Select Page

American Pizza – Csirkés Quesadillas

American Pizza – Csirkés Quesadillas

Csodálatos csütörtök ez a mai, főleg azért, mert az általam nem igazán kedvelt “kispéntek” kifejezés helyett nekem ez ma már péntek volt. Ha a csütörtök a péntek, az annyit jelent, hogy hosszú hétvége következik, ami most nem lesz hétköznapi mutatvány. Mielőtt belevágnánk a balatoni erezd el a hajamatban, ami csak azért lesz, hogy a füredi gourmet kínálatából is tudjunk mutatni valamit mutatok még valamit az American Pizza konyhájából. Korábban már berendeltem a tutit, életem talán eddigi legjobb csirkés tortillaját sikerült elfogyasztanom nekik köszönhetően. A csodás ízekre emlékeztető irományomat olvasgatva, úgy döntöttem, hogy megnézem a Csirkés Quesadillast is.

Csirkés Quesadillas – csirkemell,bab,kukorica,sárgarépa,chilli,petrezselymes rizzsel és paradicsom szósszal

Esztétika,megjelenés: Akarva akaratlanul is össze fogom hasonlítani a tortillat és a quesadillast. A korábbi fogás köret nélkül ez petrezselyemmel megszínezett rizzsel érkezett. A megpirított tésztalapok tetején, barnára pirult sajt és piros paradicsomszósz feszített. A korábbi kajához képest a zöldségek hiányát azért érzem, de valami különbségnek muszáj lennie. Mivel alapjában fogás nem láttat sokat, így fogom az eszközt és már bele is lesek. A külcsín után a belbecs sem nem igazán rendhagyó, de van itt minden, paradicsomszósz, csirke, bab és kukorica is. A látható összetevőkön kívül a chilli  ami még megbújik a rengetegben, de ez inkább az ízben fogja megmutatni mit tud.

Pont:6/10

Ízvilág: Nem sokat számít a küllem, ha az íz nem ragadja magával az embert. Mivel külsőre, nem igazán fogott meg a dolog, így nagyon bíztam benne, hogy a az íz legalább olyan lesz, mint a korábban tapasztal. A roppanósra sült tészta, a rápirult sajttal, mindenhogyan hibátlan, ezt igazából elrontani is csak túlsütéssel lehet. A lényeg most is belül van, és szerencsére a paradicsomos szószuk még mindig hibátlan. A chilli nekem nem volt elég erőteljes, azért őszintén többre számítottam. A csirke a paradicsomos szósznak köszönhetően ízes, a bab és a kukorica pedig puha. Összességében azt tudom mondani, hogy kicsit olyan, mintha a tortilla b változata lenne. A paradicsomszószon ugyanaz a különbség a rizs. A petrezselyem íze dominál, és remekül harmonizál is a paradicsommal. Ízre bejön, kár hogy a másikat ettem előbb.

Pont:8/10

Mennyiség: A két sara méretes tekercs, meg van tömve rendesen és szerencsémre a sajtot sem spórolták le róla. Alapvetően simán megtelne a poci csak a quesadillákkal, de még ott a köret is. A rizst sem igazán sajnálták, így az egészet elfogyasztva, úgy keltem fel az asztaltól, mint egy jóllakott napközis. Mennyiség OK.

Pont:9/10

Kiszállítási idő: Nem igazán van kedvem ezt ragozni, 43 perc után, már a kezemben is volt a dobozka. A rizs hőjét átvette a doboz, és a kellemes 26 fokban esélye sem volt kihűlni. Aranyérem nem jár ezért, de azt mondom rendben van.

Pont:7/10

Ár/érték: A Csirkés Quesadillas egészen pontosan 1190 forintért lehet a miénk. Ez az összeg 100 forinttal több, mint a Csirkés Tortilla, amiért megkapjuk a rizsköretet. Ennek köszönhetően laktatóbba fogás, de én mégis azt mondom, ha választhattok a másikra menjetek rá. A teli has mindkét esetben garantált, de az élmény a tortillanál sokkal magával ragadóbb. Végezetül a képek között egy kis meglepetés, így mutat náluk a 600 forintos baconos hot-dog. Fogyasszátok egészséggel.

Pont:8/10