Select Page

Angyalkaja – Cannibale pizza (32 cm)

Angyalkaja – Cannibale pizza (32 cm)

Péntek révén tartani kell a pizzát, így tapasztalatom és tehetségem felhasználom ma, hogy egy jóféle pizzát rendeljek. Egy pár perces keresgélés után már sikerült kiválasztani az éttermet mely nem más, mint az Angyalkaja akikkel már egy jó ideje szemezek, de eddig valahogy mindig kimaradt a rendelés valamiért. Az étlapot elemezve azért több fogást is letesztelnék szívesen, de a hagyománynak ellenszegülni nem lehet, így gyorsan a pizzákhoz robbantottam a listát és nekiláttam a szemezgetésnek.

Angyalok révén talán a legstílusosabb ha egy Cannibale pizzát rendelek, szerintem ez a helyi húsimádó így emiatt is kicsit ide húzott a szívem vagy a bendőm. A leírásban látszik, hogy négy fajta hús kerül majd rá, ez már megfelel húsimádó mennyiségnek szerintem nincs vele baj. Egy kis fűszer és sajt dukál mellé, de az egész pontosan így fest: paradicsomszósz, sajt, oregano, csirkemell, tarja, sonka és szalámi. Extra csavar nincsen a történetben, sok hasonló felépítésűvel lehet találkozni.

Esztétikai megjelenés: Ejj micsoda képzavar, Angyalkaja és olyan dobozban érkezik melyeken lángok vannak, ami szerény véleményem szerint inkább jellemző a pokolra. Ezt felnyitva meglátjuk magát a kannibált vagyis pizzásított verzióját. A pizza egészen szabályos kör alakú, viszont a széleinél eddig nem tapasztalt jelenség észlelhető. A perem megvan hiba nélkül, viszont ettől elindulva befele, a következő másfél centin semmit nem találunk, ide nem ért ki a feltétet szóró angyal keze, talán jobb lenne igazolni az NBA játékosai közül egy benga négert az angyali csapatba. A másik apró furcsaság a sajt, ezen részt nagyobb szálakra reszelték mint a többi és sütés során nem teljesen olvadt meg így kicsit fura elsőre. A húsok egészen jól láthatóak, minden megvan a feltétlista alapján.

Pont: 7/10

Ízvilág: A tészta picit rágós, külön szerencse, hogy az első két falat mindig az mivel nincsen az elején feltét, remek! A javához elérve a paradicsomos szósz picit konzervízű, ebből lehetne jobbat is találni a piacon véleményem szerint. A húsokkal semmi gond nincsen, ezek megállják a helyüket, nem mondom, hogy milyen prémium kategória, de mindenképpen hozza az elvárt szintet. A fűszerezés azaz oregánó, teljesen elveszik a pizzán, én sajnos semmit nem éreztem belőle, pedig egy kevéske fűszer tényleg nem ártana a kannibálnak. Apró módosításokkal egészen jó pizza lehetne, de így egy kicsit beteges szegényke.

Pont: 6/10

Mennyiség: A pizza maga szerintem megvan 32 centi átmérőjű, viszont ebből vonjunk le bátran másfelet vagy akár kettőt, mivel addig csak tészta van és a feltét valahol 29 centi körül kezdődhet. A széleinél a tészta nem vékony, de nem is kalácskirály, a feltétek alatt talán félujj vastagságú, de persze kinek mekkora. A legtöbb feltét a hős ez vitathatatlan és bőségesen elég is, a sajtból és a fűszerből egy jó marékkal többet el tudnék képzelni a pizzán, így ízre és adagra is javulna az angyali történet. Az egészet leharcolva nem robbanok szét, egy közepesen erős három órás adagra lehet belőni, pedig a széleinél tényleg van bőven tészta üresen ami aztán laktat ahogy kell.

Pont: 6/10

Kiszállítási idő: Az Úr kapuitól vissza a Földre az út 60 percig tart, vagyis az étterem számításai alapján. Az égi szeretet viszont jobban teljesített ennél mivel csupán 50 percen át kellett lapoznom a Bibliát, mire jött a hang, hogy mehetek a pizzámért a földszintre. Mikor leértem vakító fényárban úszott a futár, hihetetlen eddig inkább alkoholgőzben pálló egyedek szállítottak ki. Viccet félre téve, tényleg jókedvű és jófej futár volt, jár a jó pont és azért is, hogy az ígéretükkel szemben nem késtek, hanem előbb érkeztek mint mondták. Persze nem világbajnok idő és nem is mondanám gyorsnak, de amit ígérnek azt tartják. Talán öt perc várakozás belefért volna cserébe a lemaradt másfél centis sáv pótlása végett…

Pont: 7/10

Ár/érték: Bánom, hogy nem játszottam be a futárnál a “Az Úr fizesse meg” mondást, bár kétlem, hogy nem játszották volna el nála eddig pár százan. A pizza mindenképpen olcsó mivel csak 990, igaz vannak vele apróbb problémák, de egyik se olyan durva, hogy ne lehessen rajtuk javítani. Egy-két száz Forinttal magasabb ár, még szerintem simán elviselhető, persze akkor már nem elfogadhatóak ezek a hibák. Tervezem a második próbát, de akkor biztosan nem pizza lesz mivel egészen csábító fogások vannak azon az étlapon még. Ajánlott azoknak akik viszonylag keveset szeretnének áldozni egy pizzára, melyet az égiek küldenek, de nem az éhhalál szélén táncol, mert adagra nem a legjobb.

Pont: 7/10