva kicsit sem. Zöldségek, sajt és egyebek, szintén korrekt mennyiségben vannak jelen, már ami ugyebár belekerült. A fent említett dolgok kimaradtak, de ezen már kár puffogni. A köret bőséges, bár fele ennyivel is boldogabb lennék, ha nem úszna a párában. Egy főre bőségesen elegendő, főleg egy kicsit leharcolt bélrendszerre optimalizálva.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: A blokk és egyéb infók alapján sikerült kideríteni, hogy a festői szépségű Orczy-park mellől érkezett a kamu Al Pacino burgerem. Jóformán csak az Üllőin kell piros lámpát figyelmen kívül hagyni és pikk-pakk megvan a célvonal. A köztes távolság mindössze 1900 méter, ami szinte látótávolság is lehetne, valahol. Ilyen viseletes napokon az idő extra lassúsággal telik, így a 68 perces végeredmény egy évvel volt nagyjából egyenlő. A futár viszont teljesen korrekt volt, egyből egy laza bocsánatkérés majd egy laza poén is belefért. Rekord nem lett, na majd legközelebb talán!

Pont: 6/10

Ár/érték: Mindennel együtt 1450 forint a menü. Eléggé fájó pont azért benne, hogy nem azt kaptam, amit rendeltem, de optimistán nézem és remélem csak apró botlás volt az egész. Pár apró fejlesztés/korrigálás/odafigyelés és akkor egy egészen jó burgert kaphatunk, egészen olcsón. Levegőben van az újrateszt esélye, még akár a nyáron, de nem kiabálom azért el. A tettestárs pizzája szintén egy erős közepes szintet hozott, viszont mexikói révén olyan csípős volt, hogy öröm volt hallgatni vágtázó lovakat megszégyenítő lihegését. A végszó pedig legyen az, hogy feltételesen ajánlott, ha esetleg valaki próbálta, feltétlen írja meg nekünk.

Pont: 6/10