Select Page

American Pizza – Csirkés Tortilla

American Pizza – Csirkés Tortilla

Szombat van, és miért is lenne jó idő, úgyhogy a megszokott pizza helyett, ma más vizekre evezek. A múlt heti züllést követő munkahét nagyjából 50% -os egészségügyi állapoton való teljesítése után, kell valami, amitől mindent sokkal derűsebben fogok látni. Gondolom közületek is sokakkal előfordul, hogy a boldogság hormonokat valami finomsággal próbáljátok előállítani, kis csoki, kis rendelt kaja miegymás.

Boldogság téren azért nem panaszkodhatok, de az biztos, hogy a betegség minél előbbi leküzdésében, nem csak a narancs és káposzta zabálás tud segíteni, hanem az is, ha valami olyat eszünk,amit igazán kívánunk. A mai betevőt nem a mikulás hozta, inkább az American Pizza kínálatából választottam, de nem pizzát. Nem ám, mert azt már ettem eleget a héten, így a leírás alapján igen csalogató Csirkés Tortillanál állapodtam meg.

Esztétika,megjelenés: Megszokott kaja húrcibáló doboz, rajta egy “csirké” felirattal. Azt hiszem, nem a filc fogyott ki, a rutinos futár fél szavakból is tudja, hogy kinek kell ezt a cuccot kézbesíteni. A lényeg belül van, felbontás után konkrétan olyat látok, amire abszolút nem számítottam. A látvány, engem lenyűgözött, ilyen kivitelű tortillát még sosem tűztem a villámra. Két tekercs foglal helyet a dobozban. A tészták szélei barnára pirítva, a zöldségek a megolvadt sajtba ültetve, csodálatos látványt eredményeznek. Az olvadt sajton kívül a sütéstől kicsit megkeményedett tejföl és az alatta virító paradicsompüré színezi még a történetet. Az említett zöldségek konkrétan, lila káposzta és kukorica formájában, szintén a tekercsen kívül mutatják, hogy biza van itt vitamin is. A tekercseket ketté vágva, elém tárult a hús is. A vékony csirkemell csíkokat, sűrű és igazán piros paradicsomszószba burkolva rejtették bele a tortilla lapokba. Végül a díszítés, némi zeller levél, ami nem csak jól mutat, de az illata is remek.
Pont:9/10

Ízvilág: Elő elő fordul, hogy a látványos étel, ízben nem tud jól szerepelni, de azt esetek többségében, ami jól néz ki az finom is. A tortilla lap szélei ropognak, ahol kívülről belülről öntet övezi, ott viszont kellemesen puha. A belső töltelék, hibátlanra sikerült. A csirkemell kellően fűszeres, érezhetően frissen sült, a tortilla összeállítása előtt. Ehhez csapódik a paradicsom szósz, ami sűrű, így az íze is igen intenzív, belül talán ezen az ízen kívül csupán egy kis bors ízt fedeztem fel. A tekercsek tetejére kerülő összetevők felteszik az i-re a pontot. A paradicsomos szósz az első, ami már belül is bizonyított. Erre került a tejföl, amit nem fűszereztek, a maga lágy ízével könnyít a paradicsom erőteljes ízén. Mindebbe belekerültek a zöldségek, amik közül a lila káposztával még korábban semmilyen tortillában sem találkoztam. Ami biztos, hogy ide minda káposzta, mind a kukorica tökéletesen passzol. A korona az egészre, a sajt, ami sima trappista, de pont ez az íz való ide. Ha mindez még nem lenne elég, jön a zeller levél, ami nálam üti a petrezselymet, és mivel a paradicsommal együtt verhetetlen így kész is van  az az ízkombináció, amit nem mostanában fogok elfelejteni.

Pont:10/10

Mennyiség: Két darab tortilla, mind a kettő jól kitömve csirkével. Ehhez a kívülről is látható alkarészek csatlakoznak és még finom is. Tipikusan az a kaja, ami kevésnek tűnik, majd elkezdi enni az ember és rájön, hogy ez bizony laktat. Nem vagyok egy kis étkű egyed, de két evésre fogyasztottam el, az elméletileg egy adag tortillát. Ha mondjuk egy pizzához kellene mérnem, azt mondanám, hogy valami nagyon fullos prémium pizzát képzeljetek el, valós 32 centis kiadásban. A végeredmény ezen a ponton is az, hogy jó választás volt.

Pont:9/10

Kiszállítási idő: Az ígér szállítási idő 50 perc, a rendelési portálon szereplő adatok alapján. Ez nem mindig helytálló, de azért megesik az is, hogy az ellenpéldával találkozunk. Azt hiszem ezután a mondat után, nem lesz nagy meglepetés, sikerült teljesíteniük az ígértet. Egészen pontosan 49 perc után állt a futár az ajtóban, úgyhogy panaszkodni igazán nincs okom. Persze kicsit fogok, mert a 45 percen belüli szállítást szeretem, de ez csak az én hülyeségem.

Pont:7/10

Ár/érték: Az ár és a képek meg a leírás, ezen alkalommal nem igazán fog stimmelni. Legutóbb tortillát, egy nem éppen olcsó helyről rendeltem, de az 1500 feletti ár ellenére közelébe sem ért az American pizza féle Csirkés tortillának. Az ár, szinte hihetetlen, de csupán 1090 forint. Ezért az árér kapunk egy hibátlanul elkészített ételt, normál kiszállítási idővel és a végeredmény a teli pocak. Azt hiszem, hogy ezt a kaját merem ajánlani, és nem tartom kizártnak, hogy egy két héten belül, a pizzájukat is tesztelni fogom, addig menjetek rá Ti is erre a csodás csirkés tortillára.

Pont:9/10