Select Page

American Pizza – Venezia pizza (30cm)

American Pizza – Venezia pizza (30cm)

Megint itt egy péntek, és abból, hogy mire edzésből beérek a melóba ismét sikerül megizzadni, arra következtetek, hogy ez már tényleg a tavasz. A hét közepén, már kiszúrtam, hogy egyre több étterem terasz telik meg asztalokkal és székekkel, úgyhogy még több lehetőségünk lesz gasztronómiai kalandozások részeseivé válni. Ami kicsit szerencsétlenebb dolog, hogy lassan lekerülnek a télikabátok, aztán kis idővel később már jön a pólós trikós időszak, amikor kiderül, hogy ki mennyivel lett érettebb a téren.

Ha ezeket a dolgokat figyelembe vesszük, akkor egyértelmű, hogy itt az ideje, kicsit csökkenteni a kalóriabevitelt és nekiállni, mozogni, de veszettül. Kalóriák ide vagy oda, ami biztosan jár, az egy jó pénteki pizza, hiszen a hét másik 4 napján bőven megdolgozunk érte. Ha attól féltek, hogy ezen a pizzán múlik a strandolós formátok, kezdjétek a reggel 5 kilométer futással és el is illan a lelkiismeret furdalás.

Esztétika,megjelenés: Nahát, nahát, végre ismét egy egyedi doboz. Valljuk be, nem kell zseninek lenni, ahhoz, hogy a pizzériában legnagyobb mennyiségű papírt, egy kis reklámra használják, de ezt mégsem csinálja mindenki. Az American Pizzanál stílusosan művelik ezt, a zászló és az amerikai zászló mellett azért helyet kap a kínálatuk is. A dobozon túl, ott a pizza, méghozzá egy 30 centiméteres Venezia. A paradicsomos alapú pizza szélei, mintásra vannak hagyva, de szerencsére ez a díszítősor, nem túlzottan széles. A paradicsomos alaptól jól elkülönül a fokhagymás tejföl feltét, ami jóformán, egy második alapként teríti be az egész tésztát. Zöldségeknek helye nincs, amit még láthattok, az bizony nagy adag sonka,méghozzá kör alakú szeletekben és apróra vágott bacon. Ezt a három színt, csak a sajtok keveréke alakítja tovább, ami azért ránézésre nem egyértelmű, de a sima mozzarella mellett füstöl sajtot is jelent. Utóbbira a mélyebb, sötétsárgás szín azért engedi következtetni a szemfülesebb vásárlót. A pizza nekem bejön, bár az biztos, hogy a zöldségek sokszínűsége, vagy némi friss fűszernövény az hiányzik a tetejéről.

Pont:7/10

Ízvilág: A falatkázást, nem tudom, nem ezekkel a fodros szélekkel kezdeni. A tészta egészen könnyed, aki nem a nagyon vékony, roppanós, hanem a kicsit vaskosabb, puhább vonalat részesíti előnyben, annak ez lesz a tuti. Nem csak állagra, de ízre is hibátlan, nem emlékeztet semmilyen kenyérféleségre. A paradicsomos szósz íze érezhető, de a fűszeres, elsősorban fokhagymás tejföl azért erőteljesebben van jelen. A sonka, nem egy pármai, inkább a bacon a két húsféleség közül, ami dominál. Az ízek a helyükön vannak, nem mondom, hogy egy gasztronómiai csoda ez a pizza, de nekem bejön. Nem a sokféleség a legjobb szó erre a pizzára, inkább az egyszerűség, de abban nincsen hiba.

Pont:8/10

Mennyiség: Ahogy már a főcímből is látszik, a közepes méretű pizzából, náluk a 30 centiméteres kiadás az etalon. Ez nálam pont az a méret, amit már nem szívesen felezek be senkivel, de jóféle pizza esetén is azért hagyok, 1 vagy 2 kisebb szeletet későbbre. A képeken látható pizza esetében sem volt ez máshogy, bár nagyon ízlett, de önuralmat tanúsítva az ebédet követő harmadik óra után, még el tudtam fogyasztani két szeletet. Biztos, ami tuti, a centi azt mutatja, hogy tényleg 30 centi a méret, és ha beveritek, 3-4 órán keresztül, nem igazán fog eszetekbe jutni még a nasi sem.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: Ha lehet hinni a statisztikának, akkor 43 és 56 perc közötti szállítási időre számíthatunk Tőlük normál esetben. Ehhez képest, hozzám 46 perc után érkezett meg a jóformán még forró pizza. A sajt azért nem égette meg a nyelvemet, de tényleg, semmi probléma nem volt a cuccal. A futár illedelmesen jó étvágyat kívánt én meg a 45 perc várakozás után 20 perccel, már teli hassal üldögéltem és néztem ki a fejemből. A szállítási idő átlagos, panasz nincs, azt hiszem ezt most nem is ragoznám tovább.

Pont:6/10

Ár/érték: Lássuk csak, mit is kaptam az American Pizzatól. Pofás doboz, egy finom pizza, átlagos kiszállítási idővel kombinálva. Mindezért 1190 forintot kérnek cserébe, ami átlagos árnak mondható. Ha megnézzük a kétféle hús és a kétféle sajt, extra tejföllel spékelve, azért más helyeken magasabb árkategória, így a -2 centivel is jó üzletnek tűnik Tőlük rendelni a pizzát. A legutóbbi csirkés tortilla után a Venezia pizza is meggyőzött arról, hogy Ők bizony tudják, hogy kell ezt csinálni. Legközelebb egy következő kaja fajtát tesztelek, addig is, ha vadásznátok valamit Tőlük, ne habozzatok megosztani velünk!

Pont:8/10