Select Page

Anita konyhája – Csirkehúsos saláta, roston csirke

Anita konyhája – Csirkehúsos saláta, roston csirke

Bár a nyárnak már annyira vége van, hogy szinte elfelejtettük, érdemes kicsit arra is figyelnünk, hogy a pulcsis, kabátos időszakban se szerezzünk méretes zsírpárnákat. Ehhez azon kívül, hogy munka után/előtt/ közben fogjuk magunkat és eljárunk sportolni azzal tudunk hozzájárulni, hogy a pizzákon, hambikon és mindenféle finomságon túl odafigyelünk az étkezésünkre. Ennek talán az egyik legjobb modja az, ha a nehéz dolgokat kerülve, gyakran választunk magunknak salátát, esetleg kiegészítjük némi plusz hússal, hogy a fehérjebevitelünk azért meglegyen. Nem is olyan rég a szemem elé került Anita konyhája, akinek az étlapján számos salátát megtalálunk. Mivel egy ilyen étkezés terén nagyon tudatos pillanatomban kellett kaját rendelnem, kézenfekvő volt a saláta, és mivel tapasztalatom szerint a csirkés salátákban nincs nekem megfelelő mennyiségű hús, ezért némi roston csirkével egészítettem ki az étkezést.

Esztétika,megjelenés: A saláták közül, némi keresgélés után már landolt is a kosaramban a Csirkehúsos saláta. Lefóliázott műanyag tányérban érkezett, hámozás után már tudtam, hogy nem volt hiba rendelni mellé husit. Az összetevők rétegezve kerültek a tányérba. Alul a darabokra tépett jégsaláta, amire még kockákra vágott uborkát és paradicsomot halmoztak. A zöldségek tetején mint korona pompázik asok kis csirkedarabka, amiket barnára pirítottak majd a zöldségtengerbe helyezés után kapros öntettel csaptak nyakon. A mellé kért két roston csirke, nem egy izmos adag. Két kisebb tenyérnyi szelet, barnára pirítva. Első ránézésre, az adag nem valami izmos, egy light étkezésnek talán meg fogja állni a helyét

Pont:6/10

Ízvilág: Megszállott húsevő lévén a csirkével kezdem. Ahogy már mondtam a szeletek vékonyak, viszont nem sütötték őket túl. Szaftosak, és a fűszerezésben bár semmi extrát nem fedeztem fel, de kivetnivalót sem találtam. A salátában lévő zöldségek ropogósak, és még nem érezhető rajtuk, hogy vége a nyárnak. A csirkemell kockák nem tudnak nagyot mutatni, gyanúsan alap só és bors kombóval ízesítették sütés előtt. Az egész étkezésnek a kapros öntet adja meg a vezérfonalát. Erős kaporíz, amit néhol megtör az uborka íze, a többi összetevő inkább háttérbe szorul.
Pont:7/10

Mennyiség: Sajnos, ezt nem igazán fogom tudni ragozni. A saláta önmagában édes kevés, én biztos hogy nem laktam volna jól vele. A csirkemell átlagos adag, gyanús, ha valami köretet kértem volna mellé, akkor azzal combosabb lett volna az adag. Mivel nem kértem, így ettem egyet, de biza jól nem laktam. Éhesebbeknek javaslom, ha salátázni támad kedvük, akkor duplázzanak.

Pont:5/10

Kiszállítási idő: 36 perc alatt suhant ki a futár. Ez éppen elég volt arra, hogy a saláta hűvösebb tudjon maradni és a csirkemell szeletek is kihűljenek. Az idő nem rossz, de azt csak remélni tudom, hogy egy alap főétel esetében ehhez az időhöz az is hozzá tartozik, hogy melegen kerül az asztalunkra az étel.

Pont:8/10

Ár/érték: Eddig még igazából pozitívabb volt a benyomásom, mint amilyen így utólag belegondolva valóban van bennem, de ha eszembe jut az árazás kicsit elszomorodok. Az első tétel amivel Anita esetében számolnunk kell, az a 150 forintos szállítási költség. Ehhez társul a saláta 790 és a csirke 1190 forintos ára. Ez így összesen 2130 forint, ami ezért nekem kicsit sok. A végső benyomásom a, hogy ez bizony nem volt jó vásár.

Pont:5/10