Select Page

Anjuna Ice Pops

Szerző: | 2017. máj. 9. | Egyéb

Akármennyire is próbálkozott a tél még áprilisban is, szépen lassan beköszönt a nyárias idő, ami egyúttal jelenti azt is, hogy a fagyizók dugig lesznek. A budai oldalon találni egy egészen egyedi elképzelést, ami igazából nem fagyizó, inkább jégkrémes, de nem is akármilyen. Hitvallásuk legfőbb pontja, hogy termékeiket csakis természetes alapanyagokból készítik és semmi kémialabor szökevény elemet nem használnak fel.

Az üzlet nem egy hodály, de jó idő esetén úgyis a terasz vagy egyszerűen az elvitel fog dominálni. A hűtőpult többfajta jégkrémet rejt, melyek közül néhány kétfajta méretben is kapható. Az egészen letisztult ízektől a kicsit vadabb elképzelésekig szinte mindent megtalálunk. Viszont mindegyikre igaz, hogy csomagolásukon ott figyel a meditáló elefánt, aki egyből két jégkrémmel kezében keresi a lelki egyensúlyt.

csakis természetesen

Glutén és laktózmentes felfogásban készítik a jégkrémeket, melyek közül a maracujás csokoládéval sikerült nyitni a sort. Színre akár bármilyen csokoládé jégkrém lehetne, de mikor megkóstoljuk, akkor derül ki a turpisság. A maracuja íze egészen elcsavarja a csoki ízvilágát és egy gyümölcsös beütést varázsol az egésznek hátterébe. Érdekes tulajdonsága, hogy a két íz egyáltalán nem oltja ki egymást, sőt mintha harcolnának egymás ellen és mindkettő apait, anyait beleadna.

dupla dózis

Klasszikus elem bármelyik fagyizóban a pisztácia. Így kár azon csodálkozni, hogy az Anjuna pultjába is bekerült. Kóstolva a sós pisztácia elevenedik meg szánkban, de valami egészen elemi lendülettel. Harsány ízét nem tudjuk kiverni fejünkből, hosszú percekig szánk vendége marad. A mangós ízeket már csak azért is vétek kihagyni, mivel anno az őrületig reklámozott Solerot idézi meg előttünk. Kóstolva persze ég és föld, ebbe nincsen három fazék cukor belefőzve, sokkal teremésztesebb íze van.

hozzávalók

Az elszánt tulajok vélhetően nem állnak meg ennyinél és tovább fogják fejleszteni az elefántos meditáló jégkrémek palettáját. Abban az esetben, ha a jégkrém valamiért nem lenne eléggé csábító, akkor a hűtőpultban találunk még pár pohárdesszertet is, melyek között szintén van pár különlegesség. Visszakanyarodva a jégkrémekhez, 7-900 forint körüli átlagáron vásárolhatjuk darabját, ami a normál méretre értetendő. A lakosság meseéhes osztályára is gondoltak, így a normál mellett mini mértet is kínálnak, melyek inkább 500 forintos darabár környékén mozognak.

Anjuna Ice Pops – 1024, Budapest, Lövőház utca 24. – Facebook